Røgalarm test

0
Shares
Diverse,

Røgalarm test

Trænger dit hjem til en ny røgalarm? Få her inspiration til hvilke røgalarmer, som hitter stort på markedet, og find det perfekte match til dit hjem.

Siemens Røgalarm SD230N/5TC1296

Siemens er et mærke, som de fleste mennesker kender, og det er betroet af mange kunder verden over. Dette firma har efterhånden produceret mange gode produkter inden for mange forskellige kategorier, men denne gang er det en røgalarm, som de har udgivet på markedet. Denne model fra Siemens er en røgalarm, som du med garanti kan få glæde af, hvis du står og mangler ekstra sikkerhed i dit hjem. Med en pris på 203,- er det ikke den billigste røgalarm inkluderet i denne test, men det er bestemt heller ikke den dyreste.

Et system, der sikrer dig tryghed

Denne røgalarm fra Siemens kan tilsluttes et netværk af røgalarmer, hvorved den har forbindelse til andre alarmer i nærheden. Du kan faktisk sammenkoble hele 38 alarmer, som vil påvirke hinanden, hvis der skulle opstå brand. Er der f.eks. brand lige ved hoveddøren, og der hænger en alarm lige i nærheden, så vil denne alarm automatisk påvirke alle andre alarmer, som er tæt på, og dermed få dem til også at reagere på branden. 

Siemens-røgalarmen har mange gode kvaliteter, som gør det lettere og mere funktionelt for dig som forbruger at inkludere denne type røgalarm i dit hjem. Følgende er nogle egenskaber som denne røgalarm fra Siemens kan bidrage med:

 • Den er hurtig og let at montere ift. mange andre røgalarmer.
 • Den har både et lampe- og lydsignal, når der opstår brand. Dermed er det ikke kun den almindelige hyletone, som gør dig opmærksom på, at du skal handle hurtigt.
 • Den har et moderne design, som passer ind i de fleste hjem.

Udover disse egenskaber er alarmen desuden en meget kompakt model. Den tilsluttes 230V AC, men den har også inkluderet et 9V backupbatteri, så du altid kan være på den sikre side. Hvis batteriet på et tidspunkt er fladt, så kan denne model fra Siemens udsende en alarm i op til 30 dage efter, at batteriet faktisk er fladt. Det gør denne alarm meget mere funktionel og brugervenlig ift. mange andre røgalarmer på markedet.

En effektiv mulighed

Med en sirenelyd på 85 dB er du bestemt ikke i tvivl, hvis der pludselig opstår brand i dit hjem. Samarbejdet mellem dine alarmer fra Siemens er derudover med til at gøre dig endnu mere opmærksom på, hvis der opstår røg. Dette gør dermed denne model en del mere effektiv ift. Housegard-versionen, da den påvirker dine andre alarmer fra Siemens, hvis du vælger at hænge flere op. Det er dog en del dyrere at investere i denne røgalarm frem for at købe et par stykker fra Housegard og sætte dem op rundt omkring i hjemmet.

Netatmo Wi-Fi Røgalarm

Denne alarm fra Netatmo er helt sikkert den dyreste variant inkluderet i denne test. Det er til gengæld også den røgalarm, som har flest muligheder ift. at kunne alarmere dig i alle døgnets timer – om du er hjemme eller ej. Med en standard hylelyd på 85 dB virker den lige så godt som de fleste andre røgalarmer. Denne røgalarm fra Netatmo har dog flere moderne egenskaber, som normalt ikke findes på markedet for røgalarmer.

Tryghed 24 timer i døgnet

Denne alarm kan nemlig forbindes til dit trådløse Wi-Fi-netværk. Dette gør den til den absolut smarteste og mest højteknologiske alarm ud af alle fem inkluderet. Netatmo Security har nemlig udviklet en app, som du skal tilslutte til din røgalarm fra Netatmo. Denne app kan du hente gratis til både smartphone og tablet, og den sikrer dig et effektivt varslingssystem imod røg i dit hjem. Via app’ens opsætningsguide tilslutter du røgalarmen til din enhed, og så kan du være sikker på, at du altid ved, hvis der danner sig røg i dit hjem. Med push-beskeder til din telefon kan alarmen nemlig alarmere dig, når du er ude.

Flere af de andre alarmer inkluderet i denne test bruger batterier, som kan holde i ca. 1-2 år. Denne alarm fra Netatmo bruger et batteri, som har en levetid på helt op til 10 år. Derfor behøver du ikke at være bekymret for, om din alarm pludselig ikke virker i det næste lange stykke tid.

Mange moderne funktioner

Wi-Fi-røgalarmen fra Netatmo har som sagt mange smarte egenskaber, som du ikke kan finde hos andre røgalarmer. Disse indebærer bl.a.:

 • Alarmen har et self-checking system. Dette gør, at alarmen tester batteriniveauets og røgalarmens funktioner ofte. Hvis der er en del ved alarmen, som ikke fungerer optimalt, modtager du dermed en besked på din telefon, så du ved, der er noget galt.
 • Røgalarmen er Apple HomeKit-kompatibel. Det betyder, at hvis du f.eks. ejer Philips Hue pærer i dit hjem, så kan du sætte dem til at skrue helt op for lysstyrken, hvis der opstår røg i dit hjem. Hvis du i stedet for ejer en elektrisk dørlås som Danalock V3 (HomeKit), så kan du sætte dine døre til at åbne automatisk, hvis der opstår brand. På den måde kan dine naboer eller redningsfolk let komme til undsætning, hvis du ikke selv er hjemme.

En masse ekstra sikkerhed

Ovenstående er altså bare en håndfuld af de funktioner, som røgalarmen fra Netatmo er udstyret med. Den opnår dermed en klar førsteplads i forbindelse med modernitet og antallet af funktioner, som din røgalarm kan have. Med en pris på 749,- pr. stk. er den dog klart den dyreste røgalarm inkluderet i testen, men du får til gengæld en masse ekstra sikkerhed oven i prisen. Hvis du ikke ønsker at kaste så mange penge efter røgalarmen fra Netatmo, kan du vælge at betale månedligt, hvorved det bliver en del mere overskueligt at tilføje denne alarm til dit hjem.

Røgalarmen er derudover også nem at montere, og den har samtidig et moderne og minimalistisk design, som passer ind i alle moderne hjem. Så hvis du ønsker dig en røgalarm, som du altid kan være sikker på, vil alarmere dig lige meget, hvor du befinder dig, så skal du anskaffe dig Netatmo’s Wi-Fi-røgalarm.

JO-EL Fotoelektrisk Røgalarm

Fra en topmoderne røgalarm med mange forskellige funktioner til en røgalarm med et enkelt design til en overkommelig pris. Røgalarmen fra JO-EL er en fotoelektrisk røgalarm ligesom røgalarmen fra Housegard, som tidligere blev beskrevet. Den reagerer derfor på røg, hvis den kan detektere røgen visuelt. På den måde kan du være sikker på, at du vil blive alarmeret lige så snart, der opstår røg i dit hjem. Den eneste konsekvens ved dette er, at hvis du f.eks. steger bacon, og der dannes røg i dit køkken, vil den reagere på dette og begynde at hyle. Du kan dog med lethed slukke den igen, hvis den reagerer på ”falsk” alarm.

Føl dig tryg døgnet rundt

Røgalarmen fra JO-EL kan – ligesom alarmen fra Siemens – også tilkobles et system af røgalarmer. JO-EL-modellen kan sammensættes med helt op til 5 røgalarmer, som hænger med maksimalt 25 meters mellemrum. Det vil sige, at hvis der f.eks. opstår røg på din førstesal, og du befinder dig i stueetagen, så vil alarmerne i stueetagen også begynde at hyle, hvorved du opnår en ekstra sikkerhed ved at vælge denne variant.

Batterier er ikke inkluderet med denne røgalarm, men med en pris på kun 90,- kan denne alarm godt betale sig at integrere i boligen. Det behøver nemlig ikke at være en dyr røgalarm, du vælger at sætte op i din bolig for, at du kan føle dig tryg hele tiden. En billigere variant er perfekt til dig, hvis du ikke ønsker, at din røgalarm har alle mulige højteknologiske funktioner.

Denne røgalarm fra JO-EL har udseendemæssigt flere aspekter, som er værd at bringe op:

 • Den er trådløs.
 • Den kommer i farven hvid ligesom de fleste andre røgalarmer.
 • Den er nem at spotte.
 • Den passer ind i alle typer boligindretninger.

Nem montage af din røgalarm

Røgalarmen fra JO-EL er derudover nem at montere, så du skal ikke være bange for, at du får en kamp med denne alarm, når du skal sætte den op. Hvis du vælger at prioritere sikkerheden og købe maksimalt antal alarmer, som kan tilkobles det samme system, kan du efter kort tid være sikker på, at alle alarmer sidder, som de skal. Du kan som sagt sammensætte maksimalt 5 alarmer til det samme system, hvorved du altid kan være sikker på, at du bliver gjort opmærksom på, hvis der danner sig røg i dit hjem, så længe du er hjemme. 

En anden fordel ved at købe 5 alarmer og tilslutte dem til det samme system, er, at hvis du f.eks. er ude at rejse, og der opstår røg i dit hjem, så vil alle alarmerne begynde at hyle lige så snart, at én af dem opfanger røg. Dermed vil dine naboer hurtigt blive gjort opmærksom på, at der foregår noget i dit hjem, som ikke burde være der, hvorved de kan tilkalde hjælp hurtigst muligt.

Røgalarm

Røgalarmen fra Miraca er den sidste røgalarm inkluderet i denne test. Den har umiddelbart det mest minimalistiske design, og den passer derfor perfekt ind i et hjem, som læner sig meget op ad en moderne boligindretning. Med en pris på 295,- er det den anden dyreste alarm inkluderet i denne test, men det er heller ikke uden grund.

Forbindelse til din tyverialarm

Denne røgalarm fra Miraca har en funktion, som ingen af de andre alarmer i denne test har. Den kan nemlig kombineres til din tyverialarm, hvis du ejer en tyverialarm fra Miraca. Det betyder, at din røgalarm automatisk udløser din tyverialarm, hvis den detekterer røg i dit hjem. På den måde vil du med garanti blive gjort opmærksom på, hvis der er ved at opstå brand i dit hjem. Dermed har du en ekstra sikkerhed oveni, hvis du vælger at anskaffe dig denne røgalarm fra Miraca.

En fotoelektrisk røgalarm

Ligesom røgalarmerne fra Housegard og JO-EL er denne alarm også fotoelektrisk – eller optisk, som nogle producenter vælger at kalde det. Det betyder, at lige så snart din røgalarm fra Miraca kan ”se” røgen, så begynder den at hyle. Som nævnt tidligere er det ensbetydende med, at hvis du f.eks. skaber lidt for meget røg i køkkenet, så vil den også reagere på dette, men det skaber dog kun en ekstra sikkerhed i dit hjem.

Derudover har røgalarmen fra Miraca følgende egenskaber:

 • Den har en indbygget testknap, så du altid kan tjekke, om din røgalarm fungerer, som den skal. Dette gør dermed denne røgalarm meget praktisk og brugervenlig. Af og til giver det også en større tryghed selv at tjekke, om alarmen virker ift. Netatmo’s røgalarm, som har et system, der selv undersøger, om alarmen er defekt.
 • Røgalarmen fra Miraca kan dække op til 50 kubikmeter, hvorved du altid kan være sikker på, at den nok skal alarmere dig, hvis uheldet er ude. Dette er med til at gøre dig ekstra tryg, så du kan sove roligt om natten uden at være bekymret for, om du ikke vågner, hvis der opstår røg.

Udover disse funktioner bruger Miraca-modellen 2 stk. CR-123A-batterier, hvilke du kan købe billigt samme sted, som du finder røgalarmen. Dermed sparer du penge ift., hvis du vælger at gå ud og bruge mange penge på en røgalarm, som kan mange ting, du ikke har brug for. En simpel røgalarm fra Miraca er derfor alt, du behøver for at føle dig tryg – hele døgnet rundt.

Opsummering

Hvis du er på udkig efter en ny røgalarm, har du forhåbentlig fået en del inspiration til, hvilken røgalarm, som passer bedst til dig.

Følgende er nogle af de fokuspunkter, som denne test har gennemgået i forbindelse med de fem røgalarmer inkluderet i denne omgang:

 • Røgalarmer, som fungerer alene.
 • Røgalarmer, som tilkobles et system.
 • Forskellige prisklasser af røgalarmer.
 • Batterier inkluderet samt batteriernes levetider.
 • Simple røgalarmer, som kun udsender en sirenelyd.
 • Avancerede røgalarmer, som har mange funktioner.

Det er derfor kun dine behov, der afgør, hvilken røgalarm, som passer bedst ind i dit hjem. Du kan dog være sikker på, at alle røgalarmer inkluderet gør dig meget mere sikker, end hvis du slet ingen røgalarm har.

Røgalarm test
Bedøm denne artikel
0