Airfryer test

0
Shares
Diverse,

Airfryer test

En airfryer er et alternativt til en frituregryde, hvor den i stedet for olie benytter luft til at lave maden. Det er langt sundere. Find den bedste i vores Airfryer test guide.

AZ-AF10 Airfryer

Vi ved alle sammen godt, at vi skal passe på med at spise for meget friture. I stedet kan du vælge at spise mad, som er lavet i en airfryer. Det er langt sundere end friture, men det fungerer på samme måde, så du kan nyde en friture-lignende oplevelse uden atl det dårlige.

Denne her airfryer er god, fordi den har en fornuftig pris i forhold til mange af sine konkurrenter. Hvis du aldrig har prøvet en airfryer før, er den god at starte med.

Hvad kan du bruge den til?

Det gode ved den er, at du kan bruge den til nærmest alt. Dvs. alt det mad, som du normalt vil smide i en frituregryde, kan du også benytte en airfryer til.

Desuden kan du også bruge den til at grille kød og grøntsager, så den er god at have i sit køkken. Det er nemt og hurtigt at smide sin mad ind i den og så bare vente på, at den bliver færdig. Der er intet, du skal tænke på, når du benytter den. Det har aldrig været mere simpelt at lave mad.

Generelt kan du lave alt i den, som du også ville kunne lave med en frituregryde. Men uden alt den fedtede olie. Det er en hel ny oplevelse, når det kommer til at spise pomfritter, fordi de er sprøde uden at have olie dryppende fra dem.

Bedst til prisen

Vi ved godt, at pris altid har en kæmpe betydning. Med sine 580 kr. er den dobbelt så billigt, som mange af sine konkurrenter. Selvom den har de samme funktioner.

Den kan bl.a.:

 • Lave grøntsager.
 • Grille kød.
 • Bruges til alt, du kunne smide i din frituregryde.
 • Slukker automatisk, hvis den bliver for varm.
 • Den kan vaskes i opvaskeren.

Især det sidste er ufatteligt smart, fordi med en almindelige frituregryde ender du med meget oprydning. For du må ikke vaske gryder, pander osv. med olie i en opvaskemaskine, fordi du risikerer, at der sidder olie fast i dine vandrør.

Da en airfryer benytter luft, bliver den ikke ligeså beskidt og denne her kan du bare skille ad og smide i opvaskeren.

På den måde bliver det let for dig at gøre rent efter hver gang, du har lavet pomfritter. Hvis den bliver for varm, så slukker den automatisk, så den er sikker at have i huset, selv hvis du har børn.

Den fås i øjeblikket kun i sort. Den er lavet i plastik, så den er let at gøre rent udenpå, da du kan tørre den med en ren karklud og så ser den ud som ny igen. 

Philips HD9240/90 Airfryer

1.499 kr.

2.499 kr.

Denne her Airfryer har vundet i en test af magasinet TÆNK i 2016 som markedets bedste airfryer. Med sin pris på 1740 kr. er den også lidt i den dyre ende af Airfryer, men hvis du går meget op i det, vil vi stadigvæk anbefale den.

Noget af det unikke ved en airfryer fra Phillips er, at de er baseret på deres egen unikke Rapid Air-teknologi. Så selvom de har masser af konkurrenter, er der ikke nogen, som kan helt det samme som dem.

Det er også grunden til, at den er hele familiens valg. Du kan selvfølgelig også sagtens bruge den, selvom du kun er en person. Men den har plads til mad til fem personer.

Hvad gør den bedre?

Det store spørgsmål er altid, hvorfor er den her dyrere end lignende produkter. Der er en del ting, som gør den til en virkelig god airfryer. 

 • Du kan bruge den til at bage, grille og stege.
 • Perfekt til familier. Den kan lave mad til fem personer.
 • Lækker pomfritter og lignende retter uden olie.
 • Delene kan vaskes i en opvaskemaskine.
 • Digital skærm til valg af tid, programmer osv.

På mange måder vi vil sige, at hvis du er seriøs med hensyn til en airfryer og gerne vil bruge pengene på det, så vil vi helt klart gå med den.

Sund mad uden besvær

Tidligere var det sådan, at familien kun kunne få pomfritter, når man valgte sundhed fra. Men med denne airfryer skal du ikke længere fravælge noget. Den kan lave mad uden, at du behøver smide det i frituren. Det gør nogle unikke muligheder, når det kommer til pomfritter, da I pludselig kan få det langt oftere og stadigvæk være sundere.

Dog kan den lave meget mere mad end pomfritter. Så der er ikke bare tale om en dyr maskine til pomfritter. Du kan bage og stege meget forskelligt mad i den. Alt dette kan du gøre helt uden at bruge en masse usunde fedtstoffer. Det giver nogle virkelig gode muligheder for familien, som har travlt. 

Når du køber den, får du endda også en masse lækre madopskrifter med i købet. På den måde kan du komme i gang med det samme med at lave lækre retter til hele familien.  For indtil videre er der mange fødevarer, som ikke skriver, hvor lang tid du skal opvarme den i en airfryer. Men med Google er det ikke det store problem og de fleste standardfødevarer står beskrevet af Phillips.

Så den burde at være let at gå i gang med at bruge. Da du kan bruge den uden fedtstoffer, vil den gøre din familie sundere, samtidig med at du ikke behøver at bruge lang tid på at lave mad. Det er alle store families drøm.

Fritel SnackTastic 4702 Airfryer

1.169 kr.

Denne airfryer kommer i sort med en kapacitet på 3,2 liter eller 1200 gram. Det svarer meget godt til en pose med pomfritter, så den er fin, hvis du skal have pomfritter til hele familien. Den er ikke ligeså effektiv som den fra Philips, men du sparer også 600 kr. i forhold til Philips HD9240/90 Airfryer og du kan lave ligeså meget mad i den. 

Hvad kan du lave i den?

De har ikke så mange informationer om, hvad du kan lave af mad i den, så vi vil ikke vælge den, hvis du leder efter en airfryer, som kan bruges til at bage og lave lækre grønsagsretter. Du vil kunne lave alt i den, som du også kan lave i en frituregryde og den bruger da også fedtstoffer. De skriver, at du skal bruge en smule olie og det skal du udskifte efter noget tid. Det gør du enten efter et par måneder og du skal gøre det med det samme, hvis olien bliver skummende. Du kan ikke lave mad i den uden at bruge en smule olie, som du har mulighed for med dem fra Philips.

Når du laver pomfritter i den, kan det også være nødvendigt, at du skal varme dem to gange. Det står i deres brugsanvisning, hvordan du gør det og hvad du skal holde øje med.  Når du har købt den, kan du også finde flere oplysninger på internettet om den, så du ved, hvordan du laver forskellige retter.

I dag fungerer alle airfryers ikke på samme måde, selvom de har mange ligheder, så det er vigtigt, at du lærer din egen at kende, fordi det giver dig den bedste mad. Et godt råd er, at du prøver dig frem, når du laver mad. Så det kan godt være, at ikke alle dine retter bliver de bedste i starten, fordi du lige skal lære den at kende. Når du har gjort det, vil du kunne lave det meste i den.

Få et sundere liv

Den er et godt valg, hvis du vil have en simpel airfryer, som giver det god og sund mad. Du kan lave alt fra pomfritter, nuggets til grøntsager. Den giver ikke helt den samme lækre smag som ved en Philips airfryer, men den kommer derhen af, når du lærer den at kende.

Foran har den et display, hvor du kan vælge temperatur og hvor lang tid du skal varme din mad. På den måde vil du efter noget tid finde ud af, hvordan du rammer samme lækre smag hver eneste gang.

Målene på den er 26 x 26 x 32 cm, så den er perfekt at have stående på køkkenbordet. Eller du kan gemme den væk i et køkkenskab og hive den frem, når du har brug for den. 

For at få den optimale ud af den, vil vi anbefale, at når du har købt den, så går du ind på firmaets hjemmeside og finder mere informationer om dem. 

Philips airfryer – HD9650/90

1.499 kr.

2.599 kr.

Denne airfryer for Philips har en kapacitet på 1,4 kg, det skulle eftersigende være nok til, at du kan lave en hel kylling i den. På Coop’s hjemmeside har de skrevet, at der kan være 1,4 liter i den, men det er en fejl, da de mener, 1,4 kg. Det er også grunden til, at den er stor med mål på 32,2 x 43,3 x 31,6 cm.

Du kan ikke lige gemme denne airfryer væk, så du skal tænke over, om du har plads til den. Du skal regne med, at den fylder det samme som en mikrobølgeovn. Så du skal have noget dedekeret plads til den. Den vejer 7,9 kg, så du rykker ikke lige rundt på den. Den er dog proppet med funktioner, så vi kan stadigvæk anbefale den.

Men hvis du gør det, har du ikke plads til at lave noget andet. Når du laver pomfritter i en airfryer bruger du 90% mindre fedtstoffer end ved en frituregryde.

Masser af funktioner

Den har en sikkerhedsfunktion, så den slukker, hvis den bliver for varm. Det er især godt, hvis du har børn, eller hvis du laver retter, der tager lang tid. For du kan forlade den og hvis noget er gået galt, vil den blot slukke. 

Du kan stille temperatur på den og det er lavet så smart, at der er 5 forudindstillede programmer. På den måde kan du hurtigt lave de mest almindelige retter som f.eks. pomfritter. 

Du kan også selv vælge temperatur, så du har masser af muligheder for at justere varmen og dermed lave lige den ret, som du har lyst til.

Er den kun til pomfritter?

Mange, der køber en en airfryer starter med at gøre det, fordi de gerne vil have en sundere måde at lave pomfritter på. En airfryer har den fordel at modsat en almindelig ovn med varmluft, så giver den en bedre fordeling, så pomfritterne smager ligesom dem, som du elsker fra en frituregryde.

Men nej, den kan faktisk meget mere end det, da du kan lave alt fra grøntsager til en hel kylling i den. Mange starter med at lave noget helt simpelt mad, men hurtigt finder de ud af, at de kan benytte den til nærmest at lave alt. Du kan bruge den til alt fra at bage til at grille.

Det er da også en af grundene til, at vi i denne Airfryer test er ret vilde med denne airfryer. Den er en god løsning for alle, der har plads til den i deres køkken. For at få det optimale ud af den kræver det, at du har plads til at have den stående, for du kan ikke lige have den stående i et skab og så tage den frem, når du har behov for den.

Den bliver en del af dit hjem og den vil hurtigt blive en del af din madlavning, fordi du kan sætte mad over, mens du laver andre ting. Alle dele kan smides i opvaskeren, så du har ikke en masse rengøring bagefter.

Profi Cook airfryer – XXL

1.499 kr.

Dette er endnu en af de store airfryer, hvor du kan lave mad til hele familien. I denne Airfryer test er det også vores største airfryer med sine 5,5 liter.

Det er en af de såkaldt XXL modeller, som er det, som du skal gå efter, hvis I har en familie. F.eks. to voksne og to børn. For her kan I lave alle de pomfritter og grøntsager, som I skal bruge. Den skal stå fremme, da den er ret stor. Målene på den er 32,3 x 31,3 x 38,3 cm med en vægt på 5,7 kg. 

Den er især god, fordi den har en pris på 999 kr., så den lægger i midten af de andre, som vi har anmeldt. 

Hvad kan den?

Den kan faktisk meget af det samme som dem fra Philips med masse af indstillinger. Den kommer med 9 programmer og justérbar temperatur og tid. Det hele styrer du på et flot og brugervenligt display.

De 9 programmer gør, at du hurtigt og let kan afgøre, hvor lang tid det tager at lave en ret. Du får en brugsanvisning med, hvor du kan læse mere om, hvornår du bruger de forskellige programmer. På den måde er det let og hurtigt for dig at lave mad. 

Du får også temperaturlås på den, så den automatisk lukker ned, hvis der er noget, som bliver for varmt. Det er en vigtig funktion, når du gerne vil benytte den, men ikke har mulighed for at holde øje med den hele tiden. 

En stor ulempe ved den er, at du ikke kan skille den ad og smide den i en opvaskemaskine. Så den skal gøres manuelt rent. Det skal siges, at en airfryer aldrig sviner særlig meget, så der er mange, som ikke går op i det.

Hvem kan I anbefale den til?

Det er den perfekte airfryer til hele familien, fordi du kan lave nærmest alt i den. Det er især godt, at du ikke behøver at holde øje med den. Det giver nogle unikke muligheder for lege mine dine børn fremfor at bruge alt din tid i et køkken.

Dog er det en kæmpe ulempe, at du ikke kan smide den i opvaskeren, for det er nok de færreste, som har lyst til at stå at gøre rent unødvendigt, når vi er færdige med at lave mad. Med de andre behøver man ikke selv gøre det, så det er lidt ærgerligt, at det ikke er tilfældet her.

Vi kan stadigvæk anbefale den, fordi den har så mange programmer og du kan lave alt mad med den. Den bliver hurtig en vigtig del af familien og når du først er begyndt at lave mere mad på denne måde, er vi sikre på, at du aldrig gør tilbage til at lave mad på andre måder.

Vi vil ikke anbefale den til unge, som bor alene, da den er alt for stor og de færreste har plads til den, hvis de i forvejen har stående en mikrobølgeovn.

Opsummering

En airfryer er noget, som man i fremtiden vil se i alle hjem på samme måde, som man så med en mikrobølgeovn. Den gør mad så meget lettere.

Du skal købe en, fordi:

 • Du vil gerne have et sundt alternativt til friturestegning.
 • Du vil gerne kunne lave mad nemt og hurtigt.
 • Du elsker pomfritter.
 • Du er træt af røg i køkkenet, når du laver mad.
 • Du vil hellere brug tid med familien end at stå i køkkenet.
 • Du gider ikke bruge tid på oprydning.

Vi vil anbefale dig, at du enten vælger en airfryer fra Phillips, da de har alle smarte funktioner og du kan smide alle dele i din opvaskemaskine. Hvis du gerne vil prøve kræfter med en airfryer, eller hvis du er studerende, så skal du vælge en af de billig modeller.

Vi er sikre på at denne airfryer test har overbevist dig om, at du skal købe en eller skifte din nuværende ud.

Airfryer test
Bedøm denne artikel
0