Kompostkværn test

0
Shares
Diverse,

Kompostkværn test

Hvis du er glad for havearbejde, men træt af at køre på genbrugspladsen med haveaffald, kan en kompostkværn være en mulig og god investering. På den måde kan du genbruge haveaffaldet. 

Bosch kompostkværn – AXT 25

2.499 kr.

2.499 kr.

2.716,40 kr.

Når du skal investere i en ny kompostkværn, er der flere ting, der spiller ind på valget. Spørgsmål om blandt andet motorens størrelse og kapaciteten på opsamleren er vigtige at overveje grundigt, så du kender dine behov. Den første kompostkværn i testen her er fra Bosch. Bosch kompostkværn – AXT 25 har mange fordele, men den koster kr. 3.999 og er dermed også langt den dyreste af de 4 udvalgte kværne i testen. Selvom prisen er høj, får du ikke desto mindre en holdbar kompostkværn. Den kan klare langt det meste havearbejde, og sikkerheden er samtidig helt i top. Er du derfor meget glad for at arbejde i haven eller har behov for en kraftig kompostkværn, kan den her være et rigtig godt bud til dig.

Holder til arbejdet

AXT 25 kompostkværnen fra Bosch er en kraftig maskine, der giver dig mulighed for at rydde op i haveaffaldet og genanvende flisen som pynt i din have og blomsterbede. Den har en del praktiske funktioner som for eksempel:

 • Hurtig materialegennemstrømning
 • Opsamlingsboks på hele 53 liter
 • Kan klare grene med en tykkelse på op til 45 mm i diameter

Selvom kompostkværnen ligger i den dyre ende af prisskalaen for denne tests kompostkværne, får du ikke desto mindre en kompostkværn, der kan holde til de tykkere grene i haven. Med den store opsamlingsboks skal du heller ikke hele tiden tømme din opsamler, hvilket kan være ganske praktisk. På den måde kan du arbejde i længere tid ad gangen uden at skulle bekymre dig.

Få en støjsvag kompostkværn

Kompostkværnen fra Bosch bygger på et Turbine-Cut system, der gør, at kompostkværnen har en hurtig materialegennemstrømning på op til 230 kg/t uden blokering. Den hurtige ydelse sker ved hjælp af kraftige kværne, og den kan nemt findele grene på op til 45 mm i diameter. På trods af at kompostkværnen er en kraftig maskine med en god ydeevne, arbejder den også på et overraskende støjsvagt niveau. Det kan være en fordel, hvis du arbejder i længere tid i haven eller har naboer, der ikke har lyst til at høre på din kompostkværn hele dagen. Den er derfor ganske velegnet til brug i et villakvarter, og det er derfor helt bestemt en egenskab, der er værd at have in mente ved købet af en ny kompostkværn.

Brugersikkerheden er i top

Udover den store opsamlingsbeholder på 53 liter, er denne kompostkværn fra Bosch også sikker at anvende til haveaffaldet. Kompostkværnen har en tragt, der kan tages af, så de større grene nemmere kan komme i. Det betyder dog ikke, at der lempes på brugersikkerheden. Skæreværket er nemlig afskærmet. Derudover er der en indbygget sikkerhedsfunktion på opsamlingsboksen. Sikkerhedsfunktionen sikrer, at apparatet kun kan køre, når boksen er på maskinen. På den måde er sikkerhedsniveauet højt, og du kan derfor roligt købe denne eklektiske AXT 25 model fra Bosch.

MTD S 2500 elektrisk kompostkværn

1.821 kr.

Den næste kompostkværn i denne test er MTD S 2500 elektrisk kompostkværn. Den er ikke helt ligeså kraftig som den forrige fra Bosch, men prisen er til gengæld også derefter. Det betyder, at kompostkværnen her kun koster kr. 1.995. Det er næsten halvdelen af, hvad prisen på kompostkværnen fra Bosch er sat til. Der er dermed en del penge at spare, hvis du ikke behøver en helt så kraftig kværn til dit haveaffald. Selvom MTD S 2500 kompostkværnen er billigere, betyder det dog ikke, at den nødvendigvis er dårligere. Ligesom den forrige har denne kompostkværn en del fordele, der er værd at overveje nærmere.

Det kan en elektrisk kompostkværn

Der er mange fordele ved at vælge en elektrisk kompostkværn. For det første skal du ikke bekymre dig om benzinmængden i maskinen. For det andet er en elektrisk kompostkværn billig i drift. Med en MTD S 2500 kompostkværn får du desuden disse andre fordele:

 • Den kan kværne grene med en tykkelse på op til 40 mm i diameter
 • Opsamlingsvolumen er 45 liter
 • Opsamlingskassen er gennemsigtig, så du kan se, hvornår den er fyldt op
 • Kværnen består af to skarpe knive, der samtidig er vendbare

Selvom kværnen ikke har en ligeså god ydeevne som testens første kompostkværn, kan den altså stadig en del for en lavere pris. Den lille detalje med, at opsamlingskassen er gennemsigtig gør for eksempel, at du hele tiden kan holde øje med, hvornår det er på tide at tømme apparatet.

Let og kompakt

En anden fordel ved MTD S elektrisk kompostkværn er, at kværnen kun vejer 26 kg. De fleste kan derfor uden besvær transportere kværnen, hvilket bestemt er en fordel. Derudover er den lavet i et kompakt design, der gør det nemt at opbevare kværnen i en lille garage eller sågar i et redskabsskur, hvis det er nødvendigt. Har du derfor ikke alverdens plads til en kompostkværn, kan den her model være et godt alternativ. De 2 transport hjul gør den samtidig nem at manøvrere med, når du endelig skal bruge den til haveaffaldet.

Ved at vælge MTD S 2500 elektrisk kompostkværn får du altså en fin kompostkværn, der kan omdanne dit haveaffald til fin flis.

Brug kompostkværnen til at få et sundere blomsterbed

Denne kompostkværn fra MTD sikrer dig, at du kan klare det meste havearbejde uden problemer. Med sine to knive findeler den blade og grene på en effektiv måde og sørger for en hurtig kompostering. Den relative store opsamler gør samtidig, at du ikke behøver at stoppe arbejdet hele tiden for at tømme den. Udover de mange fordele ved selve kværnen, er en generel fordel ved kompostkværne også, at du kan genbruge dit haveaffald. Kompostkværnen her kværner dit affald grundigt, så du kan bruge det som muld i haven. Det kan hjælpe dig til, at du får sundere og smukkere blomsterbede. Samtidig sparer du tid ved ikke at skulle køre haveaffaldet på genbrugspladsen, når du rydder op i haven.

AL-KO kompostkværn Easy Crush LH 2800

1.584 kr.

2.469 kr.

Denne elektriske kompostkværn fra AL-KO er testens tredje kompostkværn. Prisen er kr. 1.899, hvilket gør den en anelse billigere end kompostkværnen fra MTD. Der er derfor ikke stor forskel i prisen på de to kværne, men der er en lille forskel på designet og ydeevnen. Kompostkværnen fra AL-KO vejer 29 kg og er ikke helt så kompakt designet som den forrige kværn i testen. Derimod kan denne kompostkværn klare grene med en lidt tykkere diameter, og den har en større opsamler.

Med en AL-KO kompostkværn Easy Crush LH 2800 får du en kompostkværn, der kan alt det, du har brug for til at passe haven.

Holdbar kompostkværn til havearbejdet

Der er en del fordele ved at investere i en AL-KO kompostkværn Easy Crush LH 2800. For eksempel har kompostkværnen: 

 • En kraftige motor til kompostering af grene med en tykkelse på op til 42 mm i diameter
 • Et bredt stel og store XL hjul
 • Opsamlingsvolumen er hele 50 liter
 • Ekstrastor tragt

Det brede stel og de store hjul gør, at kværnen står sikkert under arbejdet. Den ekstrastore tragt gør det derimod nemt at fylde maskinen, ligesom at størrelsen på opsamleren betyder, at du ikke konstant skal afbryde arbejdet for at tømme den. En del praktiske fordele gør sig altså gældende, når det kommer til denne kompostkværn.

Gør brug af valsesystemet

Når du kigger på kompostkværne er det vigtigt at være opmærksom på, at du kan få flere forskellige slags. Nogle kompostkværne er udstyret med knive, der i højere grad kan kompostere dit haveaffald til fin flis. Det var tilfældet med testens kompostkværn fra MTD. Med kompostkværnen fra AL-KO får du til gengæld en kværn, der gør brug af valsesystemet. Det betyder, at den arbejder ved langt lavere omdrejninger. Derfor bliver dit haveaffald i stedet omdannet til grovere flis. De lavere omdrejninger giver dig også den fordel, at kompostkværnen er mere lydsvag, når den er i brug. Det er en egenskab, som din familie og naboer helt sikkert vil sætte pris på.

Næsten den bedste pris

Fordelen ved AL-KO kompostkværn Easy Crush LH 2800 er, at du får en pålidelig kværn. Den kan holde til langt det meste havearbejde, og så har kompostkværnen næsten den bedste pris i vores test. Den er meget billigere end kompostkværnen fra Bosch, selvom de næsten kan det samme med hensyn til opsamleren og findelingen af grene. Du får derfor meget mere kværn for pengene. Uanset om du arbejder i havnen til daglig eller blot en gang imellem, så får du her en kompostkværn til en god pris. Den kan måske ikke kværne grene på lige præcis 45 mm i diameter eller rumme 53 liter i opsamleren, men du får en kompostmaskine, du bestemt kan regne med. Den står sikkert under arbejdet og er brugersikker, hvilket må være noget af det vigtigste ved en kompostkværn. 

Kompostkværn 2.400 W – GH-KS 2440

1.179 kr.

Den sidste kompostkværn i testen her er også den billigste. Med kompostkværn 2.400 W – GH-KS 2400 får du en kraftig kompostkværn, der ikke vejer mere end 13.75 kg. Hermed er det også langt den letteste af de testede kompostkværne. Den er alsidig og både nem at betjene, men bestemt også nem at have stående, når den ikke er i brug med sin lille vægt og størrelse. Det er ikke en kompostkværn, der fylder meget i garagen. Er du derfor på udkig efter en mindre kompostkværn, der stadig kan klare arbejdet med haveaffaldet, er kompostkværn 2.400 W – GH-KS 2400 et udmærket og pålideligt bud med en hastighed på 4.500 omdrejninger i minuttet.

Let at transportere

Med sin lette vægt på under 14 kg behøver du ikke bakse længe med kompostkværn 2.400 W – GH-KS 2400. Det kan være en stor fordel, hvis du hurtigt skal have kompostkværnen på plads eller har andet i hænderne imens. Derudover har kværnen to praktiske hjul og et håndtag, så du kan transportere kværnen med dig uden problemer. Nemmere bliver det ikke. 

Andre fordele

Udover et praktisk transportgreb er andre fordele ved denne kværn blandt andet, at den har:

 • 2 vendbare knive i specialstål, der kan findele grene med op til 40 mm i diameter
 • Stor og praktisk tragtåbning
 • Nedfældelig tragt med sikkerhedskontakt
 • Beskyttelseskredsløb til motoren

Knivsystemet gør, at du kan kompostere grene, kviste, blade osv. til fint muld, imens sikkerhedssystemet betyder, at du kan arbejde sikkert med kværnen. Den store tragtåbning gør det desuden nemt at håndtere de større grene. Kværnen her er altså på trods af sin vægt og størrelse udmærket at bruge ved det daglige arbejde i haven og til at få styr på dit haveaffald.

Bedste pris i testen

Nu er vi endelig kommet til testens kompostkværn med den bedste pris. For kun kr. 999,00 eksklusive moms kan du nemlig få en kompostkværn 2.400 W – GH-KS 2400. Der er altså lidt penge at hente, hvis du mener, at denne kompostkværn kan indfri dine behov. Det er en lettere kompostkværn, og selvom den er meget anderledes end testens forrige kværne, giver den dig stadig  mange af de samme fordele. Du slipper bare for at skulle betale en høj pris.

Kompostkværn 2.400 W – GH-KS 2400 har måske ikke helt de samme egenskaber som de foregående eksempler, men hvis du leder efter en kompostkværn til at klare den daglige havebrug, så kan den her sagtens anbefales. 

Opsummering

I vores test har vi testet 4 forskellige kompostkværne. De 4 kompostkværne byder på forskellige fordele og designs, og der er derfor lidt for enhver smag. I testen finder du kompostkværne med funktionerne:

 • Stor opsamlingsvolumen og findeling af tykke grene
 • Elektriske kompostkværne
 • Knivsystem eller valsesystem
 • Let og kompakt design

Priserne varierer meget fra den dyreste kompostkværn i testen til den billigste. Ved den dyreste får du flere funktioner, men de billigere kompostkværne vil sagtens kunne dække de fleste familiers behov. Uanset hvilken kompostkværn, du vælger at investere i, er du garanteret færre ture til genbrugspladsen og større mulighed for genanvendelse af dit haveaffald.

Kompostkværn test
Bedøm denne artikel
0