Projektor test

1
Shares
Diverse,

Projektor test

En projektor kan være et nærmest livsnødvendigt stykke udstyr til ethvert kontor. Men hvis du kun har set projektorer, der har været i stand til at vise PowerPoints, så kommer vores test til at vise dig en ny verden. 

LED Full HD Projektor

Vores test starter stille ud. Før vi rigtigt kommer i gang med de tunge projektorer, der garanteret kan starte din hjemmebiograf ordentligt op, er det på sin plads at introducere en mindre model. Når det gælder projektorer, varierer de meget i størrelse og derfor også i pris. Prisen kan både være lav eller høj, og du kan faktisk finde projektorer, der løber op i, hvad et mindre køretøj ville koste. 

Vores test er her derfor også for at navigere dig rundt i den jungle, som projektorer er. Den første projektor, vi starter med, er en LED Full HD Projektor fra kinesiske OEM. Modellen er en Vivibright GP70, og er perfekt til dig, der først lige er kommet ind i alt det der med hjemmebiograf. Her har du en maskine, der opfylder dine krav, uden at du skal ud og belåne dig selv for at betale den. Den er derfor god til dig, der er ny i hobbyen, og som stadig mangler at finde ud af, hvad det er, du gerne vil have i din hjemmebiograf. 

Hverdagens projektor 

Denne projektor er formentlig et rigtig godt bud på den slags projektor, som du gerne vil bruge i hverdagen. Den har 1080p, hvilket gør den perfekt til at vise de nyeste film. Du går derfor ikke ned på kvaliteten, hvilket er ekstraordinært med så lille og billig en maskine. Du kan sætte din Chromecast direkte i maskinen, hvilket er det lille udstyr, der gør, at du kan streame Netflix eller andre tjenester direkte til maskinen uden brug af kabler.

Du slipper altså for at have lange kabler liggende omkring, hvilket især kan være nyttigt, hvis du mangler en projektor, der kan få plads i stuen. Det eneste, du skal sørge for, er, at rummet er mørklagt. Det er en vigtig detalje. Hvis der er for meget lys i det rum, hvor du vil bruge din projektor, så risikerer du, at du ikke kan se noget som helst. 

Godt køb til småbrug 

Maskinen her er ikke beregnet til entusiasten, der har forvandlet sin kælder om til en professionel biograf. Den kan derimod godt bruges til den, der endnu ikke har fastlagt sig på, hvor hjemmebiografen skal være. Projektoren har et væld af tilkoblingsmuligheder, og du får yderligere et godt billede på skærmen. Med denne får du: 

 • God pris 
 • Lille og mobil størrelse 
 • Mange tilkoblingsmuligheder 
 • 1080p billede 

Til kun 799,- har du en projektor, der kan give dig rigtig mange gode timer i sofaen. Med denne kan du starte din nye hobby op, imens du inviterer vennerne over på film-aften. 

Nebula Capsule Mini Projektor

3.149 kr.

3.799 kr.

Nu er vi kommet til intet mindre end et futuristisk bud på en projektor. Typisk er projektorer nogle klodsede, store maskiner, der kræver store pære for at projektere det rigtige lys. Det kan være svært at ændre på, fordi teknologien kræver plads. Alligevel har man formået at skabe Nebula Capsule Mini projektor, der er intet mindre end et teknologisk vidunder, når det kommer til projektorer. 

Denne mini projektor fylder ikke mere end en coladåse. Alligevel får du et flot billede, og en god lyd. Der er næsten et utalligt antal af formål, når det kommer til denne projektor. Derfor er den bestemt værd at investere i, hvis du leder efter en projektor, der gør dig klar til fremtiden. Selvfølgelig er denne projektor ikke beregnet til kun at stå i hjemmebiografen. I stedet er den beregnet til, at du kan tage den med dig, når du har brug for det – uanset om det er i hjemmet eller på arbejde. 

Mini projektor til alle sammenhæng 

Fordelen ved denne mini projektor er i høj grad dens størrelse. Billedet er flot, og lyden er god, men det er altså mobiliteten, der skal fremhæves, når vi har med så lille et stykke udstyr at gøre. Det er svært at forestille sig et scenarie, hvor størrelsen på denne projektor ikke kan være en fordel. Det er bestemt også et futuristisk produkt. Det er i bund og grund et fjernsyn, som du kan have med i tasken. 

På arbejdet kan den være en fordel, fordi du nemt og hurtigt kan skifte mellem forskellige rum. I slipper derfor for at have en projektor stående i alle rum, og kan i stedet få én til mange forskellige mødelokaler. Det er nemt at spare penge på den måde, og dine medarbejdere eller kollegaer kan i høj grad også drage brug af den, hvor end de skal bruge den. Det kan også bare være, at du mangler et fedt tv på hotelværelset, når du er ude og rejse. Igen kan du her bruge denne mini projektor til at få et godt billede. 

Teknologi til gadget-nørden 

Nebula Capsule er til gadget-nørden, der vil have et virkelig fedt stykke udstyr. Som sagt kan den bruges i rigtig mange professionelle sammenhæng, men den kan også bruges i hjemmet. Børnene kan se film på børneværelset, når de har lyst, og du kan derefter overtage projektoren, når den vigtige kamp begynder om aftenen. Du får: 

 • Fantastisk mobilitet 
 • God lyd 
 • Flot billede ved tre meters afstand 
 • Stilrent design 

Der er få ting at sætte på Nebula Capsule, for det er virkelig en projektor, der kan, hvad den skal. Som sagt er den måske ikke beregnet til hjemme-biografen. I hjemme-biografen er det ikke meningen, at projektoren skal kunne flyttes. Det vil dog også være synd at investere i denne projektor, hvis du ikke bruger mobiliteten. Nebula Capsule kan købes for 3799,-. 

ADJ Ikon IR (https://www.soundstorexl.com/produkter/736-indendoers-projektorer/149296-adj-ikon-ir/)

Vores test af projektorer tager os nu til noget helt andet. Projektorer er et redskab, der let kan forbedre din oplevelse, når du skal holde møde eller se fjernsyn. Men det er bestemt ikke deres eneste formål. Den næste projektor er beregnet til erhverv, og kan være en god investering, hvis I mangler en fed måde at reklamere for jeres virksomhed på. Den kan ganske vidst ikke bruges af private, medmindre du har lyst til at få dit navn op på garagevæggen, så naboerne ved, hvem der er chefen i huset. 

ADJ Ikon IR er en logo-projektor. Det betyder i høj grad, hvad navnet siger, altså en projektor der er i stand til at vise dit logo. Med denne projektor kan du selv vælge, hvordan jeres logo skal vises. Det kan rotere, skifte eller dreje præcis sådan, som I indstiller projektoren til. Det er en fed måde at lave lidt spil ved jeres virksomhed, og er foruden dette et enormt velfungerende blikfang. Billig marketing, der lokker kunderne til. 

Til virksomheden, der vil lidt mere 

En logo-projektor er et sjovt stykke udstyr, der kan skabe glæde. Især er den god til virksomheder, der vil lidt mere med deres markedsføring. Markedsføringen med en logo-projektor er på en måde personlig og nærværende, samtidig med at det er noget, som kunderne husker. Det sjove ved logo-projektorer er måske især, at fordi det ikke er brugt af mange firmaer, så fungerer det bedre. Logo-projektorer er med andre ord en unik måde for dig og din virksomhed at vise, at I er til stede i bybilledet. 

Projektorerne bliver måske især brugt ved virksomheder, der er lokalt forankret. Virksomheder, hvor det er altafgørende, at kunderne kender deres placering. Der er formentlig ingen bedre måde at vise dette på end med en logo-projektor. Projektorer viser jeres kunder, hvor jeres butik ligger, hvilket især fungerer ved, at kunderne lægger mærke til logo-strålen. Det er både en smart og sjov måde at skabe vækst på. 

Anderledes med nyttig 

En logo-projektor er anderledes. Ikke kun blandt de andre projektorer i vores test, men også når det gælder det generelle bybillede. De er lige præcis iøjnefaldende, fordi du ikke ser dem så ofte. Denne logo-projektor er et godt bud på en, der fungerer længe. Den bruger ikke særlig meget strøm, kan indstilles til tre forskellige vinkler, og så kan pæren holde længe. Med andre ord kan det alt det, som du godt kunne tænke dig fra en logo-projektor. Du får: 

 • Sjov og anderledes markedsføring 
 • Nemmere ved at vise, hvor din butik eller firma ligger 
 • Lang levetid 
 • Lavt strømforbrug 

Denne logo-projektor er til dig, der bare gerne vil gå den ekstra mil, når det gælder din virksomhed. Denne logo-projektor koster 2485,-, hvilket bestemt ikke er mange penge for velfungerende markedsføring. Den holder også længe, og din investering kan derfor give mange gange igen. Med denne logo-projektor kan du komme foran de konkurrerende virksomheder i nærområdet og skabe bedre kunderelationer, alt sammen ved et tryk på en knap. 

ArtoGraph Tracer Projektor

Vi fortsætter i det mere specifikke. Denne projektor er ikke beregnet til hjemmebiografen, kontoret eller som transportabelt mediecenter. Derfor er det dog stadig et nævn værd, når vi gennemgår projektorer. Ikke mindst for at vise, hvor mange forskellige formål projektorer rent faktisk har, samtidig med at give jer en god aktivitet sammen med børnene. Denne ArtoGraph Tracer er en lille projektor, der kan bruges til at projektere billeder op væggen. 

Det er selv sagt, at dette er formålet for alle projektorer. Denne er dog specifikt designet til kunstnere – også til de kommende. Projektoren kan vise billeder på væggen, og du kan tegne efter billedet. Det kan give en masse fordele, især hvis du ønsker at lave unikke kunstværker i dit hjem. Uanset om det er på lærred eller på væggen, så kan AutoGraph Tracer være den projektor, som du skal bruge til at starte en ny kunstnerisk hobby. Denne smarte projektor er et sjovt stykke udstyr til dig, der leder efter spændende aktiviteter for dig selv eller dine børn. 

Projektorer til at lære med 

Denne projektor har selvsagt ingen af de fordele, som de andre i testen har. Du kan ikke bruge den til at vise dine yndlingsfilm, og den er formentlig ikke stærk nok til at vise Powerpoints på kontoret – medmindre I sidder i et mørkt lokale. Hvis dette er tilfældet, får du en let og nem projektor, der kan forstørre billedet fra 2 til 14 gange. Dette kræver dog det rette rum, hvilket ikke altid er muligt at levere. 

Det er dog heller ikke dette, som denne projektor er beregnet til. I stedet har du her en projektor, der gør det nemt at lære at tegne og male. Projektoren kan som sagt forstørre et billede, og du kan derefter male billedet efter. Det bliver hurtigt nemt at træne finmotorikken i hænderne. Det gør det lettere for dig, når du skal male malerier, fordi du nu er blevet bedre til at ramme de rigtige penselstrøg. Med denne projektor er du godt kørende mod en mere kunstnerisk karriere, uanset om du er nybegynder eller professionel. 

Til leg, arbejde eller hobby 

Denne projektor kan give dig et ekstra skud mod en mere kreativ hverdag. Den er nem at anvende og nem at sætte op. Derfor er dette også en rigtig god gave til børnene, hvis du mener, at de mangler en nem måde at kunne folde sig ud kreativt. Denne projektor er i hvert fald meget unik og med mange forskellige egenskaber. Du får: 

 • Mobilt værktøj 
 • Let at sætte op 
 • God til maleri og tegning 
 • Perfekt til børn og vokse 

Denne projektor er til dig og dine børn, og kan hurtigt hjælpe jer i gang med at male eller tegne. Det eneste, du skal gøre, er at sætte projektoren i stikket, og så er I godt i gang. 

LED Mini-Projektor

Nu kommer vi tilbage på sporet, hvis det, du leder efter, er en projektor til din mini biograf. Når det kommer til projektorer, får du ofte svært ved at finde dem i klassiske udformninger, uden at de bliver for store. Som det også blev bevist med Nebula Capsule, finder du sjældent en mini-projektor, der rent faktisk har design fordelene fra de klassiske projektorer. Her tænker vi især på det rå, kvadratiske ydre, der også hjælper med at beskytte projektorens indhold. 

Med denne LED Mini-Projektor får du en projektor, der ligner de helt almindelige projektorer, som du så ofte har stiftet bekendtskab med. Forskellen er bare, at denne projektor er meget mindre. Det har rigtig mange praktiske fordele, især hvis I bruger projektoren på arbejdspladsen. Her kan du lynhurtigt skifte mellem de forskellige rum, og ligesom med Nebula Capsule, kan I nøjes med meget færre projektorer i virksomheden. 

Mini-projektor til den krævende virksomhed 

Når det gælder projektorer, er intet værre, end når tingene bare ikke virker. Projektor er ofte en af de ting, som folk ikke har særlig meget forstand på. Derfor skal det også bare fungere, når det først er sat op. Det er derfor også hovedformålet med denne projektor. Du kan tilslutte via de traditionelle kabler, sådan som HDMI og VGA, sådan at du hurtigt kan gå i gang med mødet. 

Det gør det nemt at have projektoren med, fordi alle dine medarbejdere eller kollegaer kan bruge den, så længe de kan finde ud af at sætte et stik i computeren og et stik i projektøren. Du kan justere billedet fra 60 til 180 centimer, hvilket gør maskinen perfekt til de små møder i diverse mødelokaler. Det er nok ikke denne projektor, der skal stå i det mødelokale, hvor hele virksomheden skal samles, men den kan sagtens bruges i det små. Det er i hvert fald nemmere at se Powerpointet fra denne projektor, end det er, når I skal sidde flere personer samlet om én computerskærm. 

Projektor der passer til lommen 

Der er virkelig ingen tvivl om, at denne projektor er en mini-projektor. Hvor Nebula Capsule havde en størrelse som en coladåse, får du her en projektor, der kan ligge i lommen. Du kan derfor hurtigt tage den med dig, når du skal bruge den på job eller andre steder. Der er i hvert fald ingen undskyld om, at du ikke lige kunne bære den. Lampen virker over 20.000 timer, hvorfor du får svært ved at bruge alle timerne de første par år. Du får: 

 • Stor mobilitet 
 • Sjovt design 
 • Lang levetid 
 • Perfekt til møder i mindre lokaler 

Du får denne mini-projektor for 499,-. Det er en rigtig god pris, når du tænker på de mange timer, som du kan få brugt med dette stykke udstyr. Det er bare med at få den smidt i lommen og komme ud ad døren. 

ACER H6517ST 1080p Projektor

6.999 kr.

Vi slutter vores projektor test af med en arbejdshest uden lige. Igen er der tale om en Acer, hvilket bestemt ikke er en fejltagelse. Acer leverer elektronisk udstyr i høj kvalitet, og de har altså formået at tage de gode materialer og fornemme egenskaber med videre til deres projektorer. Modellerne er klassiske i design. Typisk har de en hvid eller mørk overflade med få detaljer. Det gør også, at projektoren kan passe ind i alle mødelokaler og alle hjem, uden at du skal være bange for, at den står og ser grim ud. 

Denne projektor er ingen undtagelse fra Acers andre velproducerede produkter. Du får kvalitet i et anonymt design, hvilket er perfekt til den moderne virksomhed. Denne pære holder desuden i op til 8000 timer, hvilket er lang tid for en pære på den størrelse. Derfor er I også garanteret, at I ikke skal ud og købe en pære til jeres projektor hele tiden. Denne burde kunne holde i ret så lang tid. Denne maskine er til jer, der vil have en professionel projektor til mødelokalet eller hjemmebiografen. 

Projektor til de fleste formål 

Uanset hvilke opgaver du har tiltænkt denne projektor, kan den formentlig leve op til forventningerne. Det er et stykke udstyr, der leverer en virkelig flot billedkvalitet, samtidig med at du får et holdbart ydre. Det er nemt at se, at denne projektor er noget andet, end de tidligere vi har gennemgået. Hvor du fik en billedvidde på 180 centimeter på nogle af mini-projektorerne, får du her en projekter, hvis billedvidde starter på 114 centimer. Denne maskine leverer en billedstørrelse på op til 762 centimer. 

Den kan derfor være løsningen, hvis I mangler en projektor til det helt store mødelokale. Det kan dog også være løsningen, hvis I leder efter en projektor til hjemmebiografen. Du får nemlig masser af farver, og en projektionsafstand på 0.5 – 3.3 meter. Projektoren kan derfor godt stå i en mindre stue, uden at du behøver at gå på kompromis med billedet. Du kan tilslutte denne projektor med HDMI-kabel, hvilket er endnu en måde at sikre på, at denne projektor leverer et virkeligt godt billede. 

Til professionelle i hjemmet eller i virksomheden 

Her er en professionel projektor til dem, der vil have elektronik i den højeste ende. Det kan være en rigtig god ide at investere i en projektor, der holder længe. Især fordi du slipper for at skulle betale mange penge for en ny, men også fordi projektorer ofte kan nøjes med at have deres pære skiftet, før de virker igen. Med denne projektor får du: 

 • Professionelt billede 
 • God holdbarhed 
 • Neutralt, klassisk design 

Du kan få projektoren for 6732,-, hvilket er omkring 1000 kroner billigere end den anden Acer projektor i testen. Derfor er det altså også en rigtig god pris for en glimrende projektor, der bestemt kan leve op til dine forventninger. 

Opsummerende 

Vi har gennemgået de forskellige projektorer, som du kan købe, hvis du ønsker at opgradere dit mødelokale eller hjemmebiograf. Samtidig har vi gennemgået projektorer, der måske kan få dig ud i en ny hobby, eller gøre dit arbejdsliv lidt lettere. Uanset hvad du er på udkig efter i en projektor, så skal du holde øje med: 

 • Holdbarheden på pæren 
 • Designet 
 • Antallet af farver
 • Størrelsen på billedet 
 • Tilslutningsmuligheder 

Disse egenskaber kan variere fra projektor til projektor, og du skal derfor holde øje med, at udstyret lever op til det, du skal bruge dem til. Der er ingen tvivl om, at en projektor er et vigtigt stykke værktøj, hvad end det er til arbejdslivet eller til eftermiddagen på sofaen. 

Projektor test
Bedøm denne artikel
1