Sous vide test

0
Shares
Diverse,

Sous vide test

Når det kommer til madlavning, så er der formentlig ikke noget bedre end sous vide. Sous vide kan tage dine evne i madlavning til helt nye højde og være med til at sikre, at maden bliver helt perfekt hver eneste gang. 

SousVide Supreme VS3000 Vakuumpakker

Når det kommer til sous vide, så er der en ting, som enhver entusiast skal have – nemlig en vakuumpakker. Før vi begynder vores test af sous vide-maskiner, så er det på sin plads at teste en vakuumpakker, sådan at du kan få den rigtige til din madlavning. Når det gælder en vakuumpakker, så er det vigtigt, at du anskaffer en, der er intuitiv, sådan at du kan komme godt i gang. Det får du med en SousVide Supreme VS3000. 

Med denne vakuumpakker kan du få dit kød og dine grøntsager helt klar, sådan at du ikke behøver at stå og fumle med poser eller andet. På denne måde kan du sikre det rigtige resultat hver gang, hvilket er en nødvendighed for at nå de helt høje sous vide stjerner. Hvis du leder efter en måde at komme godt i gang med sous vide, så har du fundet den i denne vakuumpakker.

Hvad er sous vide? 

Før vi går rigtigt i gang, er det på sin plads med en forklaring af, hvad sous vide egentlig er. Sous vide er en tilberedningsmetode, der sikrer, at du får det perfekte kød hver eneste gang, du laver mad. Normalt, når du tilbereder mad, kommer varmen udefra og ind. Det betyder, at varmen skal være højere rundt om kødet, før kødet kan blive varmt. Det er eksempelvis tilfældet, hvis du laver kød i ovnen eller på panden. 

Med sous vide er sagen dog noget andet. Her koger du kødet i vakuumpakkede poser, sådan at alle vitaminerne og smagsstofferne bliver inde i maden. Ved hjælp af vandet kan du finde den temperatur, som kødet skal have, og derefter bare vente til kødet rammer den. På den måde sikrer du perfekt tilberedte retter hver eneste gang. Sous vide er især en metode, der er meget udbredt blandt restauranter, hvilket også er den måde, at de bedst kan sikre et perfekt stykke kød til dig. 

Vakuumposer og så i gang 

Med en SousVide Supreme VS3000 vakuumpakker er du altså godt kørende mod din nye madlavnings-hobby. Vakuumpakkeren sørger for, at madvaren bliver pakket tæt i posen, sådan at det ikke mister noget af smagen, når du smider det i din sous vide-maskine. Det eneste, du skal bruge, er vakuumposer. Vakuumposerne er specielt designet til sous vide, og du får derfor de bedste forudsætninger for at komme godt fra start. 

En vakuumpakker er et nødvendigt værktøj, hvis du ønsker at skabe perfekt tilberedt mad via sous vide metoden. Med en SousVide Supreme VS3000 får du en af de bedste bud på markedet til, hvordan en vakuumpakker skal være. Vakuumpakkeren koster 849,-, hvilket betyder, at du får masser af vakuumpakker for pengene. 

Sous Vide Supreme Demi SVS09L sous vide-maskine

1.909 kr.

1.999 kr.

Første stop på vores kulinariske rejse er ved Sous Vide Supreme Demi SVS09L. Denne maskine er god til dig, der ønsker lidt af det hele i en sous vide-maskine. Her får du mulighed for at komme rigtig godt fra start, fordi du med denne maskine bliver i stand til at lade den gøre det hårde arbejde. Hvis du ikke har den store erfaring med sous vide, så får du altså her en maskine, der kan være med til at få dig til at tage de første babyskridt i den rigtige retning. 

Denne sous vide maskine har et intuitivt display, der hurtigt tillader dig at indstille varme og tid. Mange gange kan du finde, hvor meget tid og varme retten skal have på internettet, og det eneste du skal gøre, er at indstille det på maskinen. Det giver dig det rigtige resultat, og du kan derefter begynde at eksperimentere med temperaturen, sådan som du vil. 

Få nem sous vide i dit eget køkken 

Fordelen ved at have en sous vide-maskine er, at den kan få en plads i køkkenet, sådan som alle de andre køkkenmaskiner har. Derved kan du komme til at bruge den, præcist sådan som du bruger enten kaffemaskinen eller elkedlen. Når du har vakuumpakket dit kød, så står din nye sous vide-maskine klar til brug, og det eneste du skal gøre, er at lægge kødet i den. 

Dette er især nemt med Sous Vide Supreme Demi, fordi den tillader dig at have plads til flere stykker kød ad gangen. Hvis du eksempelvis har gæster på besøg, eller hvis hele familien er hjemme, så tillader maskinen, at du kan lave fire bøffer ad gangen, sådan at alle bliver færdige på samme tid. Det er især en af fordelene ved netop denne maskine, fordi den gør sous vide let at anvende, hvis du skal lave mad til flere mennesker på en gang. 

Stilrent design 

Med denne sous vide-maskine får du også et design, der lever op til forventninger. Maskinen har stålfarvet top og sort krop, der let lader den passe ind i de fleste danske hjem. Du kan derfor sagtens have den til at stå i hjørnet, uden at den ser hverken klodset eller malplaceret ud. Fordelene ved denne sous vide-maskine er: 

 • Flot design 
 • Plads til meget 
 • Præcise temperaturer 
 • Let og intuitivt display 

Sous Vide Supreme Demi fås for 2199,-, og er derfor en af de dyrere muligheder i testen. Denne maskine giver dig dog alt i en, og du behøver derfor kun denne maskine til at kunne starte dit sous vide – og så selvfølgelig din vakuumpakker, som vi har gennemgået. Med Sous Vide Supreme Demi er du godt på vej på madlavningseventyr og glade gæster, uanset hvilke retter du har tænkt dig at servere. 

Steba SV50 Sous Vide

1.799 kr.

Vores Sous Vide test er nu kommet til en af de produkter, der kan fungere som et billigt alternativ til de store maskiner. Sous vide behøver ikke at være svært og dyrt. Det kan ligeså godt være let og forståeligt, uden at du behøver at kaste de helt store sedler efter produkter. Med Steba SV50 Sous Vide får du en Sous Vide maskine, der er noget anderledes end den, vi lige har gennemgået. 

Med Steba SV50 kan du placere maskinen på den beholder, som du ønsker at tilberede dit kød i. Herefter vil maskinen selv finde ud af at varme vandet op til de rette temperaturer, som du selvfølgelig har indstillet, sådan at kødet bliver perfekt. Det er løsning, der bestemt ikke tager ligeså meget plads som de større, firkantede maskiner, og den kan i stedet ligges ned i skuffen, når du ikke skal bruge den. Derfor er den også god til dig, der ikke har så meget erfaring med sous vide og som endnu ikke ved, hvor meget du kommer til at bruge det. 

Nødvendigt med et sous vide kar 

En af de ting, der er nødvendige, når du køber denne form for suis vide-maskine, er et sous vide kar. Sådan et kar er designet til at have en sous vide-maskine siddende på den, samtidig med at de ofte er godkendt til fødevarer. Det er selvfølgelig en ekstra udgift, hvis du vælger den billige løsning. Især fordi at sous vide kar godt kan komme op på flere hundrede kroner. 

Sous vide kar kan selvfølgelig købes i den størrelse, som du mangler. Hvis du ved, at du skal tilberede meget mad med din nye sous vide-maskine, så kan det være en ide at investere i et stort kar. Det kan eksempelvis være et 45 liters kar, som du kan få til 649,-. Dette er dog oftest til professionelle, hvor der skal tilberedes store mængder af bøffer på én gang. Du kan både få dine sous vide kar med og uden låg. 

En let løsning 

Steba SV50 sous vide er en let løsning for dig, der ønsker at komme mere ind i sous vide universet. Maskinen kan indstillet op til 90 grader. Den er desuden enormt præcis med temperaturen. Hvor en Sous Vide Supreme Demi afviger med 1 grad i temperaturen, afviger denne maskine kun med 0,5 grader. Den er altså uhyggelig præcis. Fordelene ved denne maskine er: 

 • Let at pakke væk 
 • God temperaturmåling 
 • Let at indstille 
 • God til begyndere 

Maskinens ulemper er selvfølgelig bare, at det kræver lidt ekstra udstyr før det hele fungerer. Dette er dog ikke et stort problem, og maskinens andre fordele lever i høj grad op til ulemperne. Hvis du er nybegynder på hele sous vide området, så er Steba SV50 en god begyndelse for dig. De lette indstillinger og anvendelsesmuligheder gør starten blødere, og risikoen for at du bliver grebet af sous vide som hobby bliver dermed større. Steba SV50 kan fås for 855,-.

OBH Nordica Sous Vide

1.526 kr.

2.999 kr.

Vores Sous Vide test er nu kommet til en af sværvægterne inden for dansk køkkenudstyr – nemlig OBH Nordica. OBH har længe produceret udstyr, der i høj grad lever op til forbrugernes hårde forventninger. Det er selvfølgelig også tilfældet med deres sous vide-maskine, der i denne test vurderes til at være til de absolutte hårdeste inden for sous vide området. 

Maskinen passer dog også perfekt til dig, der allerede ved, at du kommer til at elske at lave mad via sous vide. Denne sous vide giver dig mulighed for at starte på toppen. Der er høj chancen for, at din læringskurve bliver høj, men frugterne af dit hårde arbejde kommer til at være tilsvarende større. Med OBH Nordicas sous vide får du en maskine, der kan alt, hvad den moderne sous vide maskine skal kunne. 

Med andre ord bliver OBH Nordica på toppen, når det gælder dansk køkkenudstyr, og du er dermed garanteret et produkt, der holder. Med tidsindstillinger til op til 72 timer stikker maskinen af fra de andre i testen, og du kan derfor komme til at lave mad som de professionelle. 

Få Sous Vide, der er bedst i test 

Med denne OBH Nordica Sous Vide kommer vi tæt på det, vi undgår at nævne, altså en testvinder. Fordi formål og interesse varierer, så betyder det, at en testvinder ikke nødvendigvis er den rette for dig. Dette er også grunden til, at vi i vores sous vide test ikke finder en bedst i test. Dog må det alligevel siges, at OBH Nordica har skabt et produkt, der kommer forfærdeligt tæt på alles interesser og evner. 

OBH Nordicas sous vide er let at indstille, fordi displayet er intuitivt designet. Displayet har touchknapper, og du kan hurtigt se, hvilke knapper der skal trykkes på for at indstille tid og temperatur. Fordi denne sous vide kan indstilles i op til 72 timer frem, så kan du også lave kød, der kræver længere tid. Indstillingen er især god til dig, der blandt andet er fan af pulled pork eller lignende. Her kan du få det perfekte kød til burgerne, hver gang du ønsker det. 

Prisen følger med 

Når vi er kommet til en sous vide, der er i den klasse som denne er, så er det selvfølgelig klart, at prisen følger med. Ved OBH Nordica Sous Vide har vi en pris, der ligger i den absolut høje ende. Denne sous vide får du derfor for 2999,-. Det er selvfølgelig mange penge, men hvis du tager maskinens fordele i betragtning, så er det let at forstå. 

Med OBH Nordica Sous Vide har du plads til op til 2,5 kg kød og 8 vakuumforseglede portioner. Samtidig får du præcise temperaturer. Fordelen er selvfølgelig: 

 • Alle sous vide egenskaber i én 
 • Let at styre 
 • God plads 
 • Holdbar maskine 

Prisen er høj, men det er intet målt mod maskinens egenskaber. Hvis du ønsker en sous vide-maskine i verdensklasse, så kan du ikke komme uden om, at OBH Nordica har en version til dig.  

iVide WIFI Cooker Sous Vide Stav

1.249 kr.

Nu er vi igen kommet til en sous vide stav. Denne sous vide-maskine kan dog mere, end hvad den lige giver udtryk for, og den er derfor perfekt til dig, der godt kan lide at være lidt nørdet. iVide WIFI Cooker er en sous vide stav, der kan styres via en app fra telefonen. Dette er en fantastisk egenskab, hvis det, du ønsker, fra en sous vide er perfekt tilberedning på den letteste måde. Hvis du troede, at sous vide skulle være noget, der tog tid og ressourcer, så kan du godt tro om igen. 

Med iVide WIFI Cooker kan du tilberede de perfekte stykker kød, alt sammen imens du sidder i stuen og holder øje med kampen i fjernsynet. Ved hjælp af appen finder du en række af opskrifter til mange forskellige slags kød. På den måde kan du hurtigt finde de retter, som du gerne vil tilberede med din sous vide-maskine, og du er samtidig sikker på, at du aldrig løber tør for nye ideer til din madlavning. 

Vandtæt og holdbar 

En af fordelene ved denne maskine er også, at den er ekstrem vandtæt. Dette er forholdsvis nyt på markedet. Det er selvfølgelig også en fordel, der er værd at holde øje med. Sous vide danner meget damp, der kan trænge ind i maskinen og på flere forskellige måder komme til at ødelægge den. Derfor er vandtæthed en fordel, hvis du ønsker at beholde din sous vide langt ud i fremtiden. 

Designet på denne iVide WIFI Cooker er måske ikke det mest begejstrende, men det leder tankerne hen på udstyr, som du finder i et industrikøkken. Det hårde ydre og den tykke top er alt sammen med til at vidne om, at denne suis vide stav er yderst holdbar – både mod vand og mod slid. Denne maskine kan derfor også bruges til dig, der endnu er uerfaren med håndteringen af suis vide-maskiner. 

Produktet til dig i midten 

Hvis du endnu ikke helt ved, hvilken slags sous vide person du er, så kan det være, at denne maskine er til dig. iVide WIFI Cooker er midten mellem de helt store sous vide-maskiner, og de helt kompakte sous vide stave. Du får en masse fordele ved denne maskine, som du ikke finder ved andre sous vide stave, hvorfor du også får en pris, der er en smule højere. Fordelene er: 

 • Let at pakke væk 
 • Intuitiv app til at styre maskinen 
 • Robust ydre 
 • Mange egenskaber 

iVide WIFI Cooker får du for 1299,-, hvilket er en glimrende pris for denne slags maskine. Prisen ligger i midten af feltet, måske endda lidt til den lave ende, og fungerer derfor fantastisk til dig, der leder efter din første sous vide stav. Du får kapacitet op til 20 liter og 90 grader. Derfor får du mange af de samme fordele, som du får, hvis du køber en dyrere og fuldt integreret sous vide-maskine. 

Steba SV1 Sous Vide

Vores sous vide test slutter på en maskine, der bestemt kan være en mulighed som start udstyr til dig, der kun lige tænker at komme i gang med sous vide. Når man snakker om tilberedning af mad, så er det givet, at du altid kan få udstyr, der er i højeste klasse. Sådan er det selvfølgelig også med sous vide. Fordelen med denne slags madlavning er bare, at du kan finde udstyr i næsten alle prislejer, uanset hvad det er du leder efter. Steba SV1 Sous Vide er et godt eksempel på dette. 

Denne sous vide er perfekt til dig, der bare skal i gang med tilberedningen. Den har masser af funktioner, sådan at du ikke kommer til at mangle noget. Designet er flot, men neutralt, og så er maskinen enormt let at rengøre. Den kan sagtens finde en plads på køkkenbordet. 

Til begynderen 

Hvis du ikke er meget for at købe sous vide stave, fordi du er mere fan af de hele maskiner, så er det helt forståeligt. Det kan være rart at have det hele samlet, sådan at du kan købe ét stykke udstyr og derefter have alt det, som du har behov for. Derfor er Steba SV1 også perfekt til dig, der bare vil i gang. Maskinen kommer med alle de funktioner, en sous vide skal have. 

Den har et let display, hvor du finder tryk-knapper, der let og hurtigt lader dig indstille denne sous vide. Du får derfor hurtigt lavet de retter, som du gerne vil lave, uanset hvor stort erfaringsniveau du har. Ved denne maskine får du en beholder, der har plads til 6 liter, hvilket er et meget gennemsnitligt antal i en sous vide. 

Den gode pris 

Her får du også testens billigeste sous vide-maskine. I hvert fald af dem, hvor det hele er integreret i et og samme udstyr. Nogle af sous vide stavene var billigere, men her får du altså det hele med i købet, uden at du skal ud og investere i beholdere eller andet. Steba SV1 Sous Vide har en pris på 853,-, hvilket er en formidabel pris for så funktionel en maskine. 

Med denne maskine får du: 

 • God pris 
 • Samme funktioner som ved dyrere maskiner 
 • Intuitivt display 
 • Integreret maskine 

Med Steba SV Sous Vide får du alle de samme funktioner, men til en bedre pris. Du får selvfølgelig ikke helt de samme fordele, som ved OBH Nordica Sous Vide, men du får alle de fordele, som du kunne tænke dig i starten af din nye hobby – alt sammen til en meget mere overkommelig pris. 

Opsummerende 

Vores Sous Vide test har gennemgået flere forskellige maskiner, der kan bruges, når du skal i gang med din nye hobby. Sous vide findes i rigtig mange forskellige variationer, og det er en hobby, der kun bliver bedre i takt med, at du udvikler dine evner. Vi har gennemgået: 

 • Sous Vide stave 
 • Sous Vide-maskiner 
 • Sous Vide vakuumpakker 

Med vores test i baghånden kan du komme godt fra start, når du finder det udstyr, der bedst passer til dine krav. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at når det kommer til sous vide, så er du garanteret at kunne imponere gæsterne hver eneste gang. Med sous vide kan du lave retterne, ligesom de professionelle gør det. 

Sous vide test
Bedøm denne artikel
0