Gasgrill

0
Shares
Haven,

Gasgrill

Gasgrill – Bedst i test 2020

Når nu sommersæsonen nærmere sig, er det jo også ved at være på tide, man begynder at finde sit grilludstyr frem. Grillen er et af de største ikoner, for at sommeren er tilbage i Danmark. Derfor er det også vigtigt, at man har det hele klar når sæsonen går i gang. Står du i den situation at du mangler en ny gasgrill, men er i tvivl om, hvilken der vil passe til dine behov, har vi her en artikel, der netop tager udgangspunkt i de bedste på markedet. Det skal sige at vi ikke selv har udført disse tests, men har taget udgangspunkt i anmeldelser og tests fra anerkendte virksomheder.

Denne artikel indeholder:

 • Gennemgang af de bedste gasgrill
 • Specifikationer og fordele ved de forskellige gasgrill
 • Gode råd og tips omkring brug af en gasgrill

Everdure Furnace – Gasgrill

Pris – 5.300 kr.

Pris – 5.998 kr.

Denne første gasgrill fra Everdure er en grill der er lavet i samarbejde med Heston Blumenthal. For dem der ikke ved hvem Heston er, så kan vi fortælle dig, at han er en af verdens mest anerkendte kokke. Han er specielt kendt for han tv programmer, samt hans innovative tankegang at fortolke mad og oplevelse. Det at denne gasgrill er lavet i samarbejde med Heston, er allerede et stempel på at den er bygget i høj kvalitet. Dette kan dog også ses på prisen, som følger den høje kvalitet.

Prestigefuld gasgrill fra Everdure 

Som nævnt er dette en gasgrill i høj kvalitet, og det er selvfølgelig også derfor, at prisen på modellen er relativ høj. Dog kan du se det som en investering. Ved at bruge lidt flere penge nu, får du en grill der kan holde i mange år, i stedet for at komme en billig og skulle skifte den ud igen om et par år. 

Producenten har selv udtalt at det er “verdens mest kraftfulde” gasgrill. Dette kan og vil vi dog ikke bekræfte, men vi kan sige at den klare sig yderst godt i de fleste tests, og har fået mange gode anmeldelser. Derudover kan vi fortælle, at den kan startes op på bare 5 minutter, så der kan måske være noget om snakken. Det må være op til dig at vurdere. 

Når vi siger, at den kan startes på 5 minutter, betyder det at den er klar til, at du kan smide bøfferne på grillen efter 5 minutter. Hvis vi sætter det i forhold til en normal gasgrill, så er det faktisk betydeligt hurtigere, og egentlig en del bedre end de fleste på markedet lige nu. 

Everdure har tilføjet en feature de kalder for “Fast Ignition”, hvilket er en teknologi der gør, at du kan holde en konstant temperatur mens du griller. Derudover har de udstyret den 3 forskellige brændere, hvor mange andre gasgrill kun er udstyret med en eller to. De kan styres uafhængigt af hinanden, hvilket gør grilloplevelsen det bedre. Du kan derved lave en steg med indirekte varme, eller tænde for alle 3 og stege dine bøffer til perfektion. Du har også mulighed for at lave 3 forskellige retter af gangen, som måske skal have vidt forskellig temperatur.

God størrelse og grillareal

Grillen har en god stor størrelse, med et grillareal på 2915 kvadratcentimeter. Det giver dig rig mulighed for at lave store ting, eller flere forskellig ting på en gang. Den gode højde på låget, giver dig også mulighed for at lave store ting såsom en steg. Foruden at højden gør det muligt at lave mange forskellige ting, gør den også at der kommer en god cirkulation inde i grillen. Det vil sige, at din mad vil få en jævn varme over det hele, mens låget er lukket. 

Everdure har været så smarte at tilføje glasemalje på deres grillplader, hvilket gør, at de er meget lettere at rengøre end almindelige plader. De har også gjort det let at flytte pladerne, hvis dine grill behov ændre sig, og du har brug for at der er en anden type plade, der hvor den anden ligger.

Som så mange andre gasgrill, er denne model også udstyret med to hjul, der gør det yderst nemt at transportere den omkring. Det giver dig masser af muligheder, hvis du har behov for at tage den med nogle steder. Man ved jo aldrig hvor eller hvornår man lige står og mangler en grill. 

Everdure Furnace er også udstyret med to sideborde, som du kan slå ud, når du har brug for ekstra plads til madlavningen.

Vurdering

Alt i alt får du her en gasgrill med masser af egenskaber og funktioner. Derudover er den i utrolig god kvalitet, så du kan beholde den i mange år fremadrettet. Den er udviklet i samarbejde med Heston Blumenthal, som er en verdenskendt kok. Det eneste der trækker ned ved denne model fra Everdure er prisen. Man skal investere en god sum for at erhverve den. Når det er sagt, så får man jo som regel, hvad man betaler for.

Everdure Furnace – Specifikationer

 • Antal brændere: 3 stk
 • Antal sidebrændere: 0 stk
 • Integreret termometer: Ja
 • Dybde: 74,3 cm
 • Bredde: 131,2 cm
 • Højde: 106,7 cm
 • Grillareal: 2915 cm2
 • Arbejdshøjde: 90 cm

Everdure Furnace – Fordele

 • Høj kvalitet
 • Fast Ignition
 • 3 uafhængige brændere
 • Glasemaljering på pladerne
 • Aftagelige grillplader

Napoleon LE485 – Gasgrill

Pris – 11.999 kr.

Den næste i rækken er gasgrillen fra Napoleon LE485, som også er en af de dyre i rækken. Den er faktisk næsten dobbelt så dyr som den tidligere, men det er der også en god grund til. Napoleon er kendt for at lave grill i en yderst høj kvalitet, og denne model er ingen undtagelse. Denne model er faktisk en af deres største modeller, når det kommer til kvaliteten af produktet, men også en af de dyreste de har produceret. 

Robust og masser af ekstra funktioner

Man kan sige meget om den model, men let er ikke en af dem. Den er både tung og robust bygget, hvilket vil sige, at det er en grill, man helst ser blive stående på sin plads. Grillen har en kampvægt på 80 kilo, og kan med sikkerhed næsten modstå alt vind og vejr uden at rykke sig en tomme.

Napoleon har udviklet deres egen optændingssytem, som også sørger for at grillen holder en konstant temperatur. Systemet bliver kaldt “ JetFire-system”, og det er LE485 selvfølgelig og blevet udstyret med. Ligesom den tidligere model har denne også 3 uafhængige brændere, som kan hjælpe dig med at tilberede din mad med indirekte eller direkte varme, så du altid vil opnå det bedste resultat til dig og dine gæster.

Napoleon har tilføjet en ekstra feature i form af en infrarød bagbrænder. Denne brænder gør det muligt for dig at steget på rotisseri, eller hvis du vil lave en pizza på din grill, kan du også tilføre ekstra varme ovenpå, så du får en dejlig lækker skorpe.

Ude ved det højre sidebord, har Napoleon udstyret deres grill, med noget de kalder for en “sizzle zone”. Denne sizzle zone fungere ligesom en kogeplade, hvilket vil sige at de kan tilberede tilbehør og forskellige sovser til dit måltid. Sizzle zonen gør, at man kan lave alt, man har brug for på sin grill, uden at skulle svine sit køkken indenfor til. 

Helt ned i detaljen

Sizzle zonen er lavet ud af støbejern og formet som en rist. Støbejernet gør at risten vil have en konstant temperatur, da støbejern er yderst godt til at holde på varme. Det sikre dig at du har en konstant temperatur, og derfor altid ved, hvor langt dit tilbehør er i processen. 

Også i det venstre sidebord har du lavet noget ekstra, som selvfølgelig også er med til at forklare den høje pris på produktet. Deres gasgrill har nemlig i venstre sidebord en indbygget boks, som kan bruges til at opbevare isterninger eller marinade til kød og grøntsager. De har gjort den ekstra brugervenlig, da låget til boksen også kan bruges som skærebræt. 

Napoleon har virkelig gået i detaljer med denne grill. De har også udstyret denne med noget de kalder “Sear plates”. Disse plader er med til at beskytte grillens brændere mod fedt og madrester. Derudover hjælper disse plader også med at tilføre yderligere grillsmag til dit måltid. Dette sker ved at pladerne brænder fedtet og madresterne, som sender smag op til dit kød.

Inde i selve grillen, har de tilføjet en grillrist lavet i støbejern. Derudover får du også en hylde, hvor du kan blandt andet lave brød og andre lækre ting, som ikke skal have den samme mængde varme. Det kan du alt sammen gøre, mens resten af din mad tilberedes i grillen. 

Ekstra funktioner

Som så mange andre gasgrill er denne model også udstyret med et termometer, som sidder fast på grillens låg. Det giver en nem og overskuelig måde at holde øje med temperaturen. 

For at presse lidt flere lækre detaljer ind i deres LE485, har Napoleon udstyret den med interiørlys, som giver dig mulighed for at lave mad på grillen, selvom solen er gået ned. Så hvis du godt kan lide og lave mad, sent ude på de hyggelige sommernætter, er dette her sikkert et ekstra tjek værd.

Napoleon har også udviklet deres egen teknologi til deres knapper, som de kalder for “iGLOW”. Denne teknologi gør, at du kan se på dine knapper, hvor varmt hvert enkelt brænder er. Det er en klar fordel da termometeret i låget kun viser en overordnet temperatur. 

Bunden af grillen gemmer på et skab, hvor du har mulighed for at opbevare gasflaske og andet tilbehør. Derudover er der også nogle skjulte hjul, som gør at du kan flytte den. Dog med en vægt på 80 kilo, vil du måske foretrække at den bare bliver stående. 

Vurdering

Som tidligere nævnt er det her en utrolig dyr model. Det er så ikke at sige, at den ikke er pengene værd. Her får du rigtig meget kvalitet for pengene. Derudover har grillen en masse fede funktioner, såsom at have et sidebord som kogeplade og et sidebord som beholder til isterninger. Den har også en masse features til at forbedre smagen og holde øje med hvor varmt hvert enkelt brænder er. 

Napoleon LE485 – Specifikationer

 • Antal brændere: 3 stk
 • Brændere kW: 14,4 kW
 • Sidebrændere: Ja
 • Sidebrænder kW: 3,8 kW
 • Bagbrænder: Ja
 • Rotisseri brænder kW: 4,4 kW
 • Grill areal: 68 x 45 cm

Napoleon LE485 – Fordele

 • JetFire system
 • iGLOW teknologi
 • Sizzle zone
 • Andet sidebord med boks til isterninger og marinader
 • Høj kvalitet

Cobb Premier – Gasgrill

Pris – 1.248 kr.

Pris – 1.499 kr.

Grillen vi nu skal kigge på, er produceret af Cobb og skiller sig meget ud fra de tidligere modeller. Denne grill er meget mindre, og er bygget til et lidt andet formål end de hidtidige modeller. Denne Gasgrill fra Cobb er udviklet med henblik på udendørs mennesker og folk der campere ofte. Den er lille og nem at have med, hvilket gør den ideel for campister der vil grille mens de er på tur. 

Noget af det Cobb slår på, er at dens låg er højt, og derved kan der steges en hel kylling. Derudover kommer grillen med en varmepande, som er bygget så den både har en flad overflade, men også en rillet hvis man vil lave lækre bøffer osv. De har også gjort det muligt, at stege ting ved indirekte varme, ved at tilføje en ekstra rist, som skal bruges til dette formål. Du har altså en bred vifte af muligheder når du er afsted. Næsten ligesom hvis du var derhjemme i dit eget køkken. 

Som så mange andre gasgrill på markedet, kan der også til denne model købes en helt masse ekstra udstyr. Det giver dig endnu flere muligheder, selvom modellen i sig selv vil kunne opfylde de fleste menneskers behov. Cobb har også lavet alle deres aftagelige dele i rustfri, og de kan dermed alle sammen gå i opvaskeren. Selvom grillen er tiltænkt campister og udemennesker, ville den også passe perfekt, hvis man boede i en lejlighed. Den har en god størrelse og brugsmuligheder til lejlighedens terrasse. Alt i alt vejer den kun 4 kilo, og har stadig et grillareal på 30 centimeter i diameter, så der er rigeligt med plads til bøffer, og hvad man nu ellers kunne tænke sig. 

Vurdering

Her får du en lækker lige grill med masser af muligheder. Denne er lille og kompakt så du kan have den med overalt. Derudover vejer den kun 4 kilo så den er også let at transportere. Grillen bliver ikke varm uden på, og kan derfor godt tåle at stå i dit bagagerum. Du kan også stille den på jorden eller dit udendørs bord, hvilket også gør at den ikke kun vil være perfekt til campister, men også dig som står med en lejlighed, og godt kunne tænke sig en grill til terrassen. Så hvis du leder efter en mindre grill, kunne denne her helt sikkert godt være noget for dig.

Cobb Premier – Specifikationer

 • Højde: 45 cm
 • Bredde: 40 cm
 • Vægt: 4 kg
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Grillareal: 30 cm2
 • Grilltid pr. flaske: ca. 3 timer

Cobb Premier – Fordel

 • Transportabel
 • Brugsmuligheder
 • Kompakt
 • Delene kan gå i opvaskeren

Dangrill Thor 300 PS – Gasgrill

Pris – 2.000 kr.

Den næste gasgrill i rækken som vi vil se på, er denne Dangrill Thor 300 PS, som er billigere end de tidligere modeller, hvis vi tager i forhold til dens størrelse. Selvom grillen er billigere end de tidligere modeller, er det ikke fordi den er dårlig. Du får selvfølgelig ikke helt lige så meget luksus og blærerøvs funktioner som de dyrer modeller, men grillen er udstyret med 3 uafhængige brænder ligesom de sidste modeller, hvilket giver dig masser af grill muligheder.

God størrelse og godt med funktioner

Dangrill har lavet denne model med et godt grillareal. Grillen giver dig et grillareal omkring 59,5 x 41,5 cm, så du har masser af plads på grillen til at lave forskellige retter. Dertil hjælper de uafhængige brændere også, da du kan regulere temperaturen individuelt, så du kan sikre dig, at tingene er færdig på samme tid uden at have fået for meget. 

Som de fleste større modeller på markedet, kommer denne model også med 2 hjul, der gør den nem at transportere. Dertil har den også 2 sideborde, som du kan slå ud når de skal bruges. Sidebordene hjælper med at give dig en masser plads til diverse marinader, kød osv. som skal på grillen. Det gør også at du ikke behøver rende frem og tilbage mellem køkken og grille.

Dangrill har udstyret denne model med en skab, så du let og diskret kan gennem gasflasken. Hvilket også giver grillen i sig selv et mere lækkert og stilrent design. Skabet kan også bruges til at opbevare redskaber og andre fornødenheder. Så er du altid sikker på hvor du har dem, og har dem altid ved hånden.

Grillen har også nogle andre forskellige funktioner. Den er for eksempel udstyret med et termometer, så du let kan holde øje på temperaturen. Dangrill har også tilføjet deres eget optændingssystem kaldet “Piezo”, som er på hver af de 3 brændere. Grillen bliver også leveret med grillrist, regulator og drypbakke. 

Vurdering

Gasgrillen fra Dangrill er en rigtig god allrounder. Den har en relativ lav pris i forhold til størrelse og kunnen. Derudover har den alle basale funktioner. Man kan sige, at her får du hvad du betaler for. Der ikke nogle vilde funktioner eller noget ekstra som skal trække dig til, men derimod bygget med henblik på pris og kvalitet. Så hvis du mangler en god familie grill og ikke vil smide flere tusinde kroner efter den, så vil dette helt sikkert være et godt valg. 

Dangrill Thor 300 PS – Specifikationer

 • Grillareal: 59,5 x 41,5 cm
 • Brændeffekt: 3,6 kW
 • Brændere: 3 stk
 • Sidebrændere: Nej
 • Grillrist: Støbejern
 • Dimension: 126 x 58 118,5 cm
 • Vægt: 33 kg

Dangrill Thor 300 PS – Fordele

 • Alsidig
 • Lav købspris
 • Uafhængige brændere
 • Termometer
 • Godt grillareal

WEBER Genesis 2 EP-335 – Gasgrill

Pris – 7.748 kr.

De fleste kender jo mærket Weber. Det Weber er mest kendt for, er deres kvalitet og deres ikoniske kuglegrille som tog Danmark med storm. Efter de fik godt fat på markedet, har Weber haft gang i en stor produktudviklingsprocess. Det kan vi blandt andet se ved, at de har udviklet denne Weber Genesis 2, som er en gasgrille der kan opfylde næsten alle behov. Om du er den mere erfarne griller eller om du først er ved at lave din debut på grill scenen, kan det være et godt valg. 

Høj pris og høj kvalitet følger hånd i hånd

Noget af det Weber har lagt meget stor vægt på, er at den skal kunne være klar på så kort tid som muligt. Der giver selvfølgelig også dig nogle fordele. Det betyder at du nemt kan lave en spontan grillaften, da denne model vil være hurtigere klar, end i kan nå at varme ovnen og gøre pander klar. I kan derfor rykke udenfor og nyde sommeren mens maden bliver klar på grillen, også selvom det ikke var det der var planlagt. 

Weber har en speciel optændings teknologi som hedder “Infinity Ignition”, hvilket betyder at din grill vil altid starte på første forsøg. Det er ikke det eneste moderne teknologi Weber har udstyret grillen med. De har også udstyret den med et system der gør at varmen bliver fordelt ligeligt over hele grillarealet. De fleste af os kender det med at det tager længere for siderne at blive varm, men med denne teknologi bliver der en jævn varme over det hele, og du slipper derfor at rykke for meget rundt på dine bøffer. 

Lidt ekstra for smagens skyld

Som de tidligere store modeller, er denne også bygget med 3 individuelle brændere, som gør at du kan tilberede flere forskellige retter på en gang, uden at skulle være bange for at noget får for meget, eller skal af meget tidligere end det andet. 

Gasgrillen er udstyret med en masse nyttige funktioner. Foruden de førnævnte funktioner har denne model også noget de kalder for en “sear station”. Det betyder at du inde i midten kan lave et hotspot som er ekstra varmt, og derved få den helt perfekte skorpe på kødet, som hjælper med at holde på saften og give masser af smag. De har også udstyret den med noget de kalder for “Flavorizer bars”. Det er noget ligesom det vi også har set på Napoleon modellen. Det betyder egentlig bare alt at fedt og saft bliver opsamlet, og derefter brændt af for at give noget røg, der hjælper med at give kødet det ekstra smag. 

Vurdering

Her får du rigtig meget grill for pengene. Det er selvfølgelig en af de rigtige dyre modeller på markedet, men hvis man vil have luksus koster det også. Den har mere eller mindre alle de funktioner du overhovedet kan drømme om. Så hvis du står og leder efter en grill der kan opfylde alle behov plus lidt ekstra, så er denne grill et godt bud. Den har fået mange gode anmeldelser, og kan klare mad til hele familie og nogle gæster på en gang. Så du får masser af tid til at socialisere dig med dine gæster. 

Weber Genesis 2 – Specifikationer

 • Elektronisk tænding: Ja
 • Brændere: 3 stk.
 • Effekt: 12,8 kW
 • Hjul: 4 stk.
 • Sidebrændere: Ja
 • Sidebrændere: 3.5 kW
 • Termometer: Ja
 • Højde: 122 cm
 • Bredde: 150 cm
 • Dybde: 74 cm

Weber Genesis 2 – Fordele

 • Flavorizer bars
 • Sear station
 • Infinity Ignition
 • GS4 High Performance Grill System
 • Tuck-Away brødhylde

Napoleon Rouge 425 – Gasgrill

Pris – 5.499 kr.

Napoleon Rouge 425 er ligesom den tidligere omtalte model fra Napoleon, også bygget i en utrolig høj kvalitet. Det kan også ses på hvordan den klarer sig i diverse tests. Den får rigtig gode anmeldelser og rigtig mange opløftende ord fra forbrugerne. Denne grill er både i høj kvalitet, og så har den også en flot robust og stilrent design, som passer perfekt til de fleste hjem. 

Modellen har ikke indgået i lige så mange tests som nogle af de tidligere modeller, men derfor kan vi stadig se en gennemgående tilfredshed hos både forbrugere og anmeldere. Noget af det vi oftest ser denne gasgrill blive rost for, er dens design. Den har et lækkert stilrent og robust look, som er sammensat af sorte overflader og rustfrit stål. Derudover roser de den specielt også for, at den giver dem mulighed for at sætte en utrolig høj temperatur, hvilket hjælper dem med at få den eftertragtede grill skorpe.

Konstruktion og stil

Som alle de andre almindelige og store grill har denne også 3 brændere. De 3 brændere er bygget i rustfrit stål, og fungere individuelt af hinanden, hvilket er med til at give dig en større frihed. Du kan ligesom de andre modeller, derfor lave flere retter på samme tid. Det store grillareal gør også, at du har nemt ved at fordele de forskellige ting på grillen til de respektive steder. Grillen er også udstyret med det smarte “JetFire” tændingssystem, som sørger for at grillen tændes og varmes hurtigt. Så hvis familien eller vennerne er sulten, kan du nemt og hurtigt smide noget på grillen. 

Som det fremgår af billedet ovenover står grillen skarpt. Der er blevet lagt meget vægt på detaljer, hvilket også afspejler sig i den robuste konstruktion, samt et gennemgående stilrent design. Gasgrillen ser ikke kun robust ud, den er robust. Det er tydeligt at se på dens vægt. Grillen vejer 61 kilo og er ikke noget man bare lige flytter. Det har Napoleon tilgengæld også tænkt på, hvilket de har løst, ved at sætte hjul under grillen for at give den mere mobilitet. Modellen er udstyret med 2 sideborde i rustfrit stål, som du kan bruge til dine redskaber, marinader og meget mere. 

Grillarealet er et plus

Som vi nævnte lidt tidligere, bliver grillens grillareal også kommenteret rigtig meget af forbrugeren. Det gør den blandt andet, fordi den har en perfekt størrelse til den almene familie med et grillareal på 59 x 43 cm. Du kan sagtens både servicere din familie, samt et godt hold gæster, uden det vil blive et problem. 

Risten har Napoleon valgt at lave af støbejern, som vi tidligere har nævnt, er god til at holde på varmen, og giver et rigtig godt stegeresultat. Derudover er du designet i et flot bølget mønster, som er med til at give det visuelle resultat på bøfferne, som alle grillmestre sigter efter at perfektere. 

Vurdering

Igen så får du en rigtig godt grill. Det er ikke en af de billigste på markedet, og det er da heller ikke en af dem med den nyeste teknologi eller det meste udstyr. Når det så er sagt, er det en grill der får rigtig gode anmeldelser, og er bestemt heller ikke en model der er outdated. Den har stadig nogle rigtige gode funktioner, og kan alt en grill i denne prisklasse skal kunne. Derudover får du en utrolig lækker grill, der er bygget til at kunne holde i mange år. Prisniveauet ligger omkring Everdure Furnace, og det er svært at sige hvad for en der er bedst. De er begge gode, men på hver deres måde. Så her kommer det nok lidt an på, hvilket behov du har. 

Napoleon Rouge 425 – Specifikationer

 • Grillareal: 43 x 59 cm
 • Hovedbrændere: 3 stk.
 • Sidebrændere: Ja
 • Højde: 119 cm
 • Bredde: 129 cm
 • Dybde: 60 cm
 • Vægt: 61 kg

Napoleon Rouge 425 – Fordele

 • 4 låsbare hjul
 • JetFire tændingssystem
 • Sear Plates
 • Wave vendbar grillrist
 • Varmehylde til brød

Hvordan vi har fundet frem til de bedste på markedet

Når man snakker om at det er den bedste på markedet er alt relativt. Vi har ikke kun valgt at der er en bedst, da det så vil betyde at vi ikke har kunnet tage flere forskellige modeller med. De modeller der er i testen er vores bedste bud på den bedste gasgrill, hvilket vil sige at vi har tilføjet flere forskellige typer. Da det vil give dig det bedste overblik over hvilken en du står og mangler.

Vores artikel bygger på en gennemgående analyse af mere end 40 forskellige gasgrill, som alle klare sig utrolig godt. Dette er bare dem vi har oplevet, som går igen og igen, hvilket må betyde at de virkelig er gode. Vores vurdering bygger selvfølgelig også på anmeldelser fra forbrugere som selv har brugt produktet, da det er vigtigt for os det ikke kun er eksperternes mening, men den aktuelle forbruger der giver sin mening tilkende. 

Fra de resultater og analyser vi har gennemgået, er vi så kommet frem til de 6 produkter, du kan læse om i denne artikel. De strækker sig over et bredt spænd af prisklasser, kvaliteter og funktioner. Vi mener at der vil være en for alle, og det er nogle af de produkter der klarer sig absolut bedst i diverse tests.

Så hvis du finder en af disse gasgrill i din smag, kan vi også med sikkerhed sige, at du ikke bliver skuffet. 


Gode råd og tips

Hvorfor en gasgrill fremfor en kuglegrill?

Der kan være mange bud på dette spørgsmål. Før i tiden mente man at en gasgrill ikke frembragte den samme lækre grillet smag som en kulgrill. Det har i ældre tid også tildels være rigtigt, men nutildags passer hypotesen ikke. Producenterne er blevet meget bedre til at bygge disse gasgrill, og der er kommet mange nye funktioner til, som nogen faktisk vil sige at en gasgrill er bedre. Hvis du har læst artiklen, vil du være stødt på ord som Flavorizer bars, hvilket er nutidens måde at tilføre ekstra meget smag til dine bøffer, og dermed i nogens optik faktisk gøre dem bedre, end hvis de var grillet på en traditionel kuglegrill. 

Så hvis du står, og skal til at købe en ny grill, er der to forskellige muligheder, du bør overveje. Det er om du vil have en almindelig kuglegrill, som ikke er og højest sandsynlig aldrig bliver opgraderet mere end den er nu. Eller skal du med ind i det 21-århundrede, og have anskaffet dig en gasgrill som kan lidt af det hele?

God investering og hvorfor

Det er selvfølgelig ikke så simpelt, som man lige stiller det op. Der er selvfølgelig mange forbehold man skal overvejer. Derudover er der også fordele og ulemper ved begge produkter. Noget af det vi selv ser som den mest væsentlige fordel ved at købe en gasgrill, er at du slipper for alt den ventetid med at skulle tænde op i kul osv. Udover at være en langsommelig process er den også dyr! De fleste af modellerne i denne artikel har en eller anden form for Quick-start og du kan være klar til at tilberede din mad indenfor få minutter. 

Som der bliver lagt en del vægt på i artiklen, vil en gasgrill helt sikkert være en god investering, hvis man er den type der er lidt impulsiv, og godt kunne finde på at smide bøfferne på grillen, selvom det ikke lige var planlagt for en måned siden. 

Her kan du læse i korte træk, hvilke fordele der er ved gasgrill og kulgrill:

Fordele ved en GasgrillFordele ved en Kulgrill
En gasgrill er utrolig nem og hurtig at starte op. De er oftest klar efter 5-10 minutter,
hvorimod en kulgrill kan tage op mod en
time.

Tilberedning af maden går hurtigere, da
man i en gasgrill selv kan styre
temperaturen.

Temperaturen er meget nemmere at
kontrollere.

En gasgrill kommer oftest med mere udstyr, da de er en del mere teknologiske. 

En gasgrill vil være bedre stillet i forhold til helårsbrug, da den både er hurtig og tænde, og man kan derfor nemt lave nogle gode bøffer og tage med ind igen.
En kulgrill sørger for at din mad får den klassiske smag af grill. (Dette er kun delvis rigtigt.)

Der er mindre rengøring forbundet med en kulgrill. (Der tænkes her på slange, brænder osv.)

Hvad er så de reelle fordele ved en gasgrill?

Igen er spørgsmålet stort, og svarene er da også mange. Vi vil nu gå mere i dybden med de forskellige fordele ved at anskaffe sig en gasgrill.

Hvis man skulle nævne en af de største fordele ved at købe en gasgrill, ville det være dens egenskab til at holde en konstant temperatur, og dine muligheder for hele tiden at styre varmen, så du kan lave en masse forskellige retter på samme tid. Derudover kommer mange gasgrill også med ny teknologi, som gør at du får et pænt og ensformigt resultat hver gang.

Der er heller ikke noget mere irriterende, end at skulle gå og holde øje med en kulgrill, mens man er i gang med at lave en steg, i frygt for at kullene lige pludselig går ud. Så står man der med sultne gæster, og bliver nødt til at bestille en pizza, eller vente yderligere et par timer til kullene er klar, og de har varmet stegen det sidste. 

Hvis du er en af dem der elsker at grille, så er det højst sandsynligt, noget du gerne vil gøre ofte, specielt i sommerperioden, hvor der ikke er noget bedre, end at stå ved grillen mens man nyder det gode vejr. Det kan dog være svært, at få til at hænge sammen i en travl hverdag, hvor man ofte kommer sent hjem, og ikke kan bruge 1 time på at få gang i en grill, for derefter at skulle lave maden. Der er det smarte ved en gasgrill, at den kan startes og være klar til brug på 5 minutter, og så har du eller masser af tid til at nyde resten af aftenen. 

En gasgrill er hurtigere og mere økonomisk

Foruden at det er meget hurtigere og nemmere at bruge en gasgrill, så er det også mere økonomisk på sigt. Du vil spare en masse tid og penge på at købe en gasflaske, som kan bruges til et utal af grillaftener, hvorimod en pose kul oftest kun holder til et par stykker. 

Som jeg forklarede allerede i starten af dette indlæg, så begik folks påstand sig på at en gasgrill ikke smager som en rigtig grill. Dette er som sagt også tildels rigtigt, men med de nymoderne modeller på markedet, kan du få det gode fra begge verdener, uden at få nogle af ulemperne. 

Jeg håber dette har kunne hjælpe dig med at få afklaret om det skulle være en gasgrill eller ej. Hvis du har lyst til at læse mere, og få nogle forskellige råd om hvilken gasgrill du skal vælge. Så kan du læse videre herunder. 


God viden inden køb af Gasgrill 

Når du nu skal til at finde den perfekte gasgrill, så er der selvfølgelig mange ting, man skal have med i sine overvejelser. Det er selvfølgelig vigtigt at man kender sit behov, og hvilket budget man er villig til at spendere på en gasgrill. Hvilke funktioner du tænker der vil gøre den perfekt, og selvfølgelig hvilke du kan undvære. 

Så er der selvfølgelig også kvaliteten. Man vil selvfølgelig altid helst have så meget kvalitet for pengene som muligt. Det er som man oftest høre “kvalitet koster”, og sådan er det også her. Man kan selvfølgelig godt komme ud for, at man betaler for meget for, og det er derfor vi har lavet denne artikel, med nogle gode modeller, hvor vi er sikker på du får den kvalitet du betaler for. 

Hvis dit budget ikke er så stort, behøver det ikke afholde dig fra at købe en gasgrill. Man kan sagtens få nogle gode til et par tusinde. Man skal bare ikke forvente, at de holder for evigt. Når det så er sagt, kan og vil du helt sikkert få en masse glæde ud af en gasgrill.

Grillarealet

En grill kommer i mange forskellige afskygninger, og det er derfor vigtigt for dig at vide hvor meget plads du har behov for. Der er de små, som fungere til campingturen eller lejligheds terrassen, og så de helt store, hvor man næsten kan lave mad til en helt fest på en gang. 

Noget andet der også er vigtigt at holde øje med er brændere, og om disse brændere er uafhængig af hinanden. Uafhængige brændere sammen med et stort grillareal gør, at du kan lave meget og mange forskellige retter på en gang. Dette gælder også selvom du kun vil lave en ting af gange. Hvis dine brændere ikke kan køre uafhængigt af hinanden, kan du ikke lave indirekte varme, hvilket betyder at du ikke vil have mulighed for at lave en steg på grillen. 

Er en steg eller sideborde vigtige for dig?

Hvis du overvejer at skulle lave en steg på grillen, er det også vigtigt at du kigger på højden af grillen. En steg kan optage meget plads, og hvis grillen ikke er høj nok, eller er udstyret med en bakke til brød, kan begge dele være med til at ødelægge den drøm.

Noget andet er også pladsen i og omkring grillen. Er der masser af plads så du kan have sideborde til at stykke ud, som kan hjælpe med at opbevare mad og andre redskaber. Eller er der så lidt plads, at sideborde slet ikke behøver at være der. Nogen sideborde er også udstyret med sidebrændere, hvilket vil sige du egentlig har et helt køkken ved hånden. Det kan være meget praktisk. Så kan du både lave tilbehør og sovs ude ved grillen, og er derfor fri for at svine dit køkken til.

Egenskaber

Så er vi inde på hvilke egenskaber og funktioner, du godt kunne tænke dig din grill skal have. Mulighederne er mange, men alting koster selvfølgelig.

Du skal tænke over, om det er en, der skal være nem at flytte, da en stor grill nemt kan veje 60 kilo og derover. Der er også visse modeller der har lys indbygget, hvilket gør det nemt at grille, når man vil have en aftensnack. 

Selvom fleste modeller er udstyret med hjul, hvilket gør dem relativt nemme at flytte. Når det så er sagt, fraråder vi at købe en stor model, hvis man regner med at skulle flytte den mellem sine venner, sommerhus eller andre steder. Hvis dette er formålet, vil det være bedre at du kigger efter en sammenfoldelig gasgrill. Der er ikke mange på markedet, men de kan være utrolig praktiske, hvis man gerne vil have mulighed for at flytte rundt på sin grill. Den er også meget lettere at opbevare forsvarligt hen over vinter og efter, hvor man oftest ikke bruger den så meget. 

Derudover er det også vigtigt, at du kender grillens underlag. Da de fleste har hjul, er det vigtigt at dem som ikke har lås på hjulene, står på et stabilt og ret plan. Dette ved du sikkert godt, men man kan jo hurtigt glemme noget, når man er i gang med, at lede efter det perfekte produkt. 

Størrelsen på grillen

Som vi var lidt inde på tidligere, er det også en god ide at kigge lidt på størrelsen. Hvis du har en stor åben terrasse den skal stå på, kan dette selvfølgelig være lidt ligemeget. Hvis du derimod ikke har uendelig meget plads, så kan det være en fordel at kigge på nogle modeller, der er knap så dybe, da det oftest er det der tager rigtig meget af pladsen. 

Du kan selvfølgelig også kigge på en variant, der enten er smaller eller har sideborde, som kan slåes op og ned. Det hele afhænger af hvordan pladsen er udnyttet der hvor grillen skal stå. Noget vi også har været inde på tidligere, er grillen højde, da den er med til at stille forudsætningerne, for om du kan lave en hel kylling eller steg. Her vil det selvfølgelig bedst kunne svar sig at have en høj grill. Ofte kan du også finde bakker til brød i en høj grill, da de så vil ligge tilstrækkeligt langt væk fra varmen, så de ikke bliver sorte før de er færdige. 

Hvis du har massere af plads

Hvis du derimod er en af de heldige, som har masser af plads på terrassen, eller hvor din grill nu skal stå. Så vil en stor gasgrill klart være at foretrække. Med de større modeller får du oftest også mere luksus, da de har en størrelse, hvor der er plads til at tilføje flere funktioner. Det kan for eksempel være sådan noget som sidebrændere, hvilket er en utrolig fed, men også nyttig detalje når man griller.

Her til slut vil jeg endnu engang gøre opmærksom på at de dyre modeller har flest funktioner. Vi vil fraråde, at du køber en mindre eller billigere model, og går på kompromis med dine ønsker til funktionerne, da du helt sikkert vil fortryde det senere, og dermed skulle ud og investere i en helt ny gasgrill.

Vi håber dette har kunnet hjælpe dig på vej til at finde din næste gasgrill. Vi ønsker dig hvert fald god vind.

Gasgrill
5 (100%) 1 stemmer
0