Terrassevarmer test

0
Shares
Diverse,

Terrassevarmer test

En terrassevarmer kan både skabe varme og en hyggelig stemning rundt om havebordet med venner og familie, så du kan nyde de sene og  småkølige sommeraftener på terrassen.

Solamagic Premium 2500 BTC terrassevarmer i antracit

6.995 kr.

6.995 kr.

7.280 kr.

Den første terrassevarmer i denne terrassevarmer test er Solamagic Premium BTC terrassevarmer. Terrassevarmeren her er et enkelt, stilrent varmeapparat, der drives af strøm. Den er designet til at kunne monteres på væg og i loft og kan varme op til 19 m2. Det er derfor en effektiv, lille terrassevarmer. Udover at den er perfekt til at hænge på terrassen, kan den også nemt monteres i for eksempel orangeriet, gæstehytten eller i hobbyværkstedet. Den er velegnet til at hænge både ude og inde, så den kan bruges lige præcis dér, hvor du har brug for mere varme.

Den perfekte terrassevarmer med infrarød teknologi

Denne Premium BTC terrassevarmer fra Solamagic er baseret på infrarød teknologi. Det betyder, at den fungerer som solen, men uden UVA- og UVB-stråler. Den er el-baseret, hvorved du undgår energispild og i stedet får det fulde udbytte af varmen. Den varmer nemlig ikke luften omkring dig. Dette er dermed en effektiv terrassevarmer, der:

 • Kan varme op til 19 m2
 • Kan monteres i en højde helt op til 3 meter
 • Har High Performance Ultra No-glare varmerør

Leder du derfor efter en effektiv terrassevarmer, der hverken fylder for meget eller giver dig bøvl med gasflasker, er terrassevarmren her fra Solamagic et godt bud.

Undgår energispild og generende lys med el terrassevarmer

Problemet med el terrassevarme er, at de ofte har et meget kraftigt lys. Det kan genere øjnene, og så bliver den sene aften på terrassen måske svær at nyde i fulde drag. Samtidig kan der opstå en del energispild ved el terrassevarmer. Det er der taget højde for med Solamagic Premium BTC terrassevarmer. Med denne terrassevarmer undgår du som sagt energispild, idet varmelampen omsætter det meste af den brugte energi i varme. Derudover bygger terrassevarmeren her på Solamagics nyudviklede Ultra No-glare teknologi (40-45 LUX/KW/kvm). Det betyder, at den giver op til 30% mindre rødt lys end tidligere modeller. På den måde er du med denne terrassevarmer garanteret et minimum af lys, så du roligt kan nyde de sene sommeraftener uden at få ondt i øjnene.

Styr terrassevarmeren med din smartphone

Solamagic Premium 2500 BTC terrassevarmer i antracit er en kraftig terrassevarmer, der samtidig kan styres ved hjælp af bluetooth. Terrassevarmeren har et integreret BTC-styringsmodul og indbygget dobbelt softstartsystem, så du kan styre terrassevarmeren direkte fra din smartphone eller tablet. Dette gælder, uanset om du har en telefon med iOS- eller Android-styresystemet. Nemmere bliver det ikke.

Den første terrassevarmer i testen her byder altså på en del fordele og innovationer funktioner, men prisen er også sat derefter. Terrassevarmeren koster helt op til kr. 6.995. Det er den højeste pris i testen, men den skal ses i forhold til, hvad du får af smarte funktioner, fordele og det stilrene design.

Terrassevarmer panelmodel 1800 W

1.699 Kr.

Testens anden terrassevarmer er endnu et eksempel på en terrassevarmer, der kan monteres på væg eller i loft. Terrassevarmeren her er for dig, der gerne vil have en terrassevarmer med hurtig opstartstid og et flot design, men samtidig ikke ønsker, at den skal optage hele pladsen på terrassen. Terrassevarmer panelmodel 1800 W koster kr. 1.699 og er derfor en del billigere end testens forrige terrassevarmer. Der er altså en del penge at hente, hvis du ikke har brug for en helt så kraftig, men stadig funktionsdygtig terrassevarmer.

Infrarød terrassevarmer

Igen har vi en terrassevarmer, der bygger på infrarød varmeteknologi. Varmepanelet i denne terrassevarmer består af et indvendigt varmelement i rustfrit stål, imens det udvendige panel er lavet af behandlet aluminium. Designet på terrassevarmen er lavet, så du er sikker på at få en ensartet og behagelig varmeoplevelse. En stor fordel ved at investere i en terrassevarmer med infrarødteknologi er, at den er billig i drift, men samtidig er den også mere miljøvenlig. Du kan derfor tænde terrassevarmeren med god samvittighed, når du sætter dig ud for at nyde aftenen på terrassen. 

Slim design og andre fordele

Terrassevarmer panelmodel 1800 W er en terrassevarmer i et eksklusivt slim design. Udover at den infrarøde teknologi gør den billig i drift og miljøvenlig, har terrassevarmen en række andre fordele:

 • Opstartstiden er 3 minutter
 • Den kan dække 3-5 meter
 • Længden på terrassevarmeren er 120 cm.
 • Bredden er 15 cm.
 • Inklusive fjernbetjening med smart timerfunktion

Med denne terrassevarmer får du altså en terrassevarmer, der fylder utrolig lidt. Den kan ikke dække et ligeså stort område som testens første terrassevarmer, men den har en kort opstartstid. Det gør, at du forholdsvis hurtigt kan skabe varme, og samtidig kan du nemt styre terrassevarmeren med den medfølgende fjernbetjening. Du kan endda sætter timeren et sted mellem 1 og 5 timer, så slukker den af sig selv. På den måde slipper du også for at skulle koble din telefon på terrassevarmeren.

En diskret terrassevarmer

Selvom terrassevarmeren her ikke har et ligeså stort dækningsområde, så er en anden væsentlig fordel, at strålevarmen ikke afgiver lys. Det er ellers et velkendt problem ved de fleste el terrassevarmer. Det, at den ikke afgiver lys, gør, at terrassevarmeren fremstår endnu mere diskret. Du kan derfor montere den de fleste steder uden at skulle bekymre dig om, hvorvidt den designmæssigt passer ind i indretningen. Dog anbefales det med denne terrassevarmer, at du bruger den til indendørs brug eller udendørs brug i et lukket areal. Det kan sætte lidt begrænsninger og være et minus, men for prisen får du en pålidelig og miljøvenlig terrassevarmer, der nok skal gøre sit arbejde og varme dig.

Hortus terrassevarmer – bordmodel

1.063 kr.

1.199 kr.

1.267,45 kr.

1.499 kr.

Her har du en terrassevarmer for dem, der har mindre plads. Enten fylder en terrassevarmer en del, eller også skal de monteres på vægge eller i loftet. Det kan være en ulempe, hvis du har brug for en mere fleksibel terrassevarmer, der samtidig ikke optager alt for meget plads. Med en Hortus terrassevarmer i bordmodel får du en stilren terrassevarmer, der i sit design mest af alt minder om en fin lampe. Den er derfor perfekt til at placere på terrassebordet på de sene aftener hen over sommeren, eller du kan tage den med på camping eller telttur uden problemer.

Praktisk el terassevarmer

Hortus terrassevarmer har især én fordel over de andre terrassevarmere her i testen – den ligner en lampe. Du kan nemt stille den udenfor på havebordet eller på bordet i campingvognens fortelt. Den er ikke højere end 80 cm og vejer 6,2 kg, hvilket gør den til en meget fleksibel terrassevarmer. Derudover er en vigtig fordel, at den er eldreven. Terrassevarmeren er bygget ud fra en infrarød halogenteknologi, der gør den mere effektiv og giver den en energiudnyttelse på op til 80%. Den opnår sine fulde effekt efter 5 sekunder og har en lav energiomkostning på 3-4 kr. pr. time.

Terrassevarmeren her fungerer godt til dig, der ikke lige har alverdens plads, men stadig gerne vil holde varmen på de kølige aftener med en hurtig varmeskabende terrassevarmer. 

Effektiv terrassevarmer med lave energiomkostninger

En terrassevarmer i bordmodel er en rigtig smart løsning, hvis du har brug for en let terrassevarmer, du kan tage med dig de fleste steder. Samtidig er terrassevarmeren her super effektiv, både når det kommer til at genere varme hurtigt og til at udnytte energien. Terrassevarmeren her:

 • Er fremstillet i vedligeholdelsesfrit aluminium
 • Kan både anvendes til indendørs brug og udendørs brug
 • Har en funktionstid på 5.000 timer

Den er altså effektiv, nem at vedligeholde og kan placeres både udendørs og indendørs. Du skal blot huske at placere den på et fladt og stabilt underlag, så den ikke vælter.

God varme og belysning

Terrassevarmeren fra Hortus giver et behageligt hvidt lys samtidig med, at den kan varme op til 2,5 meter. Den har derfor et forholdsvist stort dækningsområde og kan sagtens holde dem, der sidder rundt om bordet, varme. Du skal derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt dine gæster fryser, eller om lyset fra terrassevarmeren skærer dem i øjnene. Det er en meget vigtig egenskab, når du nu skal sidde tæt op ad den. Her er Hortus terrassevarmeren meget pålidelig.

For kr. 1.499 får du altså en terrassevarmer, der nok skal sikre dig hyggelige aftener rundt om enten havebordet eller bordet i campingvognens fortelt.

Terrassevarmer classic sort

Testens sidste terrassevarmer er denne klassiske terrassevarmer, der både kan fås i sort og hvid. Terrassevarmeren er en gasdreven model, der kan stå frit på terrassen eller nede i haven. Gasflasken er skjult i terrassevarmerens fod, så du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt den ødelægger designet på terrassevarmeren. Det er holdbar en terrassevarmer i rustfrit stål, der kan klare lidt af hvert. Selvom den er vandafvisende, kan det dog være en god idé at opbevare den et tørt sted. På den måde undgår du bedst muligt, at den får anløbninger eller rust.

Terrassevarmer på gas

Det smarte ved en terrassevarmer på gas er, at den fungerer uafhængig af en stikkontakt, da den ikke skal tilføres strøm for at virke. Du kan stille den præcis, hvor du vil, og få varme. Da den ikke skal monteres på vægge eller i loftet, får du samtidig en yderst fleksibel terrassevarmer. Flammen i terrassevarmeren skaber en hyggelig atmosfære og afgiver i modsætningen til nogle infrarøde terrassevarmere ikke det samme generende lys. Du skal dog være opmærksom på, at gasdrevne terrassevarmere primært er til udendørs brug.

Få en miljøvenlig gas terrassevarmer

I modsætning til almindelige gasvarmere på 12 kW kan terrassevarmeren her reducere CO2-udslippet med op til 30%. Det sker ved hjælp af en nyudviklet øko-brænder. Selvom terrassevarmeren er mere miljøvenlig, ændrer det dog ikke på varmeydelsen. Du får stadig en terrassevarmer, der sagtens kan holde dig varm, så du kan nyde at være udenfor. Udover at terrassevarmeren er fritstående, er andre relevante oplysninger:

 • Nettovægten er 17 kg
 • Bredden er 81,3 cm
 • Højden er 225 cm
 • Længden er 81,3 cm
 • Dens effekt er 8000 watt

Sikkerheden er helt i top

Dette er en større terrassevarmer, der kræver, at du har god plads på terrassen. Samtidig er det en terrassevarmer, hvor der er tænkt på sikkerheden. Det kan især være en god idé, hvis du har små børn eller bare gerne vil have glæde af din terrassevarmer uden at skulle have unødige bekymringer. Ikke nok med at terrassevarmeren her er væltesikret, så har den også en automatisk funktion, der gør, at gasforsyningen afbrydes. Det sker, hvis varmen stiger til mere end 45 grader, men også hvis flammen slukkes utilsigtet som for eksempel ved kraftigt vindstød. Denne integrerede anti-vippe mekanisme sørger for, at du kan være helt rolig, når du tænder for gassen til terrassevarmeren.

Den næstbedste pris

Denne klassiske gasdreven terrassevarmer har også den næstbedste pris i vores test af terrassevarmere. Med en pris på kr. 879 får du meget terrassevarmer for pengene, og ved max effekt kan terrassevarmeren her varme dig i op til 21 timer ved en fyldt gasflaske på 11 kg. Terrassevarmeren er bestemt lavet til dig, der bare ønsker at kunne nyde de stille aftener på terrasserne uden at fryse. Du får måske ikke en diskret terrassevarmer, der er nem at flytte rundt med, men du får en terrassevarmer, der kan skabe en hyggelig stemning rundt om havebordet uden at udlede ligeså meget CO2 som andre gasdrevne terrassevarmere.

IMUS terrassevarmer under bord

1.399 kr.

IMUS terrassevarmeren har den bedste pris i denne test af terrassevarmer. Det er en effektiv terrassevarmer, der kun koster kr. 839. Terrassevarmeren kan stå under bordet med sin størrelse på:

 • Højde: 672 mm
 • Bredde: 200 mm
 • Dybde: 200 mm

Det er en terrassevarmer for dem, der altid fryser tæerne og godt kunne bruge lidt ekstra varme under bordet. Den er let at have med at gøre, og det eneste, du skal ikke sørger for at have, er en stikkontakt og eventuelt en forlængerledning. En terrassevarmer skal sørge for, at du har det godt, når det bliver køligere, og det får du bestemt med en IMUS terrassevarmer.

Terrassevarmere under bordet

Langt de fleste terrassevarmer varmer oppefra. Det betyder, at selvom resten af kroppen føles varm og behagelig, så kan benene og især fødderne stadig fryse. Når fødderne er kolde, kan det være svært at nyde de småkølige, sene sommeraftener. Terrassevarmeren IMUS er designet, så den passende kan stå under dit eksisterende havebord. Den er effektiv, miljøvenlig og fordeler varmen jævnt. Et smart håndtag ovenpå terrassevarmeren gør, at du nemt kan flytte med den efter behov. Den kan bruges udenfor på terrassen eller på teltture, men den er også god til indendørsbrug. Det er specielt en fordel, hvis du er glad for at campere. Her er den nem at tage med og placere i forteltet i campingvognen, så du også her kan nyde aftenerne.

Masser af fordele

IMUS terrassevarmer under bord er måske nok en lille terrassevarmer, men den kan varme helt op til 5 m2. En række andre fordele er:

 • Effektiv varme
 • Billig i drift og miljøvenlig
 • Vedligeholdelsesfri
 • Kan anvendes indendørs og udendørs
 • ”Safe To Touch”

Terrassevarmeren her er baseret på infrarød Quartz kortbølge teknologi. Det er en miljøvenlig løsning til udendørs opvarmning, idet den reducerer CO2-udledningen med 85-89% sammenlignet med almindelige gasvarmere. På trods af sin størrelse er den altså ret effektiv. Den er nem at have med at gøre både i forhold til, at den er nem at flytte rundt med, men også fordi den ikke kræver vedligeholdelse.

Nem, fleksibel og sikker løsning

Når du vælger en terrassevarmer, der er designet til at stå under bordet, får du den samme fleksibilitet som ved fritstående terrassevarmemodeller. Denne IMUS terrassevarmer kan nemt flyttes alt efter din forlængerlednings længde, og den kræver ingen opstartstid eller forberedelse. Produktet skal blot tilsluttes en stikkontakt, og så er den klar. Det eneste, du skal tænke på, er at placere den et sted, hvor ingen ved et uheld kommer til at sparke eller skubbe til den, så den vælter. Det kan måske være svært med børn, men hvis uheldet er ude, er terrassevarmeren i det mindste sikker at røre ved. Varmebeskyttelsesfunktionen ”Safe to Touch” gør, at du sagtens kan røre ved produktet uden at brænde dig. Lampen er nemlig beskyttet et specielt gitter. Derfor behøver du heller ikke at bekymre dig, hvis børnene skulle få fat i den.

Opsummering

I testen her har vi kigget på 5 forskellige slags terrassevarmere, der alle byder på helt særlige funktioner og fordele. De varierer meget i typer, og du kan her finde:

 • Eldrevne terrassevarmer
 • En terrassevarmer på gas
 • Terrassevarmere baseret på infrarød teknologi

De fem terrassevarmere i testen er derudover forskellige, idet nogle egner sig til montering på væg og i loft, imens andre er fritstående. Atter andre kan stå på eller under bordet. Priserne varierer meget alt afhængig af, hvilken type terrassevarmer du vil investere i, og hvor stort dækningsområde den skal have. Uanset hvad, er en terrassevarmer ikke desto mindre din garanti for, at du kan nyde de sene sommeraftener uden at fryse.

Terrassevarmer test
Bedøm denne artikel
0