Kog de perfekte ris i en riskoger

0
Shares
Diverse,

Kog de perfekte ris i en riskoger

Har du også bemærket, hvor besværligt det er at koge risene, så de bliver helt perfekte? Altså hvor de ikke er bløde, men stadig færdige? Nu kan du slippe for besværet med en riskoger! Læs med i denne test.

OBH 6322 Riskoger

269,74 kr.

Den første riskoger er en stilet sag fra OBH, hvilket er et mærke de fleste kender til eller har andre køkkenredskaber fra. Det er en 400 watt koger, som kan lave 1,8 liter færdigkogte ris, hvilket vil sige hele 8-10 portioner. Den kan bruges til alle sorter af ris, uanset om det er grødris, vilde ris, basmati- eller jasminris. Så uanset hvilke ris, du foretrækker, kan du nemt koge dem i denne riskoger. 

Fordele ved en riskoger

Det smarte ved en riskoger er, at du slipper for at bekymre dig om, hvorvidt dine ris er gode nok og kogt ordentlig færdige. For det kan være en udfordring at dosere den rette mængde vand til risene. Det er også svært at vurdere, hvornår de skal tages af varmen for ikke at blive grødet, og det kan også være svært at anslå, hvor lang tid de skal stå og hvile efter kogningen, hvor de ikke når at blive kolde. Men med en riskoger slipper du for disse bekymringer, for den klarer nemlig det hele på en gang, uden at du skal gøre andet end at starte den. Og dette OBH-produkt har endda en funktion, hvor den automatisk holder varmen på risene, efter de er kogt. På den måde slipper du for at servere kolde ris. 

Produktfakta om OBH Riskoger

Udover de allerede nævnte funktioner ved riskogeren, har denne OBH også en smart non-stick belægning i beholderen, som gør det lækkert at fjerne risene, fordi det er nemt aftageligt materiale. Så brænder risene heller ikke på, og rengøringen af beholderen er meget nemmere bagefter, da alle ris kan fjernes i et snuptag. Derudover er den udstyret med et glaslåg, så du nemt kan holde øje med risene, mens de koger.

 Der er også dampventil i låget, der sørger for, at osen fra kogningen nemt kan komme ud. Den er desuden udstyret med strømafbryder og en dobbelt kontrollampe. Og der medfølger opskrifter, så du kan få en masse gode ideer til madlavning med ris. Og der er også målebæger- og ske med, så du nemt kan dosere risene. Riskogeren har også autosluk, så du hverken skal tænke på, hvornår risene er færdige, eller hvornår du skal slukke for maskinen efter. 

Designet er fint og enkelt med grå farve og stel i neutrale nuancer. Så hvis du ikke har plads til riskogeren i køkkenskabene, er den stadig flot at have til at stå fremme. Så hvis du vil gøre madlavningen nemmere med denne riskoger fra OBH, der er til en overkommelig pris, bør du overveje den som investering. Både i god mad og i tid. Og så slipper du for at være i tvivl om, om dine ris er gode nok, for det vil de være hver gang! Nemt både til hverdag og til større arrangementer, hvor du måske hellere vil bruge tid og fokus et andet sted! Dine gæster vil misunde den nemme løsning, og du vil opleve en langt lettere proces med madlavningen. 

Sistema Riskoger til mikroovn

Den anden riskoger er en riskoger til mikroovn, som er intet mindre end genial. Så gør du madlavningen endnu nemmere og kan blot smide risene i mikroovnen. Så slipper du for at bruge tid på at koge risene i en gryde og skal ikke bekymre dig om, hvornår de er færdige. Denne riskoger klarer det hele selv. Ingen problemer med underkogte eller grødede ris, for du skal egentlig bare smide kogeren ind i mikroovnen, trykke start og så lave noget helt andet, mens de koger sig selv til det perfekte resultat. Med en koger slipper du nemlig både for at tænke på tid, resultat og konsistensen. 

Riskoger til mikroovn

Ikke bare kan du tilberede dine ris i denne smarte riskoger. Du kan også tilberede andre sorter som couscous og polenta. Og uanset hvilken rissort, du skal have til aftensmaden, kan du sagtens bruge riskogeren hertil – om det er grødris eller traditionelle jasminris. Du slipper for ventetiden og rastløsheden ved bare at putte riskogeren i mikroovnen og så samtidig have tid til andre ting, mens du venter. Riskogeren til mikroovn er en tidsbesparer.  

Produktet kan rumme op til 2,6 liter ris og fylder 216 mm i længden, 195 mm i bredden og 161 mm i højden. Materialet i riskogeren er lavet sådan, at risene ikke brænder på, og de koger heller ikke over, fordi den er designet med en trykkammerplade. Din mikroovn slukker jo også til tiden, så den heller ikke kan få skylden for at brænde risene på. Riskogeren er udstyret med det nemme Sistema KLIP IT lukkesystem, der sikrer, at skålen holdes tætlukket under hele processen. Den er udviklet med en smart ventilation i låget, der skal åbnes inden brug i mikroovnen, så dampen kan komme ud. For hvis dampen ikke kommer ud, kan det resultere i udsplattet mad i mikroovnen, så det er vigtigt at huske! 

Der er løftbare faner på riskogeren, så du nemt kan gribe fat om den. Der medfølger også en non-stick ske, så maden er let at håndtere og ikke klistrer fast nogen steder. Der er også et cooler-låg med, som hele tiden er koldt, så du ikke kan brænde dig derpå, når du skal løfte risene over i en skål eller på tallerkenen. 

Madlavning uden giftstoffer 

Mærket Sistema lægger stor vægt på, at deres produkter er uden nogen former for gift- eller hormonforstyrrende stoffer. Det har de været opmærksomme på i 30 år for at lave varer med god kvalitet. Derfor er riskogeren til mikroovnen selvfølgelig også af god kvalitet og uden Ftalat og BPA. Så du kan uden bekymring anvende den til madlavningen for alle i familien, for der er ingen fare for, at produktet indeholder stoffer, der kan være usundt for helbredet. 

Riskogeren kan også andre ting end bare at koge ris. Den fungerer nemlig også som opbevaring af kogt mad både i køkkenskabe, køleskabet og i fryseren. For den er nemlig designet til den hurtige og nemme madlavning og også opvarmning af maden. Den tåler også at komme i opvaskemaskinen, så du igen kan spare tid på rengøringen og få den nemt overstået.

Tefal RK101115 Riskoger

319,74 kr.

399.95 kr.

Den tredje riskoger i denne test er en Tefal Riskoger. Og med denne riskoger får du det perfekte resultat for dine ris hver gang. Her er der ingen frygt for, at de skulle koge over, brænde på eller få for meget, så de bliver helt bløde. Det er bare at putte risene i, tænde for apparatet og vente på de lækreste ris. Og imens du venter, kan du jo bruge tiden på andre ting, da din riskoger helt sikkert vil slukke til tiden og have maden klar til dig, når du er parat til at spise.

Produktbeskrivelse af Tefal Riskoger

Riskogeren er 710 watt, som kan rumme 1,8 liter. Dens tilberedningstemperatur er 100 grader, og når risene er færdigkogt, slår den automatisk over på en funktion, der sørger for at holde risene varme. Så er der både tid til at glemme, at du har kogt ris, uden de bliver kolde, og tid til at ordne de sidste ting, inden maden er klar, hvor du stadig slipper for at servere kolde ris.

Kogeren har et indikatorlys, som både lyser op ved tilberedning og ved den varmebevarende funktion, så du ikke er i tvivl om, om din riskoger er i gang med at koge, eller om den er færdig og blot holder risene varme for dig. Du ved altid, hvor du har riskogeren, da den signalerer sin proces til dig. Desuden har du glaslåg, så du nemt kan holde øje med risene under kogningen, hvis du ønsker det. Og så har den en indvendig dampkurv, der sørger for at samle dampen indvendigt. 

Du kan nemt bruge riskogeren til alle sorter af ris. Uanset om du er til basmati-, jasmin- eller grødris. Den kan bruges til alle slags. Og så er det pludselig nemt og smart at lave mad til hele familien. Beholderen kan nemt tages op af selve kogeren, så du nærmest har en serveringsskål klar med risene i. Så er det bare at stille skålen over på bordet, og så er der serveret perfekte ris!

Design og grøntsager

Designet kaldes en Classic White riskoger, fordi den er helt enkel og hvid. Så den er meget flot og simpel at se på, så du sagtens kan have den til at stå fremme, hvis der ikke lige er plads i køkkenskabene. Og faktisk kan riskogeren også bruges til at koge grøntsager i, så den har flere funktioner. På den måde kan du nemmere få grønt til maden og får helt sikkert flere grøntsager indenbords.

Riskogeren er altså multifunktionel og helt unik med sin dampindsats. Den gør madlavningen nemmere, uanset hvor mange, der spiser med. Du skal ikke bekymre dig om andet end at starte riskogeren, og så har den styr på resten. Så kan du ordne en masse andre ting imens. Således er det også meget nemmere at invitere gæster over, da du så bare skal have en større dosering i beholderen. Og dine gæster vil helt sikkert misunde din nemme madlavning. Riskogeren er helt klart en investering værd, hvis du ikke orker flere dårlige forsøg med at koge ris. 

Sage BRC600 The Risotto Plus Riskoger

1.099 kr.

Den næstsidste riskoger i denne omgang er fra mærket Sage og har mange flere funktioner end bare at være en riskoger. Men selvfølgelig kan den også koge de perfekte ris til dit måltid. Den sparer dig for tiden, hvor du står og venter på, at risene koges færdige. Så kan lave alt muligt andet og slippe for at blive rastløs i ventetiden. Og du er garanteret at få det perfekte resultat på dine ris, der hverken har fået for meget eller for lidt. 

For det kan jo være besværligt at få lavet de helt rigtige ris. Spørgsmål om vanddosering, hviletid og kogetid slipper du altså for med en riskoger, hvor det er bare er at tænde på knappen, og så klarer den resten. Og det er lige meget, om du skal koge grød-, jasmin- eller vilde ris, da det kan klare alle sorter, der findes!

Produktbeskrivelse af Sage Riskoger 

Den smarte riskoger kan rumme op til 3,7 liter og selve apparatet vejer 3,7 kg. Og med den kapacitet kan du lave ris nok til hele familien og til hele selskabet, hvis du får gæster på besøg. Ganske uden problemer, for nu har du en gryde, der er stor nok. Den bredde er 26 cm, højden er 25 cm, og dybden er 23 cm. Materialet er lavet af rustfrit stål, og den har et flot stål-look, der gør, at den er flot at have til at stå fremme, hvis du ikke har plads i køkkenskabene til det smarte produkt. 

Riskogeren holder i mange år, hvor æren især kan tildeles det lækre materiale. Den bliver ikke grim, ruster ikke og er god til at holde sin kvalitet af funktionerne i top. Desuden medfølger der rismål, en serveringsske og en kogningssi, som også er af rustfrit stål. Så kan du nemt dosere risene og si resterne af vandet fra, uden af sien nogensinde vil rustne. Serveringsskeen er god, fordi selve beholderen, der minder om en gryde, kan bruges som serveringsskål. Så det er bare at tage den op og stille på bordet, og så er der serveret!

Multifunktionel med risottokoger 

Riskogeren kan mere end bare at koge ris. Den er nemlig udstyret med fem forudindstillede funktioner:

  • Risotto-funktion: her rører kogeren din risotto for dig, så du slipper for at tænke på den konstante omrøring
  • Sauté: her kan du svitse ingredienserne til din risotto eller til en anden gryderet
  • Dampe ris: kogning og dampning af ris
  • Slow cook low: sørger for, at din risotto koger I kortere tid
  • Slow cook high: sørger for, at din risotto koger I længere tid

Således kan du altså være kreativ med din riskoger og vælge flere ingredienser til din risotto, som kan laves direkte i beholderes og passe sig selv uden din opmærksomhed. En smart funktion, der gør madlavningen meget nemmere. Og på grund af materialet er den nem at rengøre efter madlavningen, hvor du bare skal tage gryden op og gøre den ren under vandhanen. 

Gastroback 42507 Riskoger

578,99 kr.

Den sidste riskoger i denne test er en Gastroback Riskoger. Og denne koger gør også livet nemmere for dig, når du skal lave mad, for du er garanteret det perfekte resultat, hver gang du skal koge ris. For det kan jo være besværligt at dosere vand og vurdere hvile- og kogetid. Men med en riskoger er det intet problem. De brænder nemlig ikke på, koger ikke over og får ikke for meget, så de ender med at blive grødet. Du kan trygt stole på riskogeren, der laver dig de lækreste ris!

Produktbeskrivelse af Gastroback Riskoger

Riskogeren er en 450 watt, som kan rumme op til en liter. Så der er ris nok til hele familien! Kogeren har en automatisk sluk funktion, så den selv slukker, når risene er kogt færdige. Den har også en funktion, der holder risene varme efter kogningen er færdig. Så selv hvis du glemmer, at du har sat ris over, så bliver de ikke kolde. Og hvis du lige mangler de sidste småforberedelser til måltiden, så kan du roligt ordne dem, uden at skulle servere kolde ris. 

Belægningen i beholderen er non-stick, der har en lækker overflade, og som sørger for, at risene ikke brænder på. Det er også nemmere at tage risene op derfra og over på tallerkenen. Og desuden er det meget nemmere at rengøre beholderen med sådan en belægning. Så sparer du tid på rengøringen, fordi du ikke skal sætte gryden i blød og vente lang tid på at kunne rengøre den. Det er bare lige til.

Design af Gastroback Riskoger

Designet på riskogeren er meget simpelt. Den har en grå farve med et sølv-look, som får den til at se moderne og enkel ud. Så hvis du ikke har plads i skabene til kogeren, så kan den sagtens stå fremme og stadig se godt ud. Den matcher de fleste køkkener og andre køkkenredskaber. Kogeren har også flere funktioner som at holde din suppe varm eller til at steame grøntsager i. Nem madlavning på flere måder.

Der medfølger en måleske, så det er nemt at dosere risene. Uden problemer kan du altså nemt dosere den rette mængde ris til dem, der spiser med. Derudover følger der også en ske med til at tage risene med. For nu du skal servere dem, er det bare at tage beholderen op af apparatet og stille på bordet, og så er der mad! 

Opsummerende

I testen har vi testet fem forskellige riskogere med forskellige funktioner og designs. Men alt i alt giver en riskoger dig en nemmere hverdag med disse funktioner:

  • Perfekte ris hver gang!
  • Overskuelig madlavning
  • Varmefunktion

Prisen stiger med funktionerne, men en riskoger er uundværlig, hvis du vil koge ris nemt hver gang.

Kog de perfekte ris i en riskoger
Bedøm denne artikel
0