Mikrobølgeovn test

0
Shares
Diverse,

Mikrobølgeovn test

I et moderne køkken er det næsten umuligt ikke at have en mikrobølgeovn. En mikrobølgeovn er et fantastisk stykke køkkenudstyr, der kan give dine madrester ekstra liv. Og så er den god til popcorn. 

SHARP R642BKW Mikrobølgeovn

En mikrobølgeovn er en vigtigt stykke værktøj, men det er bestemt ikke givet, hvad du bruger din mikrobølgeovn til. Der findes et væld af muligheder, hvorfor mange mikrobølgeovne også varierer meget på, hvad de kan. Vores test af mikrobølgeovne starter derfor ud med en mikrobølgeovn, der kan, hvad den skal kunne. Her får du ingen fancy funktioner eller futuristisk design, i stedet får du et stykke udstyr, der er produceret til at gøre det, som det skal gøre. 

SHARP Mikrobølgeovn er en klassisk mikrobølgeovn. Prisen er derfor rigtig god. Det er heller ikke helt sandt, at du ikke får funktioner, der er en smule futuristiske. Med SHARP Mikrobølgeovn får du nemlig en grillfunktion, der kommer op på 1000 W. Det kan være rart at have, hvis du lige vil give maden en ekstra skorpe, eller maden på anden vis har brug for høje temperaturer. Farven er sort, hvilket betyder at denne mikrobølgeovn passer ind i de fleste køkkener. 

Hvordan virker en mikrobølgeovn? 

Der har tidligere været rygter om, at mikrobølgeovne kunne ødelægge maden. Rygtet var, at måden mikrobølgeovne opvarmede maden på, var sundhedsskadelig for dig. Dette er dog ikke sandt. Rygtet blev i høj grad startet, fordi folk generelt ikke havde styr på, hvordan mikrobølgeovne egentlig opvarmede maden. Mange vidste, at det var noget med nogle stråler, hvilket nogle tænkte kunne være farligt. 

Men der er faktisk ikke noget unormalt eller farligt ved mikrobølgeovne. Dette stykke udstyr opvarmer maden ved hjælp af elektromagnetisk stråling. Det lyder fornemt. Det strålerne egentlig bare gør, er at de opvarmer vandmolekylerne i maden. Når disse molekyler begynder at skubbe og trække i hinanden, så overfører de varmen fra molekylerne ind til selve maden. Der er selvfølgelig noget teknisk videnskab bag ved hele konceptet, men det er længe blevet bevist, at der er intet farligt ved mikrobølgeovne. 

Derfor kan du med ro og mag investere i et stykke udstyr, der bestemt gør din gang i køkkenet meget lettere. Fordelene ved mikrobølgeovne er, at du kan varme al slags mad i det. Hvis du har frosne grøntsager, såsom ærter eller majs, så er et godt trick at lægge dem i en skål med vand, og derefter opvarme det hele i mikrobølgeovnen. Det fastholder grøntsagernes sprødhed, samtidig med at de bliver tilberedt. 

En mikrobølgeovn til et godt tilbud

Med SHARP Mikrobølgeovn får du en ovn, der passer til hverdagen. Prisen er 632,-, og med den får du 8 tilberedningsprogrammer og touch-kontrol betjening. Selvfølgelig får du også fornævnte grillfunktion. Den vejledende salgspris er 849,-, så dette er altså noget af et tilbud. Fordelene ved denne maskine er: 

 • God til hverdagen 
 • Anonymt design 
 • God pris 

Med denne mikrobølgeovn får du en udstyr til køkkenet, der bliver din nye bedsteven. Alt er bare lidt nemmere med en mikrobølgeovn. 

Samsung MS23K3523AK/EE Mikrobølgeovn

1.299 kr.

Til trods for det knap så lette produktnavn, så er denne Samsung mikrobølgeovn meget intuitiv. Hvis testens førnævnte mikrobølgeovn var lidt for almindelig for dine behov, så kan du i stedet kigge på denne. Samsung Mikrobølgeovn har flere funktioner. Den fungerer med samme kvalitet, som Samsung er kendt for at levere, hvilket betyder at du får en mikrobølgeovn, der kan holde længe. Denne mikrobølgeovn er til dig, der allerede ved, at det er et stykke udstyr, som du kommer til at bruge meget. 

Designet er stadig neutralt. Du har et sort ydre, med et stålfarvet håndtag. Det passer ind i langt de flest køkkener, uanset om du har et træfarvet, hvidt eller mørkfarvet køkken. I stedet for touch får du knapper, som du kan trykke på, hvilket kan være en fordel, hvis dine præferencer hælder mere over mod den slags. Du får stadig den velkendte drejeknap, der gør det let at indstille antallet af watt, sådan at du kan finde den rigtige temperatur. 

Glimrende til hverdagens gøremål 

Når du leder efter ny mikrobølgeovn, så er det nødvendigt at finde en, der kan klare dine daglige gøremål. Derfor kan Samsung Mikrobølgeovn også være relevant for dig. Mikrobølgeovnen har mange indstillinger, der gør det nemt at finde ud af, hvilken temperatur du skal vælge. Hvis du eksempelvis optør kød, kan der opstå problemer ved forkerte temperaturer. Kød skal optøs langsomt, ellers risikerer du at koge kødet, hvilket gør det tørt og kedeligt, når du har haft det i ovnen eller på panden. 

En af de funktioner, der er værd at nævne ved denne mikrobølgeovn, er lige præcis dens optøningsprogram. Programmet er designet til at give dig den bedste optøning uden at ødelægge kødet, hvilket kan være enormt vigtigt, hvis du tager din madlavning seriøst. Desuden har den en funktion, der gør det muligt for dig at holde din mad varm, hvis du ved en fejl er blevet færdig, før gæsterne er ankommet. Mikrobølgeovnen her kan derfor blive din nye assistent i køkkenet, uanset hvor høje ambitionerne er. 

En billig og funktionel mikrobølgeovn 

Samsung Mikrobølgeovn har gode egenskaber, som vi allerede har vist. Men disse egenskaber bliver kun bedre, når du kigger på dem i forhold til prisen. Denne mikrobølgeovn kan erhverves for 1299,-, hvilket er billigt for en mikrobølgeovn med så mange funktioner. Prisen bliver kun bedre, hvis du er medlem af Coop, hvor du kan få den for 999,-. Denne mikrobølgeovn er god til hverdagen, da den er blevet udstyret med de funktioner, der bare gør tingene lidt nemmere. Det er eksempelvis en deodorisation-funktion, der fjerner lugt fra mikrobølgeovnen, og en indvendig belægning, der holder rust, ridser og bakterier på afstand. Fordelene ved denne mikrobølgeovn er: 

 • Mange funktioner 
 • Stort rum til maden 
 • God Pris 

Denne mikrobølgeovn har de funktioner, som en hverdag bruger. Uanset om det er at fjerne lugt og bakterier eller passe på maden, når den bliver optøet, så får du her en mikrobølgeovn, der ikke skuffer. Samsung har igen formået at levere god kvalitet. 

Cecotec 1365 Mikrobølgeovn

1.569,95 kr

Vores næste mikrobølgeovnen i testen her, er endnu lidt af en opgradering fra de andre. Igen er det en god ide at gøre det klart, hvilke behov du har af en mikrobølgeovn, før du går ud af køber en. Det er klart, at prisen stiger, jo mere du vil have. Derfor kan du risikere at betale ekstra for noget, som du aldrig kommer til at bruge. Cecotec 1365 Mikrobølgeovn er en glimrende ovn til dig, der ikke er på udkig efter en kombiovn, men mere leder efter en mikrobølgeovn med mange funktioner. 

Cecotec Mikrobølgeovn har en klar fordel i dens flotte design. Den er lavet med sort front, og stålfarvede håndtag og sider, hvor der især er fokuseret på ikke at have nogle tydelige rammer for metallet. Derfor får du en mikrobølgeovn, hvor den sorte farve går helt ud til kanterne. Kanterne er kun rundet af en lille smule, hvilket giver et flot, kvadratisk udseende. Samtidig er størrelsen på mikrobølgeovnen ret anvendelig, da den er lidt mindre end andre mikrobølgeovne, og derfor passer ind flere steder i dit køkken. 

Veldesignet mikrobølgeovn med varmluft 

Cecotec Mikrobølgeovn har et flot design, det er svært at komme uden om. Men det er bestemt ikke alt denne mikrobølgeovn har. Foruden designet får du en varmluftsfunktion, hvilket er ret unikt i forhold til disse billigere modeller, der er tiltænkt til private køkkener. Varmluftsfunktionen er derfor en funktion, der ikke kommer ved alle andre modeller, og det kan jo være, at det er lige den, du leder efter. 

Varmluft er kortfortalt en funktion, der kan få din mikrobølgeovn op på 1850 w. Det er 850 w mere end grillfunktionen, som vi tidligere snakkede om, hvilket betyder at der er fart over disse temperaturer. Du kender garanteret varmluft fra din ovn, hvor du ved hjælp af denne funktion kan sikre, at al din mad får de samme temperaturer hele vejen rundt. Det er samme princip ved denne mikrobølgeovn. Varmluftsfunktionen kan derfor tage din madlavning til nye højder, især hvis du ønsker en lettere måde at lave mad på. 

Fra amatør til kender 

Cecotec Mikrobølgeovn kan tage din madlavning fra amatør-niveau til kender. Især hvis du ikke tidligere har fokuseret på at lave meget mad i mikrobølgeovnen, så kan det være, at du skal overveje denne. Maskinen her har masser af funktioner, der gør det lidt nemmere for dig at lave maden kun ved hjælp af en mikrobølgeovn. Fordelene er: 

 • Varmluftsfunktion 
 • Tilberedningstid op til 95 min
 • 8 programmer 
 • Praktisk design 

Du får også en anden fordel ved denne mikrobølgeovn. Du får nemlig en maksimum tilberedningstid på 95 minutter. Det betyder, at du kan lave enormt meget forskelligt mad. 95 minutter er lang tid for en mikrobølgeovn, så det er bestemt denne, du skal investere i, hvis du leder efter en mikrobølgeovn, der kan give dig flere muligheder, når du laver mad. 

Opsummerende 

Her i testen har vi gennemgået forskellige mikrobølgeovne, der alle passer til forskellige formål. Det vigtigste ved mikrobølgeovne, når du skal ud og vælge din model, er, at du finder den rigtige: 

 • Størrelse 
 • Form og design 
 • Og de rette funktioner 

Derfor skal du bare gøre op med dig selv, hvilke egenskaber du vil have i en mikrobølgeovn. Det er langt hen ad vejen, det første skridt mod dit nye køkkenudstyr – du mangler bare at finde det design, du bedst kan lide. 

Mikrobølgeovn test
1 (20%) 1 stemmer
0