Robotstøvsuger

0
Shares
Diverse,

Robotstøvsuger

Robotstøvsuger – Bedst i test 2020

Her finder du en uafhængig opgørelse af de bedste robotstøvsugere på markedet! 

Ligesom med så mange andre produkter, er en robotstøvsuger også udviklet med henblik på specifikke behov. Man skal derfor altid gøre op med sig selv, hvilket behov man gerne vil have dækket. Det kan være man har en travl hverdag, som de fleste har nu i dag, eller man bare ikke er stor fan af den daglige rengøring. Det kan alle være gode grunde til at anskaffe sig en robotstøvsuger, og overgive nogle af dagligdagens mere trivielle opgaver. For at du ikke skal tro det er dig der er nogen, kan vi fortælle dig, at markedet er steget kraftigt de seneste år. Flere butikker har kunnet mærke stigningen, hvilket også hænger sammen med at teknologien er blevet meget bedre, end dengang den allerførste robotstøvsuger udkom. Hårdt sagt var den ubrugelig. Den manglede sugeevne, opbevaringskapacitet og støjede mere end hvad godt var. Det har de heldigvis fået lavet om på nu, og de virker bedre end nogensinde før. 

Når det nu kommer til valg af sin nye robotstøvsuger, kan valget være mange. Der er kommet mange flere udbyder på markedet, og det kan være svært at skelne dem fra hinanden. De fleste du finder i dag, virker utrolig godt, og det er derfor, man bliver nødt til at se på ens behov. Hvad har man af budget, og hvad skal den kunne for at fungere optimalt i dit hjem. De kommer alle i forskellige prisklasser, men en dyr er nødvendigvis ikke den der passer bedst til dig. Af de årsager har vi lavet denne test, som kan hjælpe dig på vej til det rigtige valg.

Vores robotstøvsuger test kommer til at indeholde følgende:

 • Du får en grund gennemgang af de bedste og mest omtalte modeller på markedet. 
 • Vi vil give dig de forskellige specifikationer, samt en liste ved hver model med fordele, så du har nemmere, ved at skabe dig et overblik over den du ønsker. 
 • Vi vil komme ind på, hvor god den er til at navigere rundt om genstande, samt om den får gjort ordentlig rent.
 • Vi vil også vurdere på hvor nem den er at bruge. Altså er den enkel at håndtere og programmere.
 • Vi vil også komme med gode råd, til hvordan du får mest muligt ud af din robotstøvsuger.

Bemærk venligst: Denne artikel er udarbejdet af os selv, men bygger på tests fra andre eksterne virksomheder, som har lavet en gennemgående og grundig analyse af de givne modeller. Vi har samlet de forskellige test resultater i denne artikel for at gøre det så nemt og overskueligt for dig som forbruger. 


Xiaomi Mi Roborock S50 – Robotstøvsuger 

2.967 kr.

2.967 kr.

3.389 kr.

3.495 kr.

Vores første robotstøvsuger i denne test, vil være Xiaomi Roborock Mi S50. Her har vi med en virkelig driftsikker robotstøvsuger, som ikke går i stykker når den kører på tæpper eller over dørtrin. Der kan være meget stor forskel i hvordan de forskellige robotstøvsugere kan klar de forskellige udfordring som et hjem nu kan have. Denne model kører hjem til sin ladestation næsten hver gang, hvilket er forholdsvis usædvanligt for en robotstøvsuger. De kommer oftest i klemme, eller har svært ved at opfange hvor dens station er. Det at den kan køre over dørtrin og andre forhindringer i op til 2 centimeters højde, er virkelig også noget der stikker ud i mængden. Denne model ville derfor være god til dem med et hjem, som har mange karme og dørtrin. 

Foruden at robotstøvsugeren er god til dørtrin, har den også nogle gode sensorer der gør at den går udenom legetøj og hvad der nu ellers kan ligge frit på gulvet. Dens børster gør også, at den har nemt ved at rense væg til væg gulvtæpper, samt kan fjerne lidt sand og hvad der nu ellers måtte være af uønskede småting på gulvet. Dette giver den klare pluspoint. 

Robotstøvsugeren fra Xiaomi har også betydelige fordele når det kommer hvor effektivt den rengøre dit hjem. Støvsugeren starter med at tage kanterne, hvorefter den kører i slange bevægelser for at tage det midterste areal. Det gør at man får et renere og pænere resultat, som også sørge for at fjerne skidt og hundehår i hjørnerne. Det resultat er meget flottere kontra mange andre robotstøvsugere på markedet, som kører indtil de rammer en genstand, hvorefter de ændre retning indtil de rammer noget nyt.

God navigationsevne

Selvom modellen er god til at navigere rundt omkring i dit hjem, har den ikke mulighed for at analysere et rum, for derved at vide at et rum er mere beskidt end et andet. Du kan derfor være nødsaget til at placere den i det rum eller det sted, som skal have noget ekstra rengøring. Robotstøvsugeren fra Xiaomi er udstyret med en funktion der hedder spot cleaning. Denne funktion får din støvsuger til at rengøre et areal på 3 kvadratmeter ekstra grundigt. 

Dog har denne funktion en mindre fejl. Støvsugeren kan have svært ved at finde hjem til sin ladestation, efter denne funktion er aktiveret. Vi har oplevet dette et par gange undervejs i vores test af modellen. Den kan godt have brug for lidt hjælp til at finde hjem igen, men dette er dog ikke tilfældet hver gang. Den har derimod ikke svært ved, at finde hjem efter den har lavet en normal rengøring i huset, hvilket er meget imponerende i sig selv. 

Roborock Mi S50 har en uovertruffen måde at navigere på. Når robotten begynder, starter den ud med at scanne rummet, for at få et overblik over opgaven. Derefter kan den forholdsvis nemt navigere rundt i rummet. Scanningen gør at støvsugeren finder nemt ud gennem stole, borde og lignende, som mange robotstøvsuger kan have svært ved. Den har også en funktion, der gør, at du kan indstille den til ikke at støvsuge specifikke områder. Det kan for eksempel være steder med mange ledninger, eller børneværelset hvor der oftest kan ligge små ting, som ikke skal i støvsugeren. Den er også programmeret, til at undgå trapper eller andre afsatser. Så du behøver ikke være bange, for den kører ud og går i stykker. 

Roborock Mi S50 er også udstyret med en beta funktion. Funktionen går ud på at robotstøvsugeren kan huske alle dine rum, hvilket gør at den giver dig mulighed for at tilgå nogle genveje, hvis det kun er et enkelt rum i huset, du gerne vil have støvsuget. Som sagt er funktionen stadig i beta stadiet, og virker ikke 100 % endnu, men de er godt på vej til at få det til at virke. Lige nu, kan den ikke altid huske alle rum, og den har en tendens til at farer vild når man vælger en af genvejene. Det må man bærer over med, da de kun har udgivet det som en testversion. 

Højteknologisk robotstøvsuger

Foruden at modellen har mange gode kvalifikationer som støvsuger, er den også utrolig brugervenlig samt højteknologisk. Modellen kan styres med en app, som er nem at overskue for de fleste. Der kommer også løbende opdateringer til app’en, som gør at den bliver mere brugbar og mere brugervenlig. Opdateringerne virker ikke kun på app’en, de er også med til at gøre din robotstøvsuger klogere. Foruden den smarte app, har Xiaomi også udstyret deres robotstøvsuger med stemmestyring. Denne funktion gør at du kan connecte den med for eksempel dit Google Home, og så kan du tale til den og få den til at støvsuge huset, uden du skal røre en finger.

Når det kommer til rengøring og vedligeholdelse af støvsugeren er det dejlig simpelt. Man kan tage støvsugerens beholder ud med en hånd, og derved bruge den anden til at åbne skraldespanden. Derefter kan du lige skylle beholderen under vandhanen, og den vil være klar til at rengøre igen. Selvom beholderne er blevet større med tiden, skal du stadig regne med at den skal tømmes et par gange om ugen. I visse tilfælde, kan du være nødsaget til at tømme den hver dag. Dette afhænger meget af, om du holder kæledyr ,og derfor kan have meget hår og pels til at ligge rundt omkring i huset.

Når vi ser på støjniveauet er det forholdsvis lavt. Den larmer ikke det store, hvilket vil sige at den ikke vil forstyrre nævneværdigt, selvom den kører mens du er hjemme. Dette kan have sine fordele hvis man ofte er hjemme, eller hvis man vil have sin robotstøvsuger til at køre ofte. Noget af det mest ekstraordinære ved denne robotstøvsuger, er at den indeholder en moppe funktion. Det vil sige at den udover at støvsuge, også kan vaske dine gulve. Modellen er udstyret med en mindre beholder, som den kan bruge til at sprøjte vand ud på dine gulve, hvorefter den begynder at moppe dem.

Det kan dog ikke anbefales, at bruge funktionen mens du ikke er hjemme. Hvis man skulle være uheldig, og støvsugeren sidder fast, kan den ikke selv registrere det. Hvilket gør at den vil blive ved med at lukke vand ud, og derved kan der opstå vandskader. 

Alt i alt er Xiaomi Roborock Mi S50 en rigtig god robotstøvsuger. Den er let at bruge, med sin praktiske app, og den bliver opdateret regelmæssigt. Derudover kører den sjældent fast, og er konstrueret på en god måde. Denne model vil være yderst velegnet, til dig som vil have en robotstøvsuger til en god pris, samt være sikker på at driften er i orden, og den ville kunne klare de fleste af dagligdagens forhindringer. 

Xiaomi Roborock Mi S50 – Specifikationer

 • Maks areal – 250 m2
 • Funktionstid – 150 min
 • Opladning – 4 timer
 • Støvkapacitet – 0,5 L
 • Højde – 9,65 cm
 • Bredde – 35 cm
 • Vægt – 3,5 kg
 • Lydniveau – 60 dB
 • Sidebørster – 1 stk
 • Fjernbetjening – Nej
 • Sensor – Ja
 • Tilbehør – vaskbart filter, vandbeholder og vådrumsklud
 • App – Ja
 • Understøtter – Google Assistent

Xiaomi Roborock Mi S50 – Fordele

 • Brugervenlig
 • Forholdsvis støjsvag
 • Driftsikker
 • Løbende opdateringer
 • Klare store forhindringer
 • Prisvenlig

iRobot Roomba 980 – Robotstøvsuger

3.799 kr.

3.799 kr.

4.649 kr.

5.287 kr.

Er du på udkig efter en robotstøvsuger, hvor man får meget for pengene, er denne model helt sikkert et ekstra kig værd. iRobot har udviklet en flot og elegant robotstøvsuger, som passer til de fleste behov. Denne model er den sidste nye fra iRobot, som har 16 års erfaring med at lave robotstøvsugere. De var nogle af de første til at lave en robotstøvsuger, hvilket man også godt kan se på hvor langt de er kommet med teknologien. iRobot har fået at gøre støvsugnings tiden længere ved at tilføje et lithium batteri. Lithium batteriet, gør at den kan køre i 120 minutter. Det vil altså sige, at denne model kan køre hele 2 timer, før den skal til opladning. Det gør også at ydeevne er blevet noget højere, end hvad vi er vant til at se fra mange andre udbydere på markedet. 

Starter hvor den kom fra

Det der gør denne model så smart, er at den kan starte hvor den sidst sluttede. Det betyder at den starter der hvor den sidst var ved at gå tør for strøm. Den kører hjem til sin ladestationen, hvorefter dens opladning er slut, begynder den hvor den sidst slap. Det gør, at du, altid kan være sikker på at have et rent og pænt hjem, når du kommer hjem fra arbejde. 

Ekstra fokus på tæpperengøring

Robotstøvsugeren fra iRobot er udstyret med en funktion der er tiltænkt tæpper. Det vil sige at den får ekstra ydeevne når den skal rengøre tæpper, da de oftest kan være svære at få alt skidt og snavs med fra. 

Som vores tidligere omtalte model, har denne også en app der medfølger. I denne app er det muligt at kontrollere din robotstøvsuger, og du har mulighed for hele tiden at holde dig opdateret med hvilken status den har. Det er også muligt at indstille den, og dens funktioner så du får det optimale udbytte ud af din nye robotstøvsuger. 

Denne model er en god overall og passer i de fleste hjem. Den er dejlig nem at bruge, da iRobot har fokuseret på, at den skal være så brugervenlig som mulig. Alle funktioner er lige til, og gjort sådan der ikke er alt for mange forvirrende og unødvendige elementer, som kan gå ind og ødelægge det overordnet perspektiv. Denne model passer godt til dig, som gerne vil have en robotstøvsuger, som kan lidt af det hele, og måske endda lidt mere til. Foruden at den er god til det den skal, er denne model også overraskende god til at finde sin opladningsstation. Vi har endnu ikke oplevet at den har haft problemer med at finde tilbage, hvilket er meget sjældent, da de fleste produkter på markedet stadig har lidt problemer med dette. 

Hvis du har lyst til at se den i aktion, kan du prøve at se videoen nedenfor. Her er den blevet test, og giver et godt billede af hvor hvad den egentlig kan:

Test lavet af Roboteksperten.dk

iRobot Roomba 980 – Specifikationer

 • Wi-Fi connected – Ja
 • Timer funktion – Ja
 • Højde – 9,2 cm
 • Bredde – 35,1 cm
 • Vægt – 4 kg
 • Beholderkapacitet – 0,42 L
 • Sidebørster – 1 stk
 • Opladning – 3 timer
 • Fjernbetjening – Nej

Robot Roomba 980 – Fordele

 • 9 gange testvinder
 • God allrounder
 • Start og stop funktion
 • Tæppe funktion

Neato Botvac D7 Connected – Robotstøvsuger

4.294 kr.

4.880 kr.

5.699 kr.

5.699 kr.

5.699 kr.

Neato Botvac D7 Connected er frontfiguren i det store og populære udvalg som robotstøvsugerproducenten Neato stiller til rådighed. Robotstøvsugeren Botvac D7 Connected kommer med magnetbånd, som kan bruges til at udelukke støvsugeren fra forskellige rum, den ikke skal rengøre. Det kan være meget fornuftigt, hvis rummet blandt andet indeholder små ting som ikke skal ind i støvsugeren. Derudover kommer den selvfølgelig med en ladestation, samt to ekstra filtre, en manual og robotstøvsugeren. 

Installationen af denne model kan ikke være mere enkel. Man downloader bare den app som høre til maskinen, hvorefter der kommer en step-by-step guide som skal udføres. Derefter vil du være i stand til at tage din nye robotstøvsuger i brug. Hvis man har problemer med at følge teksten på skærmen, eller ikke helt forstår hvad de mener, er der også lavet en film som viser hvad man skal gøre. 

Denne form for robotstøvsuger kommunikere gennem lyd. Det er derfor meget nemt at vide når den er slukket, tændt eller modtager en ordre. Det er af denne årsag du bliver nødt til at tjekke din telefons beskeder, hvis du skal have mulighed for at forstå hvad den vil. Mange andre udbydere på markedet, har indspillet nogle standard beskeder, så den har mulighed for at fortælle dig. Det virker dog meget fint med beskederne på telefonen, og det er også meget simpelt at forstå. 

Neato har udviklet en af de mest brugervenlige apps på markedet. Gennem app’en er det muligt at opdatere dens software, man kan se hvor den har gjort rent, samt lave en planlægning for hvor den skal gøre rent næste gang. Det er som tidligere nævnt også muligt at afholde den fra specifikke rum og arealer, som du ikke mener den skal rengøre. App’en giver dig også mulighed for, at styre den som en fjernstyret bil. Du vil derved have mulighed for at køre den specifikke steder hen, hvis dette skulle være et behov. 

Selvom app’en har mange funktioner, kan den desværre ikke se hvor meget plads der er tilbage i dens beholder. Det kan derfor være en god ide at tjekke den engang i mellem. Specielt hvis du skal have gjort rent mens du er på arbejde. Modellen stopper eller lader helt være med at starte hvis den er fyldt. Den har dog en funktion, der kan hjælpe dig med at huske den skal tømmes. Du kan indstille modellen til at advare dig for eksempel når den har været i drift i 120 minutter, alt afhængig af hvilket behov der ligger hjemme hos dig.

Enestående driftsikkerhed du kan stole på

Robotstøvsugeren fra Neato har en driftstid på omkring 2 timer, hvilket gør at den kan nå at støvsuge rigtig meget af gangen. Den rengøre omkring 40 kvadratmeter i timen under kompliceret forhold. Dernæste kan du se på din app hvor langt din robotstøvsuger er med arbejdet. Kortet i din app bliver mere og mere detaljeret, jo flere gange den rengøre, da den lærer dit hjem bedre at kende. 

Du vil kunne se at den nogen gange bliver stående et par minutter og kører rundt uden at støvsuge. Her analysere den rummet, og skaber sig et overblik. Efter dens analyse går den igang igen. 

Når det kommer til rengøring, er denne model udemærket. Den tager det meste skidt og snavs. Den kører dens ene børste ind mod møblerne, da det hjælper med at tage det sidste skidt, som den ikke har mulighed for at komme over.

Set i forhold til vores første model, er denne her ikke helt lige så god til forhindringer. Dog ikke at sige at den har et problem, men denne model kan kun klar forhindringer op til 1,5 centimeter, hvilket er 0,5 centimeter mindre end den første model. Det er noget man bliver nødt til at have med i sine overvejelser, da det vil være træls at komme hjem med en model, der ikke kan komme ind i alle de rum den skal. Hvis man skulle finde et problem med denne robotstøvsuger, ville det nok være dens evne til at håndtere tæpper. Tæpper har den generelt svært ved, og de bliver nødt til at sidde godt fast på jorden, hvis det skal kunne fungere. 

En anden ulempe kan også være at den har forholdsvis nemt ved at farer vild. Kører den fast, bliver du nødt til at starte den igen. Hvis du ellers flytter den, vil den farer vild, og ikke have mulighed for at finde tilbage til sin ladestation. 

Det største problem med denne model, er at den støjer rigtig meget. Der kommer blandt andet meget høje lyde fra motor, dens roterende børster og lyde fra dens hjulmotor, når den er i gang. Det er vigtigt og have med i dine overvejelser. Det vil ikke være særlig behageligt og have den til at køre mens man er hjemme. Hvis man dog har planer om at den bare skal køre mens man er på arbejde, kunne dette helt sikkert være et godt valg, da den har mange gode egenskaber, samtidig med et par mindre fejl.

Hvis vi lige skal pointere nogle af dens fordele, så vil det helt sikkert være hvor kraftfuld den er. Den har en høj sugeevne, hvilket gør at der bliver gjort meget mere omhyggeligt rent end de fleste andre på markedet. Derudover er den meget tidseffektiv. Den kan klare huse på op til 250 kvadratmeter, og som tidligere nævnt kan den klare 40 kvadratmeter i timen under svære forhold. Denne støvsuger ville passe godt til dig, som oftest er på farten, og mangler en hjælpende hånd til det huslige. Du kan være ude sent, og stadig komme hjem til et lækkert hus eller lejlighed.

Neato Botvac D7 Connected – Specifikationer

 • Maks areal – 250 m2
 • Funktionstid – 120 min
 • Støvkapacitet – 0,7 L
 • Højde – 9,9 cm
 • Bredde – 32 cm
 • Vægt – 3,5 kg
 • Lydniveau – Højt
 • Sidebørster – 1 stk
 • Fjernbetjening – Nej
 • Sensor – Ja
 • Tilbehør – 3 stk filtre, vandbeholder og magnetbånd
 • App – Ja
 • Understøtter – zonerengøring, stemmeassistent og punktrengøring

Neato Botvac D7 Connected – Fordele

 • Magnetbånd
 • Effektiv rengøring
 • Større kapacitet
 • Kortlægning af dit hjem
 • Punktrengøring

Miele Scout RX1 – Robotstøvsuger

Miele er bredt kendt indenfor elektronikbranchen, og deres populære robotstøvsuger Miele Scout RX1 er ikke nogen undtagelse. Denne lille fine støvsuger er en af de mest populære på markedet lige nu. Foruden at den står for din rengøring, behøves den ikke at gemmes væk i et rum hvor dine gæster ikke ser den. Den har et flot stilrent design, der passer ind i de fleste hjem. 

Hvis vi kigger på modellen, er den udført i et elegant finish, samt en sort gummibelægningen rundt om kanterne, der beskytter mod ridser. Det gælder både din nye robotstøvsuger og dine ting i hjemmet. 

Robotten er yderst teknologisk. Den er udstyret med et top kamera, der gør det nemt for den at orientere sig i rummet. Derudover har den 7 infrarøde sidesensorer, samt 3 hældningssensorer. Måden den støvsugere dit hjem på, er ved at kører i zigzagmønstre over lange strækninger, hvor den vender om igen, når den rammer en større genstand.

Utrolig let model

Robotstøvsugeren er lavet sådan, at når den rammer en genstand, drejer den en halv omgang og kører derefter på den anden side. Dette er en forholdsvis god taktik, men den kan også gøre at støvsugeren nogen gange sidder fast i et mønster. Den kan for eksempel sidde fast mellem et stoleben og et sofaben, som gør at den bliver ved med at køre i det samme mønster. 

Den lave højde på denne model, gør at den kan komme under de fleste sofaer. Hvilket er dejligt, da man så ikke er nødt til at fjerne sofaen hver gang huset skal have en forårsrengøring. Foruden at den er lav og kan komme under sofaer, er den også ualmindelig dygtig til at komme over høje dørtrin, hvilket man skulle synes ikke var så nemt for sådan en type robotstøvsuger. Som ingen af de tidligere modeller i vores test, er denne model udstyret med hele to sidebørster, samt en større børst i midten. Man skal dog have i mente, at den store børst i midten kræver lidt vedligeholdelse, da mange af dens børstehår kan sætte sig fast og falde af. 

Robotstøvsugeren Scout RX1 er bygget meget robust, selvom det er en af de letteste modeller vi har set indtil videre. Den har en kampvægt på knap 3 kg. Dette kan være en klar fordel, hvis man bor et sted med flere etager, og skal flytte den fra den ene etage til den anden. 

Robotstøvsuger har dog mindre fejl

En af de ting der godt kan være irriterende kan være at den ikke har noget håndtag, eller en nem måde at transportere den, nu hvor det er tiltænkt at den nemt skal kunne flyttes. Derudover kan der være visse funktioner der kan være besværlige på støvsugeren. Det vil være nødvendigt at have en manual liggende i nærheden, da dens fejlkoder kan være svære at tolk, hvilket gør at man bliver nødt til at slå dem op. Der skal også bruges en fjernbetjening, hver gang den skal startes igen efter en fejl, samt når den skal programmeres.

Det ville her have været en stor fordel, med et større display der kunne vise hvad der var galt. Eller som alle vores tidligere modeller, have en app der kunne afhjælpe dette problem. Det er jo ikke sikkert man altid har fjernbetjening og manualen lige ved hånden. 

Et andet problem, man også kan komme ud for, er at dens batteri hurtigt bliver afladet. Man kan derfor nogen gange selv, være nødt til at slukke for den manuelt, hvis den ikke er kørt tilbage til sin ladestation. 

Når det kommer til dens rengøringsevner, vil vi sige at de er udmærket, men set i forhold til nogle af vores andre modeller, klarer den sig ikke for godt. Den har meget nemt ved at støvsuge når den kører på hårdt materiale, men kommer vi over til noget blødere, som for eksempel tæpper, kan resultatet være meget varierende.

Hvis vi skal sige noget om Miele Scout RX1, vil det være at det er dejligt den er så let, samt at den har et flot design. Den har også den fordel, at den rengøre under sofaen, hvilket oftest er et sted man ikke får rengjort for tit. Derudover er det også en støvsuger man kan have til at køre mens man er hjemme. Den har et støjniveau på 60 dB, hvilket man siger svarer til, en normal samtale mellem to personer.Så denne robotstøvsuger vil være perfekt til dig, som måske bor i noget med to etager, eller bare mangler en hjælpende hånd i hverdagen, men stadig selv vil tage sig af det store rengøringsarbejde.

Miele Scout RX1 – Specifikationer:

 • Maks areal – 150 m2
 • Funktionstid – 120 min
 • Støvkapacitet – 0,6 L
 • Højde – 8,9 cm
 • Bredde – 35,5 cm
 • Vægt – 2,99 kg
 • Lydniveau – 60 dB
 • Sidebørster – 2 stk
 • Børste forneden – 1 stk
 • Fjernbetjening – Ja
 • Sensor – Ja
 • Tilbehør – rengøringsbørste, rumdeler, ekstra børster og ekstra filter
 • App – Nej

Miele Scout RX1 – Fordele

 • Rengøring under sofaen
 • Lavt støjniveau
 • Let vægt
 • Beskytter den selv og hjemmet mod ridser
 • Elegant design

IRobot Roomba 966 – Robotstøvsuger

3.689 kr.

6.699 kr.

6.699 kr.

7.099 kr.

Denne test af IRobot Roomba 966 er udarbejdet af Expertreviews.co.uk, som nogen nok kan se er en engelsk hjemmeside, hvor nogle eksperter afprøver og tester en masse forskellige produkter. Her i blandt kan vi finde robotstøvsugeren Roomba 966. De bruger mange forskellige parametre til at vurdere støvsugeren. Der er her tale om prisen, selve designet, de forskellige funktioner og dens generelle ydeevne. Vi kan hurtig fortælle dig at den har klaret sig særdeles godt. 

Eksperterne fremhæver især den evne til ikke at sidde fast, samt mange af dens gode funktioner. Det vil vi gå mere i dybden med nedenunder.

Det her er grundene til dens popularitet

Kort sagt fortæller eksperterne, at den gør lige det man ønsker en robotstøvsuger skal. Som tidligere nævnt, sætter den sig ikke fast, den kører selv tilbage til sin ladestation når den er færdig med at gøre rent, og den ved når den mangler strøm, hvilket også får den til at køre tilbage igen. Derudover som noget af det vigtigste, er den super god til at arbejde i dybden og fjerne alt støv.

Kigger vi på dens udseende, ligner den meget den forhenværende model vi har beskrevet længere oppe. IRobot Roomba 966 har et rundt design, som gør at den har nemt ved at komme omkring. Den er udstyret med få knapper foroven til at styre og programmere modellen. Hvilket er let og overskueligt.

Robotstøvsugeren fra IRobot, er udarbejdet til at påtage sig de mest besværlige og kedelige opgaver som at støvsuge. Den gør det så grundigt, at man ikke selv behøver at skulle igang en gang imellem, hvilket man ikke kan sige om så mange af de andre robotstøvsugere på markedet. IRobot har sikret sig at rengøring bliver på det højeste niveau, ved at udstyre den med et AeroForce rengøringshovedmodul med Generation 2 motor. Foruden dens rengøringshoved, er den også udstyret med 2 sidebørste, hvilket er med til at sikre et bedre resultat. Det gør også at den har nemmer ved at tage hjørner og kanter i huset.

En af ulemperne ved denne model, er at den ikke har lige så stor driftstid, set i forhold til de forhenværende modeller i vores test. IRobot Roomba 966 har kun en driftstid på 75 minutter, hvor mange af de andre modeller har 120 minutter. Det kan også sagtens være rigeligt, da den kun tager 2 timer om at lade op igen, hvilket er meget hurtigt. Det gode ved modellen er at den ved hvor den gjorde rent sidst. Det vil sige, at når den har fået nok strøm på igen, vil den gå i gang med rengøring der hvor den sidst stoppede.

Robotstøvsugeren er udstyret med noget de fra producenten kalder en “virtuel væg”. Denne væg betyder, at du kan afgrænse din IRobot Roomba 966 til kun, at gøre rent bestemte steder i dit hjem. Du vil også have mulighed for at tidsindstille din nye Roomba. Det gør at du slipper for at skulle være hjemme for at sætte den manuelt igen. I stedet sætter du en timer til, der fortæller hvornår den skal starte. Det kan være meget smart hvis man er væk et par dag. Så har du mulighed for at den skal starte hver eller hveranden dag. 

Støjniveauet er også det laveste vi har set i denne test indtil videre. Robotstøvsugeren har et støjniveau på 58 dB. Man siger at en normal samtale mellem to personer ligger omkring 60 dB, hvilket vil sige at du sagten kan se fjernsyn mens din Roomba arbejder. IRobot Roomba 966 er også udstyret med en beholder på 0,6 liter, hvor det ikke er muligt for støvpartikler at slippe ud igen.

IRobot Roomba 966 kan styres via en app

Robotstøvsugeren fra IRobot har mulighed for at blive forbundet med dit Wi-Fi netværk derhjemme. Dertil har de udviklet en app, som hedder IRobot Home, som gør det muligt for dig at holde styr på din robotstøvsuger, selvom du ikke er hjemme. Du kan fra app’en styre planlægning af rengøring, samt er det muligt at holde øje med hvor langt den er i processen. Det er meget praktisk hvis man opholder sig meget udenfor hjemmet, eller skal på et ophold og ikke er hjemme nogle dage.

Roomba 966 fra IRobot er god til at fjerne støv og snavs. Dette gælder både gulve og tæpper, hvilket er meget imponerende, da man oftest ser at de fleste modeller på markedet, har en svag for en af elementerne. Derudover fjerner den let skidt fra kanter og hjørner, så man får en komplet rengøring.

Denne model er også udstyret med en sensor der har til formål at opfange forhindringer forude. Det er også det, der er med til at gøre, at denne robotstøvsuger ikke sætter sig så let fast i tingene. Den finder let en anden rute, hvis den vurdere at den planlagte rute ikke kan lade sig gøre.

Ifølge eksperterne fra Expertreviews.co.uk er denne robotstøvsuger en af de absolut bedste på markedet lige nu, hvert fald når det kommer til og sætte sig fast eller gå i stå midt i en opgave.

Denne robotstøvsuger vil være til dig der gerne vil have noget kvalitet. En du er sikker på kan klare næsten alle opgave, og som ikke går i stå mens den gør rent inden dig eller dine gæster kommer på besøg. 

IRobot Roomba 966 – Specifikationer

 • Højde – 13,3 cm
 • Bredde – 41,9 cm
 • Dybde – 52,1 cm
 • Støjniveau – 58 dB
 • Poseløs – Ja
 • Beholderkapacitet – 0,6 L
 • Antal sidebørster – 2 stk
 • Timerfunktion – Ja
 • Funktionstid – 75 min
 • Ladetid – 120 min
 • Fjernbetjening – Nej
 • App – Ja

IRobot Roomba 966 – Fordele

 • Styring via app
 • Kan klare næsten alle overflader
 • Sætter sig næsten aldrig fast
 • Timer funktion
 • 75 minutters opladning

Electrolux Pure i9 – Robotstøvsuger

2.959 kr.

2.999 kr.

3.598 kr.

3.599 kr.

4.001 kr.

Denne robotstøvsuger er blevet testet af to uafhængige hold eksperter. Det ene hold eksperter er fra Norge, hvor de arbejder for avisen Dinside.no. Det andet hold er fra Sverige og arbejder for teknikmagasinet M3.

Electrolux Pure i9 klare sig rigtig godt i begge tests. Deres robotstøvsuger får en del god omtale, da den klarer sig rigtig flot, på flere af de opstillede parametre. Det betyder blandt andet, at den er blevet kåret som testvinder hos de svenske eksperter, samt en topscore hos de norske eksperter.

Overordnet grunde til den blev testvinder

Robotstøvsugeren fra Electrolux er ikke en af de billige modeller, man kan dog heller ikke kalde en for dyr. Man ser den ofte til en pris mellem 3.000-4.000 kroner. Det er pris man vil forvente, hvis man vil have en robotstøvsuger af kvalitet. Dette er også en af grundene til, at eksperterne er helt vilde med den. De mener, at man får rigtig meget kvalitet og ydeevne for pengene, og er derfor også en af grundene til at de giver den så høj en karakter. 

Hvis vi ser på modellens udseende, er det tydeligt at den ikke ligner alle andre modeller. Electrolux har valgt, at deres robotstøvsuger skal være trekantet, hvor man oftest at andre på markedet laver dem mere eller mindre runde. Det er dog ikke uden grund, at de har valgt, at lave deres robotstøvsuger trekantet. Electrolux har specialdesignet den til, at kunne komme helt tæt på kanterne i dit hus, for at den kan give et mere et rent og pænt resultat.

Electrolux Pure i9 er udstyret med den nyeste teknologi, og vil være perfekt til dig, som gerne vil være på forkant og have det bedste af det bedste. Eksperterne mener, nemlig at den klare sig utrolig godt, når det kommer til rengøring af boligen. Den fjerne let skidt, støv og snavs, samt gør formen at den har let ved at tage kanter og hjørner, hvilket godt kan være et problem for andre modeller på markedet.

Avanceret teknologi med infrarød teknik og 3D Vision System

Electrolux’s robotstøvsuger er udstyret med infrarød teknik og 3D Vision System, der gør det muligt for modellen at dele dit hjem i zoner. Dette forhindre den i at støde mod genstande som borde og stole, hvilket gør at der er meget mindre chance for at den sætter sig fast. 

 Derudover kommer den også med et system, der gør at den kan registrere sådan noget som trapper og skarpe kanter, som den let og elegant undgår. Dets system gør det også muligt for dig at sætte en virtuel væg op, som der også er blevet nævnt ved en af de tidligere modeller. Denne funktion gør det muligt, at stoppe din robotstøvsuger fra at rengøre specifikke dele af dit hjem. Dette kan være meget praktisk, hvis man har et rum med man nips ting, eller et børneværelse hvor der tit kan være legetøj på gulvet.

Som mange af de tidligere modeller i vores test, så kommer denne Electrolux Pure i9 også med en app. Hvis du downloader app’en til din telefon, er det muligt at styre din støvsuger. App’en gør det også muligt, at planlægge hvornår den skal støvsuge, og du har mulighed for at overvåge, og se hvor langt den er med opgaven. Det gør også at du slipper for at have den til at køre mens du er hjemme, derved kan du slippe for eventuel støv og støj. Selvom Electrolux Pure i9 er udviklet med noget af den nyeste teknologi, indenfor opfangning af støvpartikler, kan det ikke undgås at der vil være lidt støv i luften når den støvsuger. 

Batteriet i Electrolux Pure i9 gør det muligt for modellen, at arbejde i 40 minutter af gange. Når støvsugeren opfanger, at den er ved at være tør for strøm, kører den automatisk tilbage til sin ladestation. Når den er fuldt opladet igen, kan den stadig huske hvor den sidst var ved at løbe tør, hvorved den fortsætter arbejdet hvor den slap. Den opladning tager cirka 180 minutter, hvilket er en del tid i forhold til hvor lang tid den så kan arbejde, men nu teknologi kræver en del flere kræfter. Så hvis man ønsker det bedste, må man også leve med ladetiden. Den vil dog sagtens kunne når et hus i løbet af dagen, mens man for eksempel er på arbejde. 

Electrolux Pure i9 – Specifikationer

 • Højde – 8,5 cm
 • Bredde – 28 cm
 • Dybde – 32,5 cm
 • Vægt – 3,32 kg
 • Funktionstid – 40 min
 • Opladning – 180 min
 • Beholderkapacitet – 0,7 L
 • App – Ja
 • Støjniveau – 75 dB
 • Understøtter – Wi-Fi 

Electrolux Pure i9 – Fordele

 • 3D Vision System
 • Zone – deling
 • Mulighed for app
 • Trekantet design – bedre til kanter og hjørner
 • Planlægning/Timer funktion

iRobot Roomba 896 – Robotstøvsuger

2.893 kr.

2.894 kr.

Forbrugerorganisationen Råd & Rön har medtaget iRobot’s Roomba 896 robotstøvsuger i en større tests, som har involveret flere forskellige robotstøvsugere. 

Alle modellerne er testet med de samme parametre, hvilket gør at man vil få et mere retvisende resultat, da man ikke kan teste dem på individuelle egenskaber. De parametre der er blevet brugt, er sugeevne, fleksibilitet, brugervenlighed, funktioner, samt bevægelighed. Dertil kan vi så fortælle, at eksperterne ser stort potentiale i iRobot Roomba 896, og synes det er en mere end velfungerende model. De har på baggrund af disse tests givet den topkarakter. 

iRobot Roomba 896 – Spækket med teknologi

Hvis du er på udkig efter en robotstøvsuger, der kan lidt af hvert. Burde du måske kigge en ekstra gang på iRobot Roomba 896. Den kan fås til overkommelige priser, som ligger på knap 3.000 kr., hvilket er særdeles fornuftigt, når man ser på alle funktionerne den har. 

iRobot Roomba 896 kommer nemlig med en app. Det er selvfølgelig ikke noget nyt i vores test, men det er dog ikke alle der har det, og det er en af de fedeste features man kan få til sin robotstøvsuger. App’en er lavet sådan, at du kan styre alt fra din mobil. Du har mulighed for at programmere, indstille og overvåge din robotstøvsuger mens den arbejder. For at få applikationen til at fungere, skal modellen selvfølgelig have mulighed for at blive koblet til noget Wi-Fi. Foruden deres smarte app, er den også udstyret med stemmestyring, hvilket vil sige, at du kan give den kommandoer ved at tale til den.

Bliver beskyttet af sensorer

Robotstøvsugeren fra iRobot er blevet udstyret med en lang række sensorer, som har til formål at beskytte den og din bolig. Den er også udstyret med en ekstra sensor, som de kalder for “Drop-sensor”. Den har fået navnet, da den er med til at sikre sig, at din robotstøvsuger ikke kører ud over trapper eller andet stejlt. 

Det vil sige, at når den kommer i nærheden af en nedadgående trappe, vil den registrere det, og derefter vende om for at finde en alternativ rute. iRobot har en forholdsvis lang driftstid pr opladning. Modellen kan rengøre omkring en time, efter en fuld opladning. Når den er ved at løbe tør for strøm, kører den selv tilbage til ladestationen. 

iRobot Roomba 896 – Specifikationer

 • Højde – 9,3 cm
 • Dybde – 33,5 cm
 • Bredde – 33,5 cm
 • Vægt – 3,8 kg
 • Funktionstid – 60 min
 • Opladning – 180 min
 • Beholderkapacitet – 0,6 L
 • App – Ja
 • Planlægning – Ja

iRobot Roomba 896 – Fordele

 • iAdapt-navigationssystem
 • Styring via app
 • Stemmestyring
 • AeroForce-rengøringssystem
 • Topkarakter

Gode råd omkring køb af din første robotstøvsuger

Som et gammelt ordsprog siger “man får det man betaler for”. Det gælder desværre også når det kommer til køb af en ny robotstøvsuger. Efter som markedet er blevet mere og mere populært, er der også kommet flere billige modeller på markedet, som bare ikke er pengene værd. Du kan få en robotstøvsuger helt ned til 500 kr. hvilket næsten siger sig selv, at den umuligt kan være særlig meget værd. Det der også er til fælles med de billige modeller, er at de klarer sig rigtig dårligt i de forskellige tests. Man skal selvfølgelig gøre op med sig selv, hvilket behov man gerne vil have dækket, men pas på med ikke at købe noget der er for billigt, da man oftest ser, at de ikke kan holde særlig længe.

En god tommelfingerregel vil være at gå efter nogle af de mere kendte mærker og modeller. De fåes stadig forholdsvis billigt, og de har et omdømme de skal værne om, og derfor er kvaliteten helt sikkert også meget bedre. Hvis det er fordi du ikke har den fornødne kapital lige nu, vil vi foreslå dig at udsætte dit køb, til du har lidt mere og gøre med. Hellere det, end at stå om et halv år og have brugt penge på noget der alligevel ikke kunne holde. 

Vi vil foreslå et budget omkring 3.000-5.000 kroner. Grunden til dette budget er at det giver dig mulighed for at få en udmærket robotstøvsuger, som har nogle gode grundlæggende egenskaber. Her kan vi blandt andet henvise til den første model i vores test. Der får en god robotstøvsuger, som også kan tage sig af vaskning af gulvet. De dyre modeller på markedet kan let koste helt op til 12.000 kroner. Det er klart, at man her får den allernyeste teknologi, de nyeste funktioner, samt de nyeste trends. De er selvfølgelig også bedre til at gøre rent, og der ydeevne er højere, men det gør også at man skal investere en helt del mere. 

Hos Tipstilboligen har vi også samlet en del andre tests, hvis du leder efter andre måder at gøre din dagligdag nemmere på. Vi har blandt andet lavet en Slow cooker test. Hvis du ikke ved hvad en slow cooker er, så var det helt sikkert noget du skulle se på, hvis du gerne vil spare mere tid. Kort fortalt er det en maskine, der steger/koger din mad langsomt. Det vil sige, at du kan have den til, at køre mens du er på arbejde, og når du så kommer hjem, er aftensmaden egentlig mere eller mindre klar til at blive serveret. 

Vi har i vores test, samlet en masse forskellige, og lavet en detaljeret og overskuelig beskrivelse. Hvilket gør det nemt for dig, som læse, at finde lige den du står og mangler.


Gode råd og tips

En robotstøvsuger kan være godt supplement til hverdagen

Alle kender det med, at have en travl hverdag hvor der ikke er tid til så meget, og det er ikke lige der, de daglige pligter står øverst på din liste. Man har rigtig mange gøremål i løbet af dagen, og det ville da være lækkert, hvis man kunne give nogen af opgaverne til nogle andre. Det er her en robotstøvsuger kommer ind i billedet. Den har mulighed for at holde dit hjem pænt og rent, ved at støvsuge mens du ikke er hjemme. Der er endda modeller som også kan moppe dit gulv, så det også er ude af verdenen. 

Man kan tydeligt se at teknologien er kommet langt, hvis man ser tilbage på starten, da de første modeller begyndte at kommer ud. Man har i gjort det muligt at opdele sit hjem i zoner, og lukke af for nogen af dem, så robotstøvsugeren ikke går ind i et specielt rum. Derudover har de fået sensorer, der gør at de kan registrere afsatser, samt sørge for at de ikke sætter sig fast mellem stole og bordben. 

Man skal dog huske, at en robotstøvsuger ikke kan erstatte støvsugning helt. Det er et supplement til den sædvanlige rengøring, og gør at du ikke behøver at støvsuge så ofte. Der skal dog engang imellem en grundig rengøring til, også selvom du køber nogen af de helt dyre modeller. 

Fordele

 • Automatisk støvsugning.
 • Nogle modeller kan times til periodisk støvsugning. Så den støvsuger mens du er på arbejde eller ferie.
 • Fylder ikke så meget, og oplader oftest af sig selv.
 • Lavt energiforbrug.

Ulemper

 • Ikke så effektiv som en almindelig støvsuger.
 • Lavere sugeevne på bestemte overflader (Heriblandt gulvtæpper)
 • Forholdsvis dyre.

Ting du skal holde øje med

Som tidligere nævnt skal man have styr på sine behov, men derfor er det altid en god ide at kigge efter disse tre ting:

 • Batteritiden: Det er vigtigt at kigge på batteritiden, når du skal købe din robotstøvsuger. En længere funktionstid gør at den kan dække et større areal af dit hjem. Man skal selvfølgelig også se på hvor lang tid det tager den at lade op. Da den godt kan have en relativ kort funktionstid, men har også en lav opladningstid, hvilket gør at den hurtig kommer igang igen, og derfor stadig nå at være færdig med hele huset inden du kommer hjem.
 • HEPA-filter: Selv robotstøvsuger er bygget med et allergifilter, eller det vil sige nogen modeller er. Et HEPA-filter er bygget til at fange de små partikler, som kan give en allergi eller astmasymptomer. Det vil sige, at jo højere HEPA-filterniveau den har, jo bedre er den til at fange de skadelige partikler. 
 • Tilbehør: Der kan være stor forskel, på hvad tilbehør der kommer med til din robotstøvsuger. Så det kan være en god ide, lige at tjekke en ekstra gang. Derudover er der også flere modeller, hvor det er muligt at koble robotstøvsugeren til Wi-Fi, hvilket kan være meget smart, for så er der oftest en app også. Fra de fleste apps har du mulighed for at styre, planlægge og overvåge din robotstøvsuger mens du ikke er hjemme.

Få mest muligt ud af din robotstøvsuger

Vælg den rette model:

Der findes utrolig mange forskellige modeller på markedet, og det kan være en jungle, at finde ud af hvad for en man skal vælge. En af de råd vi kan give, er at kigge på hvor meget areal den kan nå på en opladning, og holde det op mod dit hjems størrelse. Derudover kan det være smart at kigge efter gulvtyper. Hvis du har mange gulvtæpper osv. skal det gerne være en der har nemt ved de overflader. Det vil også være en fordel at den har timer funktion, så du kan programmere den til, at køre mens du ikke er hjemme. En sidste ting vil være om den har sensor, så den ikke falder ud over en eventuel trappe, og om den kan kører over dørkarme. 

Gør dit hjem klar til din nye robotstøvsuger:

En robotstøvsuger har en vis størrelse, da den skal kunne rumme alt det skidt den opsamler. Det kan derfor være svært for den, at nå alle små steder og kroge. Det kan derfor være en fordel for dig at gøre din bolig robot-venlig, så den tager så meget skidt og snavs som muligt. Det vil også være en fordel, at den kan komme ind under sofaen, da det er et sted man oftest ikke får gjort ordentlig rent. De fleste af de moderne robotstøvsugere er udstyret med sensorer, der gør, at de ikke støder for hårdt ind i de genstande, som de nu kan komme i kontakt med. Man skal dog have i baghovedet, at den godt kan vælte ting som vaser osv. Derudover kan den også tage små ting, som legetøj der ligger på gulvet.

Læs manualen inden brug:

Du har sikkert hørt det før, og vi ved godt, at der ikke er noget mere kedeligt, end at skulle læse en manual, men det kan nu stadig være en god ide. Manualen viser dig hurtigt alle støvsugerens smarte funktioner, som man meget let kan overse. Det er også i denne manual, du finder ud af hvordan din model skal vedligeholdes. Det skifter meget fra produkt til produkt.

Rengøring af din robotstøvsuger:

Alle robotstøvsugere på markedet lige nu, er udstyret med en beholder, som har til opgave, at opfange alt det skidt og snavs den støvsuger op. Det er derfor vigtigt, at du tømmer den regelmæssigt. Det kan så variere meget fra person til person, hvor ofte den skal tømmes. Det er også vigtigt at du husker at rense børsterne. Der samles tit hår og andre ting i børsterne, og den vil få en nedsat evne, hvis man ikke renser dem regelmæssigt. Hvis du oplever, at din robotstøvsuger har mistet evne, kan dette også skyldes at dens sensor er snavset, og har derfor svært ved at måle hvor beskidt der er.

Tænker over hvor du stiller din ladestation:

Det taktisk godt sted at stille din robotstøvsuger, ville være at stille den under sofaen. Her vil man ikke kunne se den, og den vil nemt selv kunne finde tilbage til sin ladestation, når den er færdig med at gøre rent. De fleste robotstøvsugere er udstyret med en fjernbetjening eller en app, som gør det nemt at sætte den i gang. Du skal dog stadig tænke på hvor nemt du har til at komme til den, da den skal tømmes engang imellem, og det ville være træls, at skulle kravle ned under sofaen for at tømme den.


Her har vi et udtræk af de tests vi har brugt

Forbrugerorganisation Råd & Rön

Tilbage i år 2015 offentliggjorde det svenske forbrugermagasin Råd & Rön en af de største tests af robotstøvsugere. I testen indgik der 25 forskellige modeller. Testen var baseret mere på data, som de indsamlede løbende gennem testen. I stedet for så mange andre tests, hvor der kommer en stor beskrivelse af selv modellen, er denne test udfyldt med tal fra forskellige parametre, de har udvalgt inden testen gik i gang. De forskellige parametre er inddelt i forskellige hovedområder. Her taler vi om støvsugning, håndterbarhed, batteri, støjniveau og støvbeholder. Herunder er de forskellige kategorier, inddelt i mindre og mere specifikke områder. Hvis du har lyst til at læse mere om deres undersøgelse, kan du læse om dem her. Det kræver dog, at man betaler for deres abonnement. 

Dinside.no

Dinside.no er et norsk onlinemagsin. Dinside.no beskæftiger sig med nutidige emner med henblik på forbrugerens syn på tingene. Blandt andet står siden for test af forskellige produkter, som kan have interesse for den almene borger. Et eksempel på dette, er deres test af iRobot Roomba 880, de lavede tilbage i december år 2014. Deres fremgangsmåde er dog lidt anderledes, set i forhold til de andre tests vi har brugt. Dinside.no sætter ikke deres test af produkter op mod andre produkter, hvilket vores andre kilder har gjort. Det kan have sine fordele, men også sine ulemper da det kan være svært at sætte den i relationer til andre produkter, og derved sammenligne og se hvad for en der er bedst. Derimod giver det en mere dybdegående analyse og test, hvilket også kan være en fordel. Det kommer nok meget an på hvilken forbruger man spørger, og hvad de vil bruge resultatet til. Foruden denne test, har de også test en masse tidligere. Du har mulighed for at læse dem gratis her.

Teknikmagasinet M3.se

Teknikmagasinet M3.se er en del af et større svensk IT-netværk kaldet IDG. De har flere gange lavet tests af forskellige robotstøvsugere, og holder øje med udviklingen på markedet, da de i forvejen godt ved, at det er et marked som hurtigt udvikler sig. Dette er også en af grundene til at de tilbage i november år 2015 udgav en ny test som indebar 6 nye modeller. Testen blev udført af Andreas Bergsman, som vurderede de forskellige robotstøvsuger på en skala fra 1 til 10. Vi kan så løfte sløret og fortælle at alle klarede sig forholdsvis godt. Du har mulighed for at læse mere om deres test gennem dette link. Vi vil lige gøre dig opmærksom på, at testen er delt over flere sider, og det kan godt være svært at finde linket til de efterfølgende sider.

Expertreview.co.uk

Som du måske har gættet er Expertreview.co.uk en engelsk hjemmeside, som bliver meget tid og ressourcer på, at levere test af forskellige forbruger produkter til hjemmet. Der er her hovedsageligt fokus på fjernsyn, computere og mobiltelefoner. De laver også tests af diverse køkkenprodukter. De har i denne test, valgt at gøre brug af iRobot Roomba støvsuger. De har test både iRobot Roomba 960 og 966. Du har mulighed for at læse mere om denne test, ved at følge vores link her.

Forbrugerrådet Tænk

Vi har selvfølgelig også gjort brug af nogle danske tests. Forbrugerrådet Tænk laver normalt tests og sammenligninger af forskellige dagligdags- og forbrugerprodukter. De har her sammensat en omfattende test, af ikke mindre end 26 forskellige robotstøvsugere. Du kan læse mere omkring deres test gennem linket her. Vi vil dog lige gøre dig opmærksom på, at man skal købe adgang til de forskellige test, og de er derfor ikke gratis. 

Robotstøvsuger
Bedøm denne artikel
0