Køkkenguide: Sådan indretter du dig til mindre stress

0
Shares
Indretning,

Køkkenguide: Sådan indretter du dig til mindre stress

Køkkenguide

En travl hverdag er noget, de fleste danskere kender til. Følelsen af stress kan nemt komme, når arbejdet, børnene og hjemmet skal passes. Selvom hjemmet egentlig burde være stedet, hvor man kan trække sig tilbage og lade op efter en hård dag, opleves hjemmet alligevel ofte som endnu en stressfaktor. Interessant nok er en af årsagerne til dette, at vores indretning af særligt køkkenet ikke fungerer. Læs med og bliv klogere på hvad, der kan gøres ved det.

Giv plads til de lukkede kroge

Hvor de danske hjem tidligere havde klart opdelte rum, er det nu blevet populært at lade hele boligen smelte sammen i ét, hvorfor der nu tales om køkken-alrummet fremfor køkkenet. Tanken om multifunktionalitet og samvær på tværs af gøremål er god, men mange oplever også, at det store, åbne rum gør det svært at finde ro og plads til at trække sg tilbage, når der er brug for det. Derfor er det vigtigt ikke at være bange for at give plads til lukkede kroge i indretningen, hvor der er mulighed til at trække sig lidt tilbage. Køkkenet behøver således ikke nødvendigvis at være i samspil med både spiseafdelingen og stuen. Har du et meget åbent køkken-alrum, kan du eksempelvis markere afdelingerne mere ved at undgå de ellers populære rullemøbler, der gør hjemmet mere udefineret og ofte skaber mere forvirring end ro. Ved at have stationære møbler, der har en klar funktion, sætter du nogle faste rammer med sans for orden. Rumdelere og lignende kan også være en god måde at skabe lukkede kroge.

Hold køkkenbordet ryddet

En anden side af det at være stresset i køkkenet handler om rodet. Særligt køkkenet har det med hurtigt at rode, da det er et centralt rum i hjemmet, som bruges meget. Jo mere rod, des mere uoverskueligt og stressende bliver det imidlertid at opholde sig i køkkenet. Et godt tip er derfor at gøre køkkenindretningen så enkel som muligt. Hold køkkenbordet ryddet ved kun at have de vigtigste køkkenmaskiner fremme og vær god til at give køkkengrejet faste pladser, så du nemt kan komme rodet til livs. Er det en udfordring at finde plads til det hele i køkkenet, er der heldigvis også masser af kreative opbevaringsløsninger. Små hylder kan gøre meget for at holde bordet ryddet og virker samtidigt dekorativt, og æsker kan ligeledes være med til at skabe et system, som giver mere ro og mindre stress i køkkenet.  

Køkkenguide: Sådan indretter du dig til mindre stress
5 (100%) 2 stemmer
0