Solcreme test

0
Shares
Diverse,

Solcreme test

Solcreme er måske sommerens vigtigste ingrediens. Du ved sikker godt, at det er vigtigt at bruge solcreme, når du tilbringer en dag i solen. Men hvilken solcreme skal du vælge? I denne test bliver du guidet igennem forskellige typer af solcreme. 

Matas striber sollotion

37,95 kr.

Den første solcreme er en klassisk solcreme til en rigtig god pris. Den koster kun 37,95 kroner og er dermed den billigste solcreme i denne test. Den gule tube med Matas klassiske striber er en god og anvendelig hverdagssolcreme med en solfaktor på 30. Det giver dig en høj og sikker beskyttelse uanset, om du skal tilbringe sommeren på de danske strande eller i sydens sol. 

Effektiv beskyttelse mod solens stråler 

Matas striber sollotion giver hele din krop en sikker beskyttelse mod både solens UVA- og UVB-stråler. Det er en fordel ved denne solcreme, at den beskytter mod både UVA- og UVB-stråler, fordi begge typer stråler fra solen er skadelige for huden. Den høje solfaktor på 30 gør den særligt anvendelig til en ferie sydpå, hvor solens stråler kan være endnu kraftigere, end de er på en sommerdag i Danmark. 

Det er ekstra vigtigt med en høj solfaktor på 30 eller derover, hvis du har en lys hud, som nemt bliver skoldet. Det gælder uanset om du skal opholde dig under solen i Danmark eller i udlandet. Matas striber sollotion beskytter dig yderligere, fordi den indeholder fotostabile filtre, som ikke nedbrydes af solens kraftige stråler. 

Vandfast solcreme – god til alle vandhunde

Hvis du er en hund efter vand og strandliv om sommeren, så er solcremen fra Matas striber et godt valg – den er nemlig vandfast. Det betyder, at den ikke mister sin virkning bare fordi, du tager en tur i havet eller poolen på en varm sommerdag. Dog er det altid en god ide at tage solcreme på flere gange i løbet af en dag, også selvom solcremen er vandfast. En vandfast solcreme som denne er ikke kun effektiv, hvis du bader meget, den er også god, hvis du sveder meget. Så vælg denne solcreme på en særlig varm sommerdag, hvor sveden drypper. Eller brug den, hvis du for eksempel er ude at løbe en tur og vil beskytte dig mod solens stråler. 

Matas striber sollotion’s effektive beskyttelse består i:

 • Den har en solfaktor på SPF 30, hvilket betyder, at den beskytter i længere tid og mod kraftigere sol end en lavere solfaktor
  • Den beskytter både mod solens UVA- og UVB-stråler
  • Den indeholder fotostabile solfiltre

Mild og allergivenlig solcreme

Solcremen fra Matas striber adskiller sig fra nogle af de andre solcremer i denne test ved at være god til sart hud. Den vil være særligt god til dig, der for eksempel er plaget af allergi eller tør hud, fordi den er parfumefri og produceret uden parabener og phthalater, som kan være skadelige for huden. Samtidig er den mærket med Svanemærket og astma- og allergimærket, hvilket betyder, at den indeholder ingredienser, som er særligt skånsomme for din hud.  Et plus ved denne solcreme er, at den er vegansk, det vil sige, at den er produceret helt uden animalske ingredienser. 

Green People SunLotion

Green People Sun Lotion adskiller sig fra de andre solcremer i denne test ved, at den aktivt hjælper dig til hurtigt at udvikle en flot tan. Det er ikke den billigste solcreme i denne test, den koster 235 kroner, til gengæld vil du med denne solcreme opleve, at du hurtigt udvikler en smuk, brun kulør. 

Green People Sun Lotion solcreme er perfekt for dig, der gerne vil blive hurtigt brun, og som samtidig ønsker at beskytte dig mod solskoldning og skadelig påvirkning fra solens stråler. Denne solcreme er den bedste, hvis du gerne vil opbygge en sommer-tan på sund og fornuftig vis.  

Få det optimale ud af solens stråler

Green People Sun Lotion er en solcreme, som effektivt hjælper dig med at få kulør på kroppen, samtidig med at den vedligeholder den tan, du allerede har fået oparbejdet. Hvis du bruger denne solcreme regelmæssigt, så vil du opleve, at du bliver 25 % hurtigere brun end med andre cremer. Samtidig kan du med denne solcreme bevare din tan 50 % længere tid, end hvis du ikke havde brugt den. 

Naturlige ingredienser vedligeholder din tan

Ingredienserne i denne solcreme vedligeholder din sommerglød på helt naturlig vis. Solcremen indeholder blandt andet aktive ingredienser fra johannesbrød, som forlænger din tan. Desuden indeholder solcremen både aloe vera, myrra og kamille, som alle er gode, naturlige ingredienser, der er med til at tilføre huden fugt. En solbrændt hud har brug for masser af fugt for at kunne genopbygge sig selv. Green People Sun Lotion indeholder ekstra meget fugt, og det er en af hemmelighederne, hvis du gerne vil bevare den brune glød så længe så muligt.  

Green People Sun Lotion solcreme giver dig en flot tan på flere måder:

 • Naturlige ingredienser plejer din hud
  • Tilfører huden ekstra fugt
  • Aktive ingredienser fra johannesbrød forlænger din tan

Middel beskyttelse til din hud

Denne solcreme har en solfaktor på 15, hvilket betyder, at den giver en middel beskyttelse. En solfaktor på 15 er ganske fint, hvis du skal holde sommerferie i Danmark, men det kan være nødvendigt at vælge en højere faktor, hvis du skal sydpå på ferie, eller hvis du er særligt lys i huden. Naturlige ingredienser som grøn te, edelweiss og rosmarin beskytter din hud mod UV-betingede celleskader, og solcremen beskytter både mod UVA- og UVB-stråler fra solen. Det gør den til en meget sikker solcreme, så længe du sørger for at påføre den ofte, når solen skinner særligt kraftigt. 

Solcremen fra Green People Sun Lotion er vandafvisende men ikke 100 % vandfast. Derfor er det vigtigt at smøre cremen på ofte, når du har badet, eller når du sveder. Det vandafvisende element i solcremen kommer fra plantevoks, som modsat andre typer solcreme ikke stopper hudens porre til, og som kan anvendes af dig med sart hud. 

Green People Sun Lotion er fyldt med naturlige ingredienser, som for eksempel: 

 • Aloe vera, myrra og kamille, som bevarer hudens fugtbalance
  • Grøn te, edelweiss og rosmarin, som beskytter mod UV betingede celleskader
  • Vandafvisende plantevoks
  • 87 % økologiske ingredienser

 

COOLA Body Sunscreen Spray

COOLA Body Sunscreen Spray er den dyreste solcreme i denne test men måske også den smarteste. Den koster 269 kroner, men til gengæld kan du spraye denne solcreme direkte på huden. Den har et lækkert design i en flot blå farve, som passer godt til sommerens ture til havet. 

Spray gør solcremen nem at påføre

COOLA Body Sunscreen Spray er en solcreme, som er nem at påføre, fordi den kan sprayes på. Det gør den til den solcreme i denne test, som er nemmest at fordele ud over hele kroppen. Den beskytter dig effektivt mod solens stråler med en solfaktor på 30. Det betyder, at du kan bruge denne solcreme uanset, om du skal solbade på stranden hele dagen, eller om du blot skal smøre dine bare sommerben ind i hverdagen.

Det smarte ved at kunne spraye sin solcreme direkte på huden er, at den er både nem og hurtig at fordele ud over hele kroppen. Du behøver ikke at sidde med en stor håndfuld klistret creme i hånden hver gang, du skal have solcreme på. Med Coola Body Sunscreen Spray kan du spraye solcremen direkte på huden. Solcremen har også en dejlig, let konsistens, som betyder, at den ikke klistrer, men hurtigt trænger ind i huden. 

Fordele ved at vælge en solcreme, som kan sprayes på, er:

 • Den er nem og hurtig at påføre
  • Den trænger hurtigt ind uden at klistre
  • Den kan let fordeles på hele kroppen

Beskytter mod højt UV-indeks med anti-aging antioxidanter 

COOLA Body Sunscreen Spray solcreme beskytter din hud mod alderstegn som for eksempel rynker, der ofte kan være forårsaget af solen på dage med højt UV-indeks. Når UV-indekset er højt, skinner solen ekstra kraftigt, og her er det vigtigt, at beskytte sig med en høj solfaktor.  Hvis du gerne vil sikre din hud mod tidlige alderstegn, er denne solcreme særligt god, fordi den indeholder anti-aging antioxidanter. Anti-aging antioxidanter er blandt andet med til at tilføre huden fugt samtidig med, at de aktivt nærer og reparerer hudens celler.  

Hindbærolie beskytter din hud

Denne solcreme er sprængfyldt med naturlige ingredienser, som beskytter din hud mod solen. Solcremen indeholder blandt andet hindbærolie, som indeholder en naturlig solfaktor, som pakker din hud ind i et naturligt, velduftende og beskyttende lag. Hindbær olie virker desuden anti-inflammatorisk og er rig på omega 3 og omega 6, som er godt for din hud. 

Hvis du elsker solbad og sommer, er det særligt vigtigt, at du vælger en solcreme, som kan reparere og pleje nogle af de skader, som solen forårsager på din hud. Denne solcreme kan bruges til både ansigt og krop, så du beskytter alle dele af dig med denne solcreme. 

Nogle af fordelene ved COOLA Body Sunscreen Spray Unscented solcreme er:

 • Den kan bruges til både krop og ansigt
  • Den indeholder hindbærolie, som beskytter din hud
  • Den er nem at påføre, fordi den kan sprayes på
  • Den indeholder anti-aging antioxidanter, som beskytter din hud mod rynker 

Ecooking Solcreme

Her kommer en lækker solcreme til dig, der går op i økologi og miljøvenlig hudpleje. Ecooking solcreme er nemlig ambitiøs, når det kommer til ingredienslisten, som ikke går på kompromis med naturen og miljøet. Cremen består af naturlige olier og økologiske ingredienser. 

Økologisk indhold 

Der kan være mange, gode grunde til at vælge en solcreme med økologiske ingredienser. Økologiske produkter er nemlig et skånsomt og ansvarsbevidst valg, hvis du for eksempel bekymrer sig for klimaet og grundvandskvaliteten. Cremer som Ecooking solcreme har et højt indhold af økologiske ingredienser og indeholder derfor ikke skadelige stoffer, som kan ende ude i naturen og forurene vores grundvand.  

En anden grund til at vælge en solcreme med økologiske ingredienser er, at du undgår at udsætte dig selv og din hud for skadelige og hormonforstyrrende stoffer. Ecooking solcreme indeholder ingen hormonforstyrrende stoffer, og er derfor et sikkert valg for dig, der ønsker en naturlig solcreme til din krop og din hud. 

Fordele ved økologiske ingredienser i solcreme:

 • De er med til at beskytte klimaet og grundvandskvaliteten
  • De beskytter dig mod hormonforstyrrende stoffer
  • De giver din hud en naturlig beskyttelse

Høj solfaktor beskytter din hud

Solcremen fra Ecooking har en solfaktor på SPF 30, hvilket er i den høje ende i denne solcreme test. Hvis du, som de fleste danskere, har en lys og sart hud, er det en stor fordel at vælge en solcreme med faktor 30, som giver et sikkert lag af beskyttelse til en lys hud. Det er særligt vigtigt at vælge den høje solfaktor i starten af sommermånederne, hvor din hud på det tidspunkt endnu ikke har vænnet sig til solen. Den høje solfaktor er lige så vigtig – hvis ikke vigtigere, hvis du skal sydpå, hvor solens stråler brænder meget kraftigere, end de gør i norden. Denne solcreme er tilmed vandfast, hvilket giver et ekstra plus i denne test, fordi det betyder, at den holder længere, især når du sveder eller bader. 


God konsistens giver optimal beskyttelse
Ecooking solcreme har en rigtig lækker konsistens, som betyder, at solcremen er nem at fordele og hurtigt trænger ind i huden uden at efterlade den fedtet eller skinnende. Den er nem at påføre på hele kroppen, hvilket giver dig den optimale beskyttelse, fordi du let kan få den fordelt selv i knæhaserne eller bag ørerne. Solcremen lægger sig som et usynligt, beskyttende lag om din hud, uden at fedte eller få din hud til at se skinnende ud. Du kan altså roligt smøre et tykt lag solcreme på uden, det kan ses. 

NUXE Delicious Cream

Den sidste solcreme i denne test er særligt god til brug i ansigtet. Den har en behagelig og frisk duft af appelsin, blomster og vanilje.  Denne solcreme passer godt til dig, der gerne vil dufte sommerligt og friskt og bruge en solcreme, som kan afspejle dit humør. 

Solcreme specialudviklet til ansigtet 

Nuxe Delicious Cream er den eneste solcreme i denne test, som er lavet særligt til brug i ansigtet. Du kender måske følelsen af, at en almindelig solcreme nogen gange kan føles fedtet i ansigtet og tilstoppe dine porrer, så du får uren hud? Det kommer helt sikkert ikke til at ske med Nuxe Delicious Cream solcreme, fordi den er særligt udviklet til den sarte hud i ansigtet. Den er sammensat sådan, at den hurtigt trænger ind og efterlader en ren og tør overflade på din hud. Denne solcreme er altså et rigtig godt bud til dig, der gerne vil bruge en solcreme, som passer til ansigtets fine hud. 

Solcreme til ansigtet:

 • Trænger hurtigt ind og fedter ikke
  • Efterlader ikke en hvid hinde ovenpå huden
  • Har en behagelig konsistens, som er nem at påføre

Beskytter mod for tidlig aldring 

Denne solcreme har en faktor 30 SPF, og er altså en god og høj beskyttelse mod solens stråler. Nuxe Delicious Cream solcreme hjælper med sine plejende ingredienser til at mindske tegn på aldring skabt af solens stråler. Samtidig kan du være sikker på, at få en flot tan med denne solcreme, fordi den med sit høje fugtindhold genopretter hudens naturlige fugtbalance. Den er tilsat en naturlig sommerlig duft, som passer godt til lange sommerdage på stranden. 

Passer ned i håndtasken

Solcremen Nuxe Delicious Cream indeholder 50 ml og har dermed en overskuelig størrelse, som er nem at have med på farten. Den passer ned i en lille håndtaske og er også god at have med på rejsen, fordi den vejer ganske lidt. Tuben har en smuk, gylden nuance, som matcher din gyldne sommerhud. Nuxe Delicious Cream solcreme ligger i den dyre ende af denne test, den koster nemlig 209,95 kroner. Til gengæld holder den meget længe, fordi du kun har brug for en smule solcreme til ansigtet for at være beskyttet.

Fordele ved Nuxe Delicious Cream solcreme:

 • God til ansigtet, fordi den ikke fedter
  • Mindsker hudens tegn på aldring
  • Er nem at have med på farten

Opsummerende

I denne solcreme test har vi testet forskellige slags solcreme, som alle har det til fælles, at de beskytter huden effektivt mod solens skadelige stråler.  Men cremerne varierer meget, og det betyder også, at du kan finde solcremer for enhver smag i denne test. 

Vi har blandt andet testet solcremer som:

 • Er parfumefrie og allergivenlige
  • Indeholder økologiske ingredienser
  • Giver huden en høj beskyttelse mod solens stråler
  • Er udviklet til enten krop, ansigt eller begge dele
  • Nemt trænger ind i huden 
  • Dufter behageligt og sommerligt

Priserne på de forskellige cremer varierer en smule, den dyreste koster cirka 270 kroner og den billigste koster 39 kroner – så der skulle gerne være noget for enhver smag og pengepung. Det er altid vigtigt at huske solcremen, uanset om du skal på stranden, til udlandet eller bare ud at gå en tur i det gode vejr. Solcreme er dit allervigtigste værn mod solens skadelige stråler!

Solcreme test
Bedøm denne artikel
0