Motorsav test

0
Shares
Diverse,

Motorsav test

Står du og mangler en ny motorsav, men du er i tvivl om, hvilken en du skal købe? Dermed kan du her få inspiration til, hvilken motorsav, der passer bedst til dig og dine behov.

Makita EA4300F38C kædesav

2.826 kr.

2.826 kr.

3.122,50 kr.

Den første motorsav i denne test er en kædesav, som både er kraftig og behagelig at håndtere. Et anti-vibrationssystem gør motorsaven ideel til dig, som ønsker en behagelig oplevelse, når du skal ordne diverse haveopgaver. Derudover har motorsaven også elektronisk tænding, hvormed den starter med det samme, når du tænder den. Dette gør den let at håndtere i forhold til mange andre motorsave.

En motorsav med lang levetid

Makita EA4300F38C-kædesaven er en motorsav, som du kan være sikker på at beholde i meget lang tid. Dette skyldes, at saven har automatisk kædesmøring, som også medvirker til, at saven altid kører optimalt. Hvis du på et tidspunkt bliver nødt til at skifte kæden, kan dette samtidig gøres helt uden værktøj, hvormed denne type motorsav får endnu et plus på kontoen i forbindelse med brugervenlighed.

Udover den automatiske kædesmøring så har denne motorsav flere fordele, som sikrer, at du får en brugervenlig oplevelse, når du anvender saven. Dette indebærer bl.a.:

 • Denne benzindrevne kædesav er udstyret med katalysator, som gør, at savens udstødningsgasser er renere.
 • Kædesaven har Easy Start, der er en fjedrebelastet starter. Dette gør som sagt, at du ingen problemer har, når du skal tænde din kædesav, hvormed den bliver endnu lettere at arbejde med.

Et anti-vibrationssystem du kommer til at værdsætte

Denne motorsav er som sagt udstyret med et anti-vibrationssystem. Dette gør, at kædesaven er let at håndtere og behagelig at bruge, hvis du f.eks. skal save i træ meget længe. På trods af dette er saven samtidig meget kraftfuld, og du får dermed en masse styrke for pengene. Kædesaven er derudover en benzin-kædesav, og den er udstyret med stor tankpåfyldning. 

Et sværd på 38 cm gør denne motorsav til en af de motorsave, som har et af de største sværd i denne test. Dette gør, at du virkelig kommer til at mærke, at det er et meget kraftfuldt værktøj, du har at gøre med, når du bruger den.

En pris, der kan betale sig

Selvom Makita EA4300F38C-kædesaven er den dyreste motorsav, som er inkluderet i denne test, så får du helt sikkert også en motorsav, der er alle pengene værd. Ikke nok med at den har et professionelt og moderne udseende – den har samtidig utalligt mange goder, som mange andre motorsave ikke er udstyret med. Det kan derfor konkluderes, at denne motorsav, som ligger i den dyrere ende, er en motorsav, som du altid kan stole på. 

I forhold til mange billigere varianter, som hurtigt går i stykker, så kan du regne med, at Makita-kædesaven kommer til at være en del af din værktøjssamling i meget lang tid. Selvom du kommer til at betale en stor sum penge for denne motorsav til at starte med, så kan du altså regne med, at den holder i flere år. Det kan derfor godt betale sig at hoste op med lidt flere penge og anskaffe sig Makita-kædesaven, da du ikke kommer til at skulle betale for endnu en motorsav i det næste lange stykke tid.

Stiga SC 24 AE motorsav

1.248 kr.

1.248 kr.

1.287 kr.

1.339 kr.

Stiga-motorsaven er i modsætning til Makita-modellen en motorsav, som fungerer ved hjælp af et batteri og en lader. Derudover har denne motorsav et lignende vibrationssystem til dét, som Makita-kædesaven er udstyret med, da Stiga-motorsaven også har et lavt vibrationsniveau.

Let og praktisk at håndtere

Denne motorsav er den letteste motorsav inkluderet i denne test, da den kun vejer 2,7 kg. Dette gør, at den er både praktisk og nem at håndtere, når du skal ordne eventuelt havearbejde. Det kan hurtigt blive en hård opgave at fælde træ, hvis du vælger at bruge en motorsav, som vejer mange kilo. Derfor er Stiga-motorsaven oplagt til dig, som ønsker, at havearbejdet skal klares hurtigt, let og uden problemer. Med et praktisk design passer denne motorsav derfor til de fleste menneskers behov.

En motorsav dine naboer vil værdsætte

I forhold til mange andre motorsave, som kan høres flere gader væk, når de bruges, kan Stiga-motorsaven prale med at være stort set lydløs. Dette gør, at dine naboer ikke bliver generet, hvis du vælger at bruge en hel dag ude i haven for at skære træ. Hvis du f.eks. befinder dig i et tætbebygget villakvarter, og der bor mennesker hele vejen rundt omkring dig, så vil denne motorsav derfor være et oplagt valg for dig, da den har et lydniveau på kun 97 dB(A).

Fordelene ved en batteridreven motorsav

Stiga-motorsaven er som sagt en batteridreven motorsav. Der er derfor inkluderet et 4,0 Ah batteri, som varer helt op til 36 udskæringer. Derudover får du også en oplader med, men hvis du på et tidspunkt skulle smide den væk, kan du også købe den separat. Der findes en lang række fordele ved at vælge en batteridreven motorsav frem for en motorsav, som kører på benzin eller el. Batteridrevne motorsave har nemlig følgende egenskaber:

 • De larmer mindre.
 • De ryster mindre.
 • De vejer mindre.

I forhold til en kædesav, som kører på el, så kan du med en motorsav i batteriudgave bevæge dig meget mere frit. Du skal ikke hele tiden tænke på, at du har en ledning efter dig. Med en batteridreven motorsav undgår du også at komme til at kappe ledningen over, hvilket kan ske med en elektrisk motorsav. Hvis uheldet rammer med en elektrisk motorsav, og du kommer til at skære ledningen over, bliver du nødt til at stoppe dit havearbejde, indtil du har fundet en ny løsning. 

Med en batteridreven motorsav som Stiga-udgaven, kan du blive ved med at save, indtil dit batteri trænger til en opladning. Lige så snart at dit batteri er klar igen, kan du gå udenfor og fortsætte dét, du var i gang med. Det gør derfor Stiga-motorsaven meget mere handy og brugervenlig end flere af de andre motorsave inkluderet i denne test.

Denne motorsav ligger stort set i midten i forhold til prisklasserne testet heri. Med en pris på 1.325 kr. får du en motorsav, som er god, nabovenlig og let at håndtere. Derudover skal du heller ikke bruge penge på benzin, da batteriet er genopladeligt og holder i meget lang tid.

Bosch motorsav – AKE 30 S

727,45 kr.

Denne motorsav fra Bosch er den første elektriske motorsav testet i denne omgang. Med en sværdlængde på 30 cm har du mulighed for at nå en klippebredde på helt op til 30 cm. Derudover har denne motorsav også automatisk kædesmøring ligesom motorsaven fra Makita.

Et økonomisk valg af en el motorsav

Hvis du vælger at anskaffe dig denne motorsav fra Bosch, så kan du være sikker på, at den ikke kommer til at ruinere dig. I forhold til flere af de andre motorsave inkluderet i denne test, hører denne motorsav til i den billigere ende. Med en pris på kun 899 kr. får du en masse motorsav for pengene, og det kan derfor godt betale sig at vælge denne type motorsav. 

Bosch er derudover et mærke, som mange mennesker bruger eller kender. Ved at vælge denne variant af motorsav, kommer du derfor til at vælge et mærke, som mange mennesker har tillid til, og som bliver anvendt flere stedet rundt omkring i verden. Derudover har motorsaven også et design, som er typisk Bosch, så hvis du foretrækker dette mærke inden for haveredskaber, så har du muligheden for at opfriske din værktøjssamling med de traditionelle og stærke røde og grønne farver.

Slip for selv at smøre kæden

Med denne el-motorsav fra Bosch får du en stabil og effektiv sav, som kommer til at holde i mange år takket være den automatiske kædesmøring. Dermed slipper du for selv at skulle smøre kæden i tide og utide, og du er samtidig sikker på, at din motorsav ikke kommer til at gå i stykker foreløbigt. Med en kraftig 1800 W motor får du masser af styrke for pengene, og dette gør denne motorsav til en af de mere kraftfulde varianter inkluderet i denne test.

En el motorsav, som vægter det praktiske aspekt højest

Bosch-motorsaven er en af de motorsave, som sætter mest fokus på, at saven skal være handy at håndtere. Dette kan du bl.a. konkludere ud fra motorsavens følgende egenskaber:

 • Motorsaven har et ergonomisk håndgreb, som gør den meget komfortabel at bruge.
 • Saven er udstyret med en kick-back bremse, som medvirker til, at saven øjeblikkeligt får bremset kæden, hvis den pludselig skulle slå tilbage mod brugeren.

Udover ovenstående egenskaber så er denne motorsav også en af de lettere motorsave testet. Med en vægt på 3,9 kg, er den nemlig overskuelig at arbejde med i længere tid. Sværdets længde på 30 cm gør kun, at arbejdet foregår hurtigt og gnidningsfrit. 

Motorsaven er derudover udstyret med et SDS-system, som gør det meget lettere at spænde og udskifte kæden, da dette system sørger for, at du ikke behøver andet værktøj, når du skal fikse kæden på din motorsav fra Bosch. Denne motorsav er derfor et sikkert valg for dig, som ønsker at tilføje en kraftfuld, brugervenlig og kvalitetspræget motorsav til din værktøjssamling. Derudover vægtes sikkerhed lige så højt som den praktiske del, hvilket du kan mærke ved, at motorsavens kæde stopper lige så snart, du slipper kontakterne.

Black+Decker 36V kædesav

1.299 kr.

1.319 kr.

1.466,15 kr.

Denne motorsav fra Black+Decker er en sav, som vægter komfort højt. Derudover er motorsaven batteridreven præcis ligesom motorsaven fra Stiga, hvilket gør den praktisk og nem at håndtere. Saven er derudover en af de letteste save inkluderet i denne test.

Langtidsholdbar på flere måder

Black+Decker-kædesaven er udstyret med automatisk kædesmøring ligesom adskillelige andre motorsave. Dette gør, at kæden holder længe, og motorsaven er derfor garanteret en meget lang levetid. Derudover har denne motorsav et lithium-ion batteri, hvilket sørger for følgende:

 • Batteriet er langtidsholdbart, og du kan derfor bruge det i lang tid inden næste opladning.
 • Der er ingen selvafladning på batteriet, hvilket sikrer, at dine pauser fra havearbejdet ikke påvirker din motorsavs ydeevne næste gange, du skal bruge den.

Motorsavens batteri kan derudover oplades utroligt hurtigt. Hvis du har en effektiv og travl dag i haven, og din motorsav løber tør for strøm, så kan du oplade batteriet til den på kun 90 minutter, hvorefter den er klar igen. Dette har en stor betydning i forhold til brugervenligheden ved dette haveprodukt, da du kan anvende den ofte uden, at det kommer til at koste dig penge i benzin.

Denne motorsav er derudover udstyret med værktøjsfri kædestramning præcis ligesom motorsaven fra Bosch. Dette gør den endnu mere praktisk at håndtere, og det er derfor et sikkert valg for dig, som ikke ønsker alt for meget besvær, når du skal ud at skære i træ. Brugervenligheden og det praktiske aspekt træder samtidigt ind, da denne motorsav også har følgende egenskaber:

 • Optimeret balance.
 • Inkluderet bøjlehåndtag.

Begge disse ting er med til at sikre en god komfort, når du anvender denne motorsav fra Black+Decker.

En overkommelig pris

Black+Decker-kædesaven hører til de billigere varianter af motorsave testet i denne omgang. Med en pris på 1.319 kr. er det den tredje billigste motorsav inkluderet i denne test. Du får dermed en masse gode egenskaber med for pengene, hvis du vælger at anskaffe dig denne motorsav. Vigtigst af alt prioriteres langtidsholdbarheden, hvilket gør, at dine penge er endnu bedre brugt på denne motorsav, da den lange levetid sørger for, at du ikke skal ud at investere i en ny motorsav foreløbigt.

Denne kædesav har derudover en vægt på kun 3,8 kg., hvilket gør den til den anden letteste motorsav ud af alle fem save testet. Dermed er den et komfortabelt og praktisk valg for dig, som gerne vil undgå at slide dine skuldre, ryg og arme ved at gå rundt i haven med et alt for tungt redskab. Nu hvor sommervejret så småt er ved at finde sin vej frem til Danmark, er den lette vægt endnu mere praktisk, da du hurtigere får drænet din energi i sommervarmen, hvis du bærer på en meget tung sav. Denne kædesav har derudover en sværdlængde på 30 cm, hvilket gør den til et fantastisk produkt til havearbejdet.

TSE2010 kædesav

TSE2010-kædesaven er en elektrisk sav med en kraftfuld motor. Hele 2000 W sørger for, at du har at gøre med et kraftfuldt og stærkt haveredskab, som kan klare de fleste opgaver, der har at gøre med træ.

En el-motorsav, som garanterer hurtigt og sikkert arbejde

Kombinationen af en kraftig el-motor og et langt sværd gør, at denne motorsav er velegnet til selv det mest krævende træarbejde. Derudover er motorsaven velegnet til almindelige parcelhuskvarterer, da den har en elektrisk motor, hvorved den larmer mindre med et lydniveau på kun 108 dB(A). Til sammenligning med den stort set lydløse Stiga-kædesav, larmer denne motorsav kun 11 dB mere.

Et stilrent, praktisk og komfortabelt design

TSE2010-el-motorsaven har ligesom mange andre motorsave også automatisk kædesmøring. Derved kan du være sikker på, at denne motorsav vil holde i meget lang tid og være en del af dit havearbejde fremover. Letheden indtræder nemlig, når du ikke selv skal sørge for at smøre din kæde gang på gang. På den måde glemmer du heller ikke at smøre den, da TSE2010-modellen er meget selvkørende på det punkt. 

Motorsaven har derudover flere designmæssige kvaliteter, som gør den til et oplagt valg for dig, som ønsker en ganske almindelig og kraftfuld motorsav. Disse kvaliteter indebærer bl.a.:

 • Motorsaven er udstyret med en håndskærm, hvorved den er let og komfortabel at håndtere.
 • Sværdets længde er hele 40 cm, og det er dermed den længste sværdlængde, vi har testet i denne omgang. Dette medvirker til, at dit havearbejde foregår nemt, og du kan med lethed få skåret en masse træ på kort tid.

Udover selve delene på TSE2010-motorsaven har den også et flot og ergonomisk design, som passer til ethvert værktøjskit. Med en overbærende sort farve kombineret med et par farvestrålende kontakter, har denne motorsav et stilrent udtryk, som du ikke finder ved alle typer af motorsave. 

Hvis du ikke går meget op i selve designet på din motorsav, kan det være, det tiltaler dig, at denne motorsav er en af de billigste save inkluderet i denne test. Med en pris på kun 849 kr., får du utroligt meget motorsav med for næsten ingen penge. I forhold til den førstnævnte motorsav fra Makita, kan du spare rigtig mange penge ved at vælge denne type motorsav i stedet for. Til det almindelige havearbejde fungerer denne el-motorsav nemlig præcis lige så godt som mange af de andre motorsave testet i denne omgang.

Opsummering

Alle fem motorsave inkluderet i denne test har hver og især deres egne fordele. Inkluderet i denne test har der været fokus på:

 • Forskellige typer af motorsave.
 • Egenskaber såsom bl.a. sværdlænger, vibrationsmængder samt lydniveauer.
 • Forskellige prisklasser af motorsave.
 • Vægten på motorsave.
 • Brugervenlighed og andre praktiske aspekter.

Det er derfor kun dine behov, der kommer til at afgøre, hvilken motorsav, der passer bedst til dig, da der findes en motorsav, der matcher enhver smag.

Motorsav test
5 (100%) 1 stemmer
0