Kaffemaskine test

0
Shares
Diverse,

Kaffemaskine test

Hvis du godt kan lide din kaffe, har du også brug for en maskine, der kan lave den ordentligt. Kaffe er enormt populært, hvilket du også kan se i de mange muligheder, du har, når du skal finde ny kaffemaskine. 

Melitta Excellent Grande 3.0 Kaffemaskine

599.95 kr.

Det er umuligt at komme uden om, at kaffe er en fantastisk ting. En stor del af den danske befolkning drikker kaffe hver eneste dag, men der er mange, der ikke bruger den nødvendige tid til at lave den rigtige kop kaffe. Det er selvfølgelig en skam. Kaffe burde være lækkert og velsmagende, hver eneste gang du skal have en kop. Men før du kan lave den rigtige kop kaffe, kræver det lidt viden om, hvilke muligheder du har for at lave den. 

I vores test vil vi gennemgå flere forskellige kaffemaskiner og kaffemetoder. Den første maskine er intet mindre end en klassiker, nemlig en Melitta Excellent Grande 3.0.  Excellent 3.0 og Excellent Grande 3.0 er blandt Danmarks mest solgte kaffemaskiner. Du får altså en kaffemaskine, der virkelig er testet af forbrugerne, og som der tydeligt har bestået tidens test. Hvis du leder efter en kaffemaskine, der kan brygge god kaffe, uden at du skal ud og bestå en mindre uddannelse i kaffebrygning, så har du en mulighed her. 

Hverdagsmaskine til god kaffe 

Melitta kaffemaskine er en klassiker til hverdagen, hvilket også er grunden til, at den står i så mange danske hjem, som den nu gør. Med denne model får du en relancering, der giver maskinen et lækkert retro-udseende. Derfor får du altså et klassisk sort udseende, præcis sådan som du kender det fra så mange andre Melitta maskiner. Derfor passer den godt ind i mange køkkener, fordi den formår at være neutral, selvom den er pæn. 

Maskinen giver plads til 12 kopper, hvilket svarer til omkring 1,6 L kaffe. Den er derfor både god til dig, der bare skal lave kaffe til dig selv, men den er også god, når familien kommer på besøg til fødselsdag. Du kan hurtigt diske op med et par kander kaffe, uden at dine besøgende skal vente for længe på det. Desuden er maskinen let at rengøre, hvilket endnu er en fordel, som mange af de dyrere maskiner ikke altid har. 

Kvalitet til god pris 

Kaffemaskinen her er god kvalitet – det er der ingen tvivl om. Men selvom du får kvalitetssikret design og funktion, er prisen stadig overkommelig. Melitta Kaffemaskine får du for 599,95,-. Det er derfor en rigtig god pris til dig, der leder efter en kaffemaskine, der kan holde i mange år, og som der kan, hvad den skal kunne. Fordelen er: 

 • Stor vandbeholder til mere kaffe 
 • Slukker automatisk efter 2 timer 
 • Flot anonymt design 
 • Meget populær 

Med en Melitta Kaffemaskine er du klar til hverdagen, uanset hvor meget kaffe den kalder på. 

DeLonghi ECP35.31 Semi Automatisk Espressomaskine

1.315 kr.

I dag er kaffe ikke bare kaffe. Vi lever i en tid, hvor især specialkaffe er blevet enormt populært. På hylderne i supermarkederne finder vi hundredvis af forskellige bønner, der kommer fra lige så mange steder rundt omkring i verden. Dette skift er især kommet, fordi folk har fået muligheden for at lave lækker, unik kaffe i hjemmets sikre rammer. Grundene til dette er, at du nu kan eje espressomaskiner, der er beregnet til hjemmet. 

Enhver test af kaffemaskiner må derfor have minimum én espressomaskine, hvilket vi også har valgt at have i vores test. DeLonghi Espressomaskine er kaffemaskinen til dig, der ikke kan nøjes med en kop sort kaffe. Uanset om dine præferencer ligger på americanoslungoscafé lattereller flat whites, så kan denne kaffemaskine være med til at gøre drømmen til virkelig. DeLonghi kan give dig specialkaffe i hjemmet, uden at det behøver at være svært eller udfordrende. 

Til kaffeentusiasten 

Det er klart, at når det gælder kaffemaskiner, så er disse espressomaskiner tilregnet entusiasterne. Hvis du gerne vil lære at lave lækker specialkaffe, krævet det også, at du tør udfordre dig selv i det. Med denne DeLonghi kaffemaskine kan du få alt dette. Maskinen har to forskellige mælkeskummere. Den ene er til varm mælk, og den anden er bygget til cremet skum. Derfor er det både muligt at lave en lækker café latte, men også muligt at lave en cappuccino. 

Du kan bruge maskinen her med malet kaffe, hvor du putter kaffen ned i den lille beholder, stamper det, og derefter sætter det ind i kaffemaskinen. Det kan være nødvendigt at træne dette. Det er selvfølgelig alt arbejdet værd, da du både får en lækker kop kaffe, samtidig med at du øger din viden inden for et felt, som du garanteret, interesserer dig for. En anden fordel er selvfølgelig, at du slipper for at betale 45 kroner for en café latte – nu kan du drikke lige så mange, som du vil. 

Professionelle egenskaber og design 

Med denne kaffemaskine får du professionelle egenskaber, der kan gøre dig til en god barista. Maskinen har en flot overfalde, der leder tankerne hen på en veldrevet kaffebar. Overfladen er af stål, hvilket yderligere har en kæmpe fordel – det er nemlig nemt at gøre rent. Det kan være rigtig brugbart, især i de første tider med din nye kaffemaskine, da processen godt kan svine lidt, indtil du får rigtigt styr på det. Fordelene ved denne kaffemaskine er: 

 • Beregnet til specialkaffe
 • Mange muligheder 
 • Flot udseende 
 • God til entusiasten 

DeLonghi har skabt en lækker kaffemaskine til dig, der ikke vil nøjes med hverdagens kedelige tjærebryg. Alle dens fordele for du får en god pris, nemlig 899,-, hvilket er enormt billigt, når du tænker på mulighederne, som maskinen giver dig. Samtidig kommer du lynhurtigt til at spare det ind igen, fordi du ikke længere behøver at investere i dyre kaffekopper fra den lokale cafe. 

Smarter Coffee Kaffemaskine

1.779 kr.

Vores kaffemaskine test fortsætter i de mere avancerede baner. Når det gælder om kaffe til hverdagen, er der rigtig mange forskellige måder, at du kan få det på. Tiderne, hvor en kaffemaskine bare kunne lave kaffe, er længe væk. I dag får du teknologiske muligheder, der gør det nemmere at lave en kop kaffe, helt uden at du behøver at gøre noget for det. Med Smarter Coffee kaffemaskine får du en maskine, der er udstyret med en app. Maskinen har selvfølgelig et velkendt display, der dog er teknologisk, og hvor du nemt og hurtigt kan indstille antal kopper og styrke. 

Appen gør det hele lidt nemmere. Du kan downloade den gratis på din telefon, og bagefter kan du hurtigt styre, hvor mange kop kaffe du ønsker at lave. Desuden kan du også justere på styrken ligesom med displayet, sådan at du kan tilpasse kaffen til at være præcis, som du kan lide den. Hvis du ligger i sengen om morgenen, og det er lidt svært at komme ud af fjerene, kan det hele blive en smule nemmere, hvis du ved, at der er frisk brygget kaffe på kanden ved hjælp af et enkelt tryk på telefonen.

Kaffemaskine med indbygget kværn

Alle disse funktioner ville selvfølgelig være fuldstændig lige meget, hvis du stadig skulle stå ud af sengen for at få kaffepulveret og vandet op i maskinen. Med Smarter Coffee Kaffemaskine er der selvfølgelig tænkt på dette. Maskinen har en indbygget kværn, der gør, at du bare kan lægge bønnerne op i beholderen. Når du så beder kaffemaskinen om at lave kaffe, så kværner den selv det antal bønner, som den skal bruge. Derefter brygger den en god kop kaffe. 

Fordelen er selvfølgelig, at de malede bønner ikke ligger og tørre ud, ligesom de kan komme til, hvis du eksempelvis malede dem aftenen inden. Her får du helt friskbrygget kaffe på den absolut nemmeste måde. Du kan derfor indstille kaffemaskinen, via appen, til at starte med dagens kaffebryg, når du står op. På den måde kan du stige direkte ud af sengen og få en friskbrygget kop kaffe. 

Futuristisk kaffe til den kræsne 

Der er slet ingen tvivl om, at Smarter Coffee er en virkelig opfindsom kaffemaskine. Du får enormt mange funktioner. Blandt andet får du en ”One Cup” funktion, der sikrer, at du kun brygger én kop kaffe. På den måde slipper du for at skulle smide det resterende ud. Maskinen har stadig plads til 1,5 L, så du får både plads til den enkelte og til gæsterne. Fordelene er: 

 • Masser af funktioner 
 • Tilhørende app 
 • Flot design, hvor fronten kan findes i tre forskellige farver 
 • Indbygget kaffekværn 

Du får alle disse fede egenskaber til den 1779,-. Det er selvfølgelig mere, end hvad en almindelig maskine koster, men her får du meget mere end ”almindelig”. Maskinen er klar til fremtiden, og når du først får lært appen at kende, er grænserne uendelige. 

Moccamaster KBGT741 Kaffemaskine

1.373 kr.

1.486 kr.

Enhver test af kaffemaskiner bliver nødt til at have en test af Moccamaster. Moccamaster har været på kaffe-scenen længe, og har gang på gang kunne levere kvalitet og prisvindende design. Hvis du husker din forældres eller bedsteforældres kaffemaskine, er der god sandsynlighed for, at det var en Moccamaster. Navnet er efterhånden nærmest synonymt med holdbarhed, hvorfor mange stadig i dag foretrækker mærket. 

Denne kaffemaskine er heller ingen undtagelse. Du får det velkendte design, hvor der især er fokuseret på stål. Designet giver maskinen et professionelt look, og er desuden en kendetegn på den vedholdende kvalitet. Moccamaster er dog fuldt klar over, at deres maskiner holder længe, hvorfor de også tilbyder 10 års garanti på dine produkter, hvis du inden for de første seks måneder registrerer dem. Det er bestemt et tilbud, der er værd at tage. Med denne kaffemaskine får du god kvalitet og velkendt design – med andre ord en kaffemaskine, der bare holder. 

Kaffe direkte i beholderen 

En del kaffemaskiner brygger kaffen ned i en glas beholder, hvor der er en tilhørende varmeplade. Varmepladen sikrer, at kaffen er varm, sådan at du selv kan bestemme, hvornår du vil drikke den. Det er selvfølgelig smart og bestemt også en egenskab, der er værd at gå efter. Der er bare den ulempe, at når varmepladen holder kaffen varme, så koger kaffen videre og kan derved miste den gode smage. Det er super ærgerligt, hvis du glemmer kaffen på kanden eller måske bare gerne vil have en kop til senere. 

Moccamaster har dog løsningen. Med denne kaffemaskine får du teknologi, der fuldstændig fjerner muligheden for indkogt kaffe, der smager brændt og dårligt. Maskinen her brygger kaffen direkte ned i en termokande. Termokanden kan stå under kaffemaskinen, sådan at det hverken løber ved siden af eller ned på bordet. Derfor holder kaffen sig varm i lang tid. Fordi den er i en termokande, varmer kaffen ikke videre, og smagen forbliver intakt. Det hjælper selvfølgelig også, at designet på denne termokande er helt i top. 

Kvalitet til hverdagen

MoccaMaster Kaffemaskinen her er derfor et godt bud på en kaffemaskine, der passer godt til hverdagen. Den kan bruges af alle og fremfor flotte funktioner og egenskaber, får du kvalitet og holdbarhed. Det er især at foretrække, hvis du leder efter en kaffemaskine, der skal holde i mange år. Desuden får du en termokande med, hvilket yderligere er et plus. Fordelene er: 

 • Flot design 
 • Lang garanti 
 • Stor holdbarhed 
 • Kaffe direkte i en termokande 

Denne kaffemaskine kan købes for 1351,-, hvilket selvfølgelig er lidt højere end nogle af de andre kaffemaskiner i testen. Dette er især, når du tager højde for, at Moccamaster Kaffemaskine ikke har nogle egentlige funktioner. Prisen er derfor også høj, fordi det, du betaler for, er en kaffemaskine, der kan holde i lang tid. Du slipper derfor for at skulle købe en ny om fem år, som du kan risikere, hvis du køber en ringere model.

Philips Senseo Switch 3in1 Kaffemaskine 

Nu er kaffemaskine-testen kommet til lidt af en fan favorit. Som vi tidligere har beskrevet, så udvikler kaffemarkedet sig med stor hast. Hvad der den ene dag er nyt og spændende, er den anden dag kedeligt og forudsigeligt. Derfor kan det være svært at følge med, især hvis du godt kunne tænke dig en maskine, der ikke bare er en standard kaffebrygger. Med Philips Senseo Switch 3in1 får du en kaffemaskine, der er klassisk og udfordrende på en og samme tid. 

Kaffemaskinen her kan lave almindelig kaffe. Altså, den slags kaffe, hvor du putter kaffepulveret i maskinen og fylder vand på. Faktisk er designet lavet sådan, at kaffemaskinen ligner en helt almindelige maskine, som du kender dem. Men denne maskine kan også lave den slags kaffe, der er i stigende popularitet blandt forbrugerne. Den kan nemlig lave kapselkaffe. Det kan være en stor fordel, hvis du endnu ikke ved, hvilken slags maskine du er på udkig efter. Her behøver du ikke at vælge, du får nemlig begge muligheder på samme tid. 

Kaffemaskine med kapsel 

Kaffemaskiner med kapsel er blevet meget populære. Det er heller ikke svært at forstå. Tidligere i testen beskrev vi, hvordan du kunne lave en lækker cafe latte eller cappuccino med en espressomaskine. Men det er svært. Det kræver viden, og det kræver, at du er villig til at udfordre dig selv i det. Derfor kan der godt gå lang tid, før du virkelig er i stand til at lave den perfekte kop. Med en kaffemaskine, der kan tage kapsler, kan du lave den perfekte kop på ét enkelt tryk. Det er svært at konkurrere med. 

Med kapslerne får du også valgmuligheder – utallige valgmuligheder. Du kan lave lige præcis den slags kaffe, som du bedst kan lide, uden at det skal være svært på noget tidspunkt. I maskinen her ligger du bare kapslen ind i rummet, der er designet til det, trykker på en knap, og ud kommer din yndlingsbryg. Det er en god egenskab, især hvis du bare skal lave en enkelt kop kaffe. 

Tre i en

Maskinen bruger de kapsler, der hedder Senseo, hvilket kommer i tre forskellige styrker. Derfor kan du selv bestemme, hvor stærk din kaffe skal være. Hvis du derimod får gæster og skal lave meget kaffe på en gang, så skifter du bare kopholderen ud med en termokande. Herefter kan kaffemaskinen lave kaffen lige ned i termokanden. Fordelene ved denne kaffemaskine er: 

 • Til kapsler og almindelig kaffe 
 • Flot design 
 • Nem at anvende 
 • God til enkeltpersoner og flere 

Alt dette får du får 899,-. Det er en pris, der gør, at du fremover helt selv kan bestemme, hvilken slags kaffe du har lyst til at drikke. 

Moccamaster KBG962 AO Kaffemaskine

1.450 kr.

1.479 kr.

Vi slutter vores kaffemaskine test af med endnu en klassiker, der selvfølgelig også er en Moccamaster. I testen har vi både beskæftiget os med de maskiner, der har masser af egenskaber, samtidig med at vi har brugt tid på de mere traditionelle. Her kommer endnu en maskine, der virkelig er god til hverdagen. Du skal dog ikke forvente, at den laver café latte eller brygger kaffen af sig selv. Moccamaster har her lavet endnu et pragteksemplar på en kaffemaskine, der kan opfylde alle dine behov, hvis du er til velsmagende, sort kaffe. 

Maskinen er lavet i stål, der i øvrigt også er ridsefast. Moccamaster ved, at du kommer til at have denne maskine i mange år ud i fremtiden, hvorfor de selvfølgelig også designer materialerne til at kunne holde. Du slipper derfor for en kaffemaskine, der ligner, at den burde være udskiftet for mange år siden. Denne maskine skal nok holde sin glød og være den trofaste ven, der hjælper dig i gang om morgenen. 

Kaffemaskiner der er bedst i test 

Det kan synes pudsigt, at vi vælger at inddrage hele to Moccamastere i en test af kaffemaskiner. Det er dog langt fra tilfældigt. De kaffemaskiner, som Moccamaster har produceret, har længe været nogle maskiner, der har været bedst i test. Maskinerne har derfor også fået flere anerkendende ord med på vejen. Blandt andet er denne kaffemaskine godkendt af European Coffee Brewing Centre i Oslo. 

Det er derfor nødvendigt at nævne Moccamaster kaffemaskiner, fordi de er et virkelig godt bud på de bedste kaffemaskiner til hverdagen. Kaffemaskinen her har plads til 1,25 L, hvilket svarer til 10 kopper, og er dermed ikke den største, der er taget med i testen. Dog laver den en kande på kun seks minutter. Det er derfor intet problem at skulle lave to kander efter hinanden, hvis du har mange kaffetørstige gæster på besøg på samme tid. 

Kaffemaskiner til hele livet 

Moccamaster producerer kaffemaskiner, der holder længe. Det er ingen hemmelighed. Derfor får du også en maskine, der kan være med hele vejen. Dette skyldes til dels, at kaffemaskinerne er håndproduceret ved Moccamaster. Derinde ledes der intenst efter fejl, der kunne sænke levetiden på maskinen. Fordelene ved denne kaffemaskine er: 

 • Holdbar 
 • Anonymt design 
 • Let at anvende 
 • Ridsefaste materialer 

Prisen er kun 1431,- for en kaffemaskine, der kan holde længe. Desuden har den autosluk, hvilket betyder at den automatisk slukker sig selv efter 40 minutter. Du kan indstille varmepladen, og derved selv bestemme, hvor meget varme kaffen skal have, når den står på maskinen. Alle disse funktioner gør denne kaffemaskine til en regulær vinder i hverdagen. Når du nu ved, at den er lavet af Moccamaster, er det bestemt et valg, der er alle pengene værd.

Opsummerende 

Vores test har beskæftiget sig med et væld af forskellige kaffemaskiner. Kaffe er altid noget, der deler vandene. Enten kan du lide det med mælk i eller uden, måske synes du at mælkeskum er noget mærkeligt noget, eller også er du typen, der bare skal have den med sukker i. Uanset hvad dine præferencer er, skal der nok være en kaffemaskine derude til dig. De mange egenskaber, som kaffemaskiner har, er blandt andet: 

 • Plads til kaffe-kapsler 
 • Tilhørende apps 
 • Varmeplader 
 • Brygning direkte ned i termokande 
 • Ridsefast design 
 • Og meget mere 

Der er derfor ingen grund til at være nervøs, hvis du er bange for, at du ikke kan finde en kaffemaskine, der passer dig. Vores test skulle gerne have bevist en gang for alle, at kaffe er noget, der skal nydes, og dette gøres bedst med den rigtige maskine. 

Kaffemaskine test
Bedøm denne artikel
0